[每日闲聊] 大陆游客小孩在香港电车不掩嘴咳嗽竟被恶毒攻击

xiaojim 发布于2009-5-19 21:35 2955 次浏览 50 位用户参与讨论   [复制分享主题]
attackfu 发表于 2009-5-20 19:36:26 | 显示全部楼层
电车阿叔。。。

salafei 发表于 2009-5-20 21:31:39 | 显示全部楼层
HK人紧张过头,虽然H1N1肆虐大家要做好卫生防护措施,但甘对住个细路闹认真冇品格~!

wjr5200 发表于 2009-5-20 22:26:56 | 显示全部楼层
完全可以用香港法律控告那人侮辱他人这罪
& b5 e8 L: E6 B5 c1 j
) D4 Z0 s% }. o等距执行下感化令都好~~
. \9 p6 F( h3 A) g  @+ m$ l( W* V# e% f' d
香港那方面有时也害怕得过了头~~~
/ s& I+ {# K9 t, X) ^( o9 PKiver 发表于 2009-5-19 22:15

2 J* v; d2 u1 ?4 k
8 ?/ Z3 R3 |5 ?/ a; M8 e; s- C法律可以做的其实好有限,关键在于人……

BMW 发表于 2009-5-21 00:29:15 | 显示全部楼层
系米D阿伯都特别冇文化咖

rx-rider 发表于 2009-5-22 09:31:46 | 显示全部楼层
昨天在车站等车也见到这类人咋。 内容也是一样。但是人不一样。

迪格斯 发表于 2009-5-22 10:33:22 | 显示全部楼层
人怕病无可口非,但系人地咳嗽几声就咁严重我都系第一次见,而且仲要句句粗口伺侯。唔通香港无过关检疫嘅?我觉得此人真系几好笑,边讲风度边示范点样咳,但系唔知拒未见有流感嘅时候会唔会咁样,怀疑拒都唔知会唔会随地吐痰,我睇拒嘅言行举止十足个无赖,就连坐都坐得衰过人,实系拒屋企无人教拒啦,唔系边有可能咁嘅样。
6 t' ~! L- V0 O+ D呢只嘅野真系夠衰,系咁多人面前虐儿(明明见拒摞野砸向个细路仔整到个细路仔喊,仲要衰到话个细路仔打拒),咁样都教人咩叫风度,真系唔怕比人笑。讲句唔好听嘅,或者边日行行下街突然暴毙都未定。。。。唔一定系流感惹的祸。

0304284 发表于 2009-5-22 21:56:32 | 显示全部楼层
呢个新闻我起电视度睇 过,阿叔太火爆了

luanmali 发表于 2009-5-28 12:59:45 | 显示全部楼层
细路仔边树识嘢啊~~~咁来同细路计较~~

393066410 发表于 2009-5-28 13:25:16 | 显示全部楼层
鄙 视 个 老 坑!!!!!

cengy 发表于 2009-5-29 00:00:09 | 显示全部楼层
响网上有个“真相”话:个老坑闹既系个两母子隔离个男人,冇入镜头。个女人好似唔系大陆既,其实系韩国既wo。不过无论系点,个老坑咁做法都好乞人憎。

嚣のЪ 发表于 2009-5-29 14:53:15 | 显示全部楼层
究竟个真相系点嘎?

saber0758 发表于 2009-5-30 10:02:15 | 显示全部楼层
狗眼看人底```大城市人大晒咩``正一系老鼠屎