[动漫讨论] 《双子公主2》嘅“法依恩”嘅配音好似换左

GavinDX 发布于2009-7-28 16:11 1384 次浏览 6 位用户参与讨论   [复制分享主题]

已有(6)人评论

huang 发表于 2009-7-28 16:57:07 | 显示全部楼层
未睇,等下载再说

GavinDX 发表于 2009-7-28 17:00:48 | 显示全部楼层
2 D8 L# H+ x+ f! b( k
未睇,等下载再说, ]/ u0 [& b- _9 i, Y& }* H
huang 发表于 2009-7-28 16:57
) Y# O' [9 v6 O7 Y2 _! ?7 x
我刚刚系睇电视睇嘅,不过可惜后半部嘅开头部分内容比D死垃圾广告系度阻住晒
8 t3 ^7 f5 ^  d7 k# Z* n
! J1 |  t( Y4 v" n而且唔知点解D对白唔系咁清楚,唔够大声,唔知dotbtplus方面D人录左出来嘅效果系点呢。

res151 发表于 2009-7-28 20:14:24 | 显示全部楼层
呃.........成5年无睇TVB动画了...

ninaomu 发表于 2009-7-28 23:03:40 | 显示全部楼层
无追哩出,应该喺前任配音员退咗行啩

GavinDX 发表于 2009-7-29 16:21:13 | 显示全部楼层
今日睇完第二集,发现连“布莱德”同叫夏咩(吾记得个名)王子嘅配音都换左。。。。。。。而且感觉上把声好似配得比较老,总之就系觉得之前嘅配音员配得好过啦。
* d: c4 M3 I/ U, y$ k$ v
* e- N2 O. k& X! ]# \唉,第二季竟然换左咁多配音员,实在系。。。。。。。

gundam 发表于 2009-7-29 20:17:39 | 显示全部楼层
两季都无睇过,不过换配音系好平常既,洛克人里面既罗露无拉拉都由林原春换左曾佩仪啦(好似系),林原春就配左里面既其他角色,都5知点解。