[每日闲聊] 有无经历过高考嘅哥哥? 分享一下经验喇````

2497341O1 发布于2008-5-1 06:14 4506 次浏览 28 位用户参与讨论   [复制分享主题]

已有(28)人评论

fhs890307 发表于 2008-5-1 10:08:54 | 显示全部楼层
呵呵,我早你一年!已经考完。- `. M4 P' o; P' t1 D) c3 p& n
经验?劝告你上少D网。考时心态最关键!$ Q( H) t: O2 w3 j2 f
其他你地老师会讲,都系果D老土兼实用的事项啦!( B/ S$ ~9 j# _9 ]4 E# D  G
仲要唔使紧张,高考系上考场,唔系上刑场。              “中国人民死都不怕,还怕困难吗?”----毛主席% f: p  \/ G  H
最后祝你考个好成绩!
Laputa81 发表于 2008-5-1 10:44:41 | 显示全部楼层
考完N年都唔记得当时喺乜嘢感觉咯~~~ ( d( q6 d6 O" N. D/ P6 {
' d4 {/ s6 Z1 B
' [0 X8 F. K, C9 y
不过都喺要调整好自己个心态、精神状态囉~~~, B" G$ P& t& W9 t+ z; [0 K8 k$ i
当平时测验考试噉········
7 x$ l5 {3 E4 ^- _不过其实你都应该模拟考过N次,麻木晒啦~~~
/ ~: I3 c$ B" Q3 m0 I$ f7 F0 X( v) \
喱短时间少D上啦~~~
5 |0 _% j3 U" w' z& T* f# w6 V预祝你考到目标学校!!
wjr5200 发表于 2008-5-1 13:42:55 | 显示全部楼层
最紧要注意身体,唔好食错野
leafir 发表于 2008-5-1 14:58:35 | 显示全部楼层
无错啦,最好千万不要食错野,不然到时就麻烦了,6 K7 ?* i) i, B0 \
加油吧,
幻影傳說 发表于 2008-5-1 15:55:19 | 显示全部楼层
諗番起我當年高考都好緊張,不過冇會考咁刺激
3 B& a; N% H7 ?考試最重要係要夠訓,唔好咁緊張,咁就可以發揮平日應有既實力
Laputa81 发表于 2008-5-1 18:03:46 | 显示全部楼层
原帖由 幻影傳說 于 2008-5-1 15:55 发表
& ]" [9 t4 J" i9 u& t# g1 t諗番起我當年高考都好緊張,不過冇會考咁刺激 ( W) }' a: |( G0 Q
考試最重要係要夠訓,唔好咁緊張,咁就可以發揮平日應有既實力

9 k8 K! y$ g5 G) V
3 F- p& Q! n: K# ^" x
. f4 K) `$ G' y2 _- Z
6 H, l( l% |4 c3 L2 R0 C2 g7 u1 q( X% V9 l乜你哋都叫做高考咖??
( ~( r9 V, s. s# h% n/ ~9 X" @  x
& n- N& i7 p! N
要唔紧张唔喺讲嗄就得········
kiraljq 发表于 2008-5-1 18:09:42 | 显示全部楼层
高考嘛,3年前的事咯,摆好心态,注意饮食,沉着应战,趁51好好调节下吧,最后一个月了,加油就系了,等着你6月的回归,哈哈
kalaso 发表于 2008-5-1 18:14:34 | 显示全部楼层
原帖由 kiraljq 于 2008-5-1 18:09 发表
* h! v4 g" T4 W- l$ O, |- b高考嘛,3年前的事咯,摆好心态,注意饮食,沉着应战,趁51好好调节下吧,最后一个月了,加油就系了,等着你6月的回归,哈哈

. I; J$ I6 z# Q
+ R9 W4 l( P3 }1 [: E
) O' y  @  t" p$ z( G1 T% z' K你大三噶....." d% X* a8 h8 Y
仲以为你上年考嘅添
kiraljq 发表于 2008-5-1 18:15:51 | 显示全部楼层
原帖由 kalaso 于 2008-5-1 18:14 发表 # h3 R  }& Q# O& h/ N
& L1 U- {8 k$ n+ [

+ _! o) l& C* k/ s# ]4 q8 c- P2 c4 s, A8 z
你大三噶.....
' n+ v0 c% F, R2 ?& f仲以为你上年考嘅添

. a4 @7 ]' \% w7 [" H$ x5 n  |6 \3 y. R! e
呵呵,你点会咁以为呢?
kalaso 发表于 2008-5-1 18:36:06 | 显示全部楼层
原帖由 kiraljq 于 2008-5-1 18:15 发表
9 r" G3 v8 i5 x! D+ @" h( H' b, @( X1 x
# z5 S9 X1 [8 |0 S, ?
呵呵,你点会咁以为呢?

0 W% Y! V# L# W' i
: y! n6 U$ V3 ]4 ~/ B5上又话要复习无时间 原来系烟幕.............
kiraljq 发表于 2008-5-1 19:17:54 | 显示全部楼层
原帖由 kalaso 于 2008-5-1 18:36 发表 + G5 H$ ]7 a4 d+ Z& X* g/ b8 F

|3 t& L0 ?- J: d* }3 k) H! H7 S" p; f2 F7 K6 c% o
5上又话要复习无时间 原来系烟幕.............
* t. g4 ~0 z& R: [% a2 j2 E( k5 V

/ `4 I; L+ s* K. O咁期末考试都要复习噶~
123下一页