[动漫讨论] 08儿歌金曲颁奖典礼

熊猫仔 发布于2008-8-29 17:10 2875 次浏览 34 位用户参与讨论   [复制分享主题]
熊猫仔 发表于 2008-8-31 10:55:09 | 显示全部楼层
原帖由 bajatvj 于 2008-8-30 21:10 发表
4 v- t4 j4 y- y/ J0 Y% {今期D儿歌无乜睇好,真系一年比一年差,放学ICU果首“一起继续笑”,听过笑不出来
, O! Q4 V" Y3 u

3 k+ H4 n" \4 v放学ICU你都睇~~~

娟子 发表于 2008-8-31 11:09:20 | 显示全部楼层
今晚你们会不会睇?

fhs890307 发表于 2008-8-31 13:20:11 | 显示全部楼层
几时有啊?到时通知声。

lych 发表于 2008-8-31 15:04:57 | 显示全部楼层
原帖由 fhs890307 于 2008-8-31 13:20 发表 # R2 L# s( i, }) [4 t
几时有啊?到时通知声。
% \7 g) r5 C# p6 l* k
就今晚8点响翡翠台和高清翡翠台播啊!

熊猫仔 发表于 2008-8-31 16:05:27 | 显示全部楼层
几年都无认真睇~!!!今年一定要睇! 唔知有无人录呢?

嚣のЪ 发表于 2008-8-31 16:09:56 | 显示全部楼层
我都睇好<彩雲>~~
2 P% F! H# c6 G8 M+ D/ \* M, J唔知點解,一聽到哩首歌就好激動.

bajatvj 发表于 2008-8-31 16:45:53 | 显示全部楼层
原帖由 熊猫仔 于 2008-8-31 10:55 AM 发表 ; V# V; N6 _4 w$ m2 k0 S6 Y

P( R" t0 i  h/ a) O; M; I8 \3 e( P, D9 F$ W  F$ h
放学ICU你都睇~~~
- i: q: f" U; o  \9 ]0 U7 [
这些SO益智的节目适合你看多点,我只是听过那道歌,不要乱说

bajatvj 发表于 2008-8-31 16:48:31 | 显示全部楼层
原帖由 tabris 于 2008-8-30 10:25 PM 发表
# l5 l5 ^( X: @, z都冇咩新儿歌啦,唔荒会好睇了。
1 U3 u8 T+ q" }: |$ ]& H3 C, I
他可能是网络速度慢,不要太恨心了

lych 发表于 2008-8-31 20:50:23 | 显示全部楼层
开始左啦,大家5洗估估下啦!睇電視啦!5 U; s4 w, l/ X2 g& c( h. w  @

- \6 H. b/ w) r  M( g" V[ 本帖最后由 lych 于 2008-8-31 22:00 编辑 ]

bajatvj 发表于 2008-8-31 21:40:29 | 显示全部楼层
睇魔盜王好過啦

lych 发表于 2008-8-31 22:02:56 | 显示全部楼层
得奖名单:
; h* m; U- a! b% y) U. x' d0 `1.水果大聯盟 裕美
, u+ k) B7 w1 r1 ]) F2.童話之夢 HotCha7 Q  `  c& D# w4 W& {8 k
3.哦 周柏豪
9 J# |$ P# a3 Z9 K; l4.活力健康舞 莫凱謙( K) u$ `- _2 P4 i
5.彩雲國物語 鍾嘉欣$ r8 _4 o7 L4 b
6.陽光 · 雨 馮曦妤
' S* G7 r% i# r8 H+ c3 I' [5 |7.成長必經雨 麥長青/黃婉瑤- C6 d) i/ h" w8 {+ M  m3 P
8.魔法戰隊 陳柏宇6 z5 [1 t, p4 T; T) \& F, }
9.一於繼續笑 放學ICU 主持+ y* u# M: |) C" F- h- Y: m6 f" ~
10.拯救星球 蔡淇俊! w. I0 R( {: F# U$ S7 g4 _% A% I
最受爹哋媽咪歡迎兒歌大獎:開心世界 薛家燕/家燕媽媽兒童合唱團: {+ R+ V8 F# d( p0 |
最佳兒歌作曲大獎:簡單就是美 熊熊兒童合唱團
( E4 n' |8 ^3 o6 O9 S4 \3 g8 H* ~最佳兒歌作詞大獎:爸媽,再見了! 陳美鳳
& E" [+ Z9 r- q; T金曲金奖:彩雲國物語 鍾嘉欣