[每日闲聊] 大家觉得tvb和atv的电视质素如何?

cai2008 发布于2009-8-1 04:01 6720 次浏览 50 位用户参与讨论     [复制分享主题]
triton 发表于 2009-11-27 23:04:19 | 显示全部楼层
其实atv的新闻时事节目搞得不错的,但是综合来说tvb好很多,尤其是娱乐综艺

ruiqukq 发表于 2009-11-30 23:28:34 | 显示全部楼层
以前好,现在都删片的,哎,

ConvoyChan 发表于 2009-12-2 12:56:27 | 显示全部楼层
atv貌似冇甘富贵  搞到冇tvb甘多星 同甘好睇。。。。  来来去去响重播我和僵尸有个约会。。。。# @: p8 Z( X! ?0 Z* G; ]( T2 `
而且5知点解转播到珠三角之后avtD信号好差 响屋企 无论咩电视都系甘

天才不二 发表于 2009-12-4 13:56:38 | 显示全部楼层
我已经好耐无睇过电视了

grostcar 发表于 2010-4-11 23:08:24 | 显示全部楼层
真係要睇下睇咩節目
; r8 _" ], Q% K$ g' y3 V平時都會睇tvb/atv的

dicklung 发表于 2010-4-11 23:16:22 | 显示全部楼层
我不知点解觉得ATV简直好似没咩意思想搞好个电台 播的节目有些太无聊了 如果你深夜00时分看ATV准会播那个旅游节目的说 播左几多次就不知了 总是就是每晚都播了3 p; I; ~6 c& n" ^/ _% N7 F3 m. |# a+ F" w+ _* Z. ~2 x3 G3 E
masato 发表于 2009-8-1 06:52

alexangel 发表于 2010-4-13 19:24:28 | 显示全部楼层
tvb以前很好看但是现在不好. 现在 tvb  好过atv

panzcheng 发表于 2010-4-14 07:26:56 | 显示全部楼层
我不知点解觉得ATV简直好似没咩意思想搞好个电台 播的节目有些太无聊了 如果你深夜00时分看ATV准会播那个 ...; e# s' l# F% l+ i- u% b" Z
masato 发表于 2009-8-1 06:52
5 c; G4 D7 W8 |9 K0 U
8 a# @- a5 H- o5 e- E" E

5 w( Y0 |  }6 ~. d- ~    哈哈!!系啊~~我都体到过N次了!!次次都话下集去边度,第2晚又系系翻过个物鬼岛..唔通过度好玩D噶?

kyo1983 发表于 2010-4-14 07:28:26 | 显示全部楼层
TVB依家拍既剧情感觉大不如以前了,依家都系煲老剧为主

tjgd1124 发表于 2010-4-17 22:09:44 | 显示全部楼层
TVB算系咁喇,星期六晚12点噶时段D仲OK喇,但平时下午时段同比较偏向低龄段,星期六中午时段噶片就一时时噶。。。ATV就,大体上真系唔知话佢乜好咯。。。

karybbyy 发表于 2010-4-18 13:09:35 | 显示全部楼层
以前钟意atv ,宜家当然系tVB

HNAcPA 发表于 2010-4-19 18:37:07 | 显示全部楼层
ATV播的片愈來愈不知所謂了= =4 B2 l2 @+ \$ u% O: n" |1 f+ O

. O. ~$ [8 y3 L" u5 @- d  }TVB還算是比ATV好。