[每日闲聊] 为什么大家人大了还在看动漫??

累斗累 发布于2008-5-28 21:23 9805 次浏览 134 位用户参与讨论   [复制分享主题]
我家阵20快21岁
" [2 `: R  B3 A) R" C! e, z
7 H' |5 v# j6 H  {5 Z4 X& u都还在看动漫
; Y5 H/ f  x2 @1 P& r$ L, `身边有D人就不明白我点解甘大个人还在看
5 z1 m% V- q# j% g" J* a7 \/ b+ u( L
我都悟明白距地点解甘好看0 l4 A8 X; Q, ]- `9 {0 |
都悟一齐看
, ^' G0 B9 Y7 S- O, a& ~% N( A- a! f4 j2 t
系人人大佐就悟可以再看了??
, Y( x3 ?' |+ I, Z, e如果悟看我的人生乐趣会悟佐3分之1
$ }( M* {* h$ ]: |
( {6 Z7 e% E& ]4 y我念我就算30岁都会继续看落去
6 s9 k# D  V. N因为实在太多好看的动漫了

已有(134)人评论

平常心 发表于 2008-5-28 21:31:53 | 显示全部楼层
吾使等,有个现在版本话你知,睇卡通没年龄限制,
莱迎希 发表于 2008-5-28 21:37:41 | 显示全部楼层
永远16岁滴说
莱迎希 发表于 2008-5-28 21:49:27 | 显示全部楼层
其实看动漫嘛,开心就好。正如巴士阿叔所说,大家都有压力,动漫的确是缓解压力滴渠道之一。
wjr5200 发表于 2008-5-28 21:52:38 | 显示全部楼层
动漫也有成年向的,点解大左唔睇得
累斗累 发表于 2008-5-28 21:54:57 | 显示全部楼层
原帖由 平常心 于 2008-5-28 21:31 发表
& B0 r: Z6 I. ]+ Z/ S0 I吾使等,有个现在版本话你知,睇卡通没年龄限制,

. {! H& D7 Y. N% l$ C1 o7 ~) e. z& m5 t$ v
0 A; {& ?$ N  q# z* p
我都知好多30几岁都还在看
9 Y  }! T( b# w, }. y9 P1 a+ E2 n不过我旁边就系无呢D人
累斗累 发表于 2008-5-28 21:55:33 | 显示全部楼层
原帖由 莱迎希 于 2008-5-28 21:37 发表 & V- o9 }, F6 {+ w& O
永远16岁滴说
2 F$ Q' x6 M, j- u1 d: k  k

4 r/ o: [. E7 J* i3 L3 M- D: G8 V9 s7 ?
16岁的确很好+ V. e  Q" I' @" v, G0 {  f3 |
我都好想回到16
累斗累 发表于 2008-5-28 21:56:34 | 显示全部楼层
原帖由 莱迎希 于 2008-5-28 21:49 发表
1 u  D: p% q! ?3 y  |6 U其实看动漫嘛,开心就好。正如巴士阿叔所说,大家都有压力,动漫的确是缓解压力滴渠道之一。
7 H7 J; [, l2 d9 `

# }% B1 ?" M' {! D8 d! t$ H( P" L1 p* E  f3 g' t+ G$ r* I

4 M7 T9 ], w+ d8 ^好多人都系甘答# }1 r" R, D) h! d
喜欢就OK
累斗累 发表于 2008-5-28 21:57:25 | 显示全部楼层
原帖由 wjr5200 于 2008-5-28 21:52 发表 7 C" \$ j* T: v, i4 G" P
动漫也有成年向的,点解大左唔睇得

8 {/ f2 g) }7 u& }3 o1 w. m
. `: ^8 Q! F2 A# N) ]+ I" {- P8 E# ?9 D" a5 }& p
你大了就知道
ks128 发表于 2008-5-28 22:41:37 | 显示全部楼层
同玩游戏一样......
Laputa81 发表于 2008-5-28 23:35:07 | 显示全部楼层
钟意睇咪睇咯~~~无得解~~~
+ r: \/ p! @0 b睇番D早期动画会搵番唔少童年回忆········0 `% N4 w+ K. J( a8 G. Y

0 e( }1 G- P5 i( e; M( [" L9 @, c: @8 Q

- I% h6 }, j* C$ {不过身边周围多数嘅人都唔接受喱样嘢~~~: ]' B5 h& \( b5 g
会觉得好幼稚~~~~~
& v/ X. F9 q5 ]- d6 u6 o仲要喺喥诸多意见·····超讨厌~~~
- W2 F& c  f" n3 S# {人哋钟意睇动画又唔喺阻住“你”~~~
' V. Q8 W" I+ W* l喺喥啊吱啊咗做乜·······
yjb338 发表于 2008-5-29 00:09:10 | 显示全部楼层
动漫係我人生的一部分,係重要的一部分,就算没时间看都下落来先.