[每日闲聊] 大家有无兴趣搞粵漫合成呀?

2497341O1 发布于2008-6-9 22:44 2700 次浏览 22 位用户参与讨论   [复制分享主题]
暑假就黎喇,    打算整翻个Q群,  交流下粵漫合成嘅技术  , 唔知大家有无兴趣呢?    多人嘅話, 就真係搞架喇`!    # T; ]( f! P3 R7 w+ [( S
    希望大家都可以合成自己中意嘅粵漫呀~!

已有(22)人评论

Kiver 发表于 2008-6-9 22:45:44 | 显示全部楼层
这个已经有人搞的
$ R$ B. V0 v4 Z6 n可以联系一下H大叔
tandong 发表于 2008-6-9 22:55:57 | 显示全部楼层
呢首歌我唱左好耐啦!
aa超級p 发表于 2008-6-10 00:56:23 | 显示全部楼层
都幾想嘎.但係.電腦技術太差.浯係好知道點閤成..
netasa 发表于 2008-6-10 01:14:49 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-6-9 22:45 发表
2 ^. w2 c6 M6 }% @这个已经有人搞的8 J) ]# k3 Q: X
可以联系一下H大叔

* I- Q5 z9 P9 k5 c4 X
& S1 V8 w. p  S我觉得楼主嘅意思係指每人各自分工,最后汇集。 H大叔都唔公示下个进度表嘅!! 好容易重复劳动噶。; t/ X6 F% E. O  ~+ t6 S8 d& p* G
2 K, s: K& i  d( r
不过我觉得粤漫社派JOB嚟做都几好噶啵,做嘅人有星梦有得DL。同时又帮我地D高手慢轻下压力。 “计件活”不错不错!
2497341O1 发表于 2008-6-10 06:28:25 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2008-6-10 01:14 发表
& D- d7 [2 ]* B6 @1 \0 A
5 y- N& s9 c+ [
4 q+ y" K1 Q  Y; N4 T% P, f! B我觉得楼主嘅意思係指每人各自分工,最后汇集。 H大叔都唔公示下个进度表嘅!! 好容易重复劳动噶。
% E1 Y8 b; I& b
8 S) o/ z4 i/ E% {' u不过我觉得粤漫社派JOB嚟做都几好噶啵,做嘅人有星梦有得DL。同时又帮我地D高手慢轻下压力。 “计件活” ...

: j0 y3 b1 X# z  G$ K! d* e3 ^  c0 a8 c

9 D# J' S7 y' z! L! U; D' S4 W9 \嘻嘻``  我最终目的係个个人都识合成, 合自己中意的动画呀`    咔咔```( \0 k. ?$ g3 M# o" ^( V
我知道H大叔搞紧类似嘅组织,    都係班高手          而我就想多D新手都学会, 所以搞个QQ群交流, 方便简单 .   不过随便喇,   我搞唔搞都无所谓``   
, b+ t8 F* z# W
3 _# H, G) s8 O) J[ 本帖最后由 2497341O1 于 2008-6-10 06:31 编辑 ]
huang 发表于 2008-6-10 09:06:43 | 显示全部楼层
我觉得合成只能身受不可言传,偶都是自已摸索返来的/ _0 k5 s! w& b0 }; ~2 B
其实我合左好多野的了,2M小水管,50K上传低速上传,. G- e! }* p/ h- O: k7 G
下下上传300MB东西,我死得啦,又要同BT/JS博命,MU
" W" W2 ]# P) [7 L5 B多野下,纳米傻下傻下,FTP又排队挂,电驴似龟爬,
freedom246 发表于 2008-6-10 09:54:18 | 显示全部楼层
学习中,不过好似好鬼难甘~~
夜月星辰 发表于 2008-6-10 09:58:24 | 显示全部楼层
冇興趣,而且我都唔識,上下傳都還可以嘅,其他的就免了
leafir 发表于 2008-6-10 12:07:02 | 显示全部楼层
有人合,不用刻意去烦恼,支持那些合的人员
2497341O1 发表于 2008-6-10 13:24:26 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2008-6-10 09:06 发表 : Y% _+ U1 I% ?3 J
我觉得合成只能身受不可言传,偶都是自已摸索返来的
( ~  h, s) D% y" V) J. _/ Y/ E其实我合左好多野的了,2M小水管,50K上传低速上传,  i) p6 n: B4 x6 l
下下上传300MB东西,我死得啦,又要同BT/JS博命,MU. ]% x! V) u9 V: S/ g: a* |# s
多野下,纳米傻下傻下,FTP又排队挂,电驴似龟爬,

, m) ]+ W1 |3 n; Z- c2 ^4 K1 y2 r/ Z+ [' K8 b8 s; }

" n- b7 L- f! o! m' O+ H# Z辛苦晒H大叔喇`!   你嘅努力我哋个个都睇到架`!   
yjb338 发表于 2008-6-10 15:31:18 | 显示全部楼层
你自己几时搞套给大家分享下啊!
12下一页