[动漫讨论] 08儿歌金曲颁奖典礼

熊猫仔 发布于2008-8-29 17:10 2871 次浏览 34 位用户参与讨论   [复制分享主题]

已有(34)人评论

ninaomu 发表于 2008-8-29 17:49:23 | 显示全部楼层
睇节目表唔觉有搞哦

ninaomu 发表于 2008-8-29 17:50:12 | 显示全部楼层
依家基本上都係翻唱日语版歌曲,原创粤语儿歌好似越来越少了

freedom246 发表于 2008-8-29 18:27:41 | 显示全部楼层
8月31日(星期日)晚上8点到10点,翡翠台同高清翡翠台!

yin1989 发表于 2008-8-29 19:00:35 | 显示全部楼层
居然说没有?~
2 R- @6 B2 M1 z4 n2 k5 c, c* E# q  G1 T8 d3 P' s. M+ r
点会无啊?~
- I# `' I# z$ Q1 j$ l1 Y4 c' x) b% W& y- X7 E& m

/ b! G3 M2 f$ T2 N) K4 y9 v8 [TVB正在说得沸沸扬扬啊~~据说今年有许多儿歌。。。而且会好精彩

ninaomu 发表于 2008-8-29 19:05:18 | 显示全部楼层
睇到了,星期日播( ^: T( l! y) w& j8 x$ a7 S( \& O" [
彩云国物语唔知能否占一席位咧

mcnynbajay 发表于 2008-8-29 19:13:02 | 显示全部楼层
我都无睇好几届了~8 J, o7 a8 ^$ U1 d
你地可以TVB官方网有详细资料~
; K2 g& p+ T* c; a- }6 nhttp://event.tvb.com/kids2008/calendar/index.html

熊猫仔 发表于 2008-8-29 20:17:57 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2008-8-29 19:05 发表 4 r0 i4 r1 u7 ]
睇到了,星期日播: M9 h$ d9 P  f7 o& \/ H
彩云国物语唔知能否占一席位咧

/ Y: C  V' n5 l' U0 y
( }; E8 M+ |# d( w% C4 |7 @7 o9 a& \彩云国物语果首应该金曲金奖喇!!!我的最爱a!!!唔讲真喺唔觉原来喺钟嘉欣唱~而且咁掂!!!( B9 z2 e+ l: ?; Q' z9 v
今次喺米高清翡翠台第一次波儿歌金曲颁奖典礼????????4 e- W! y: }; \3 `! t" h
! t1 i9 C2 s) t! X6 b# o
我古DS果首野~~~前10都份!完全唔知佢唱咩!!!失去左数码主题曲嘅优良传统!!

熊猫仔 发表于 2008-8-29 20:21:40 | 显示全部楼层
原帖由 mcnynbajay 于 2008-8-29 19:13 发表
; ]: S$ Z" o8 u我都无睇好几届了~* m5 m3 P% i6 M/ @
你地可以TVB官方网有详细资料~
- b" K+ a5 a  y8 A+ B3 T: khttp://event.tvb.com/kids2008/calendar/index.html

- Z8 Y3 t4 F4 |8 f) P3 E& E5 G) Y2 J; D1 X1 U& k. ^+ e
细个果时,1秒都唔会放过~~~: K; Y, g4 l3 d, Q4 u& t8 J; p: N
前呢几届都无点认真睇了~~~

a13621311 发表于 2008-8-29 21:29:12 | 显示全部楼层
好期待啊,睇下有咩歌先啊!!!!

dixon1985 发表于 2008-8-29 22:45:16 | 显示全部楼层
好耐无睇啦,要回味一下

lych 发表于 2008-8-29 23:06:28 | 显示全部楼层
有得睇啊,好期待!

123下一页