[动漫讨论] 大家5洗怕TVB粤语片源5会失传

kuangrey 发布于2008-4-26 17:51 21211 次浏览 157 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]

已有(157)人评论

wjr5200 发表于 2008-4-26 18:36:03 | 显示全部楼层
系就最好啦 ,期待中
莱迎希 发表于 2008-4-26 19:19:29 | 显示全部楼层
偶细个果时K-100有一期节目介绍过,当时嘅片库是个阿伯做仓管,记忆力很强,采访记者一讲个部片佢就即刻揾得出来
神之左手 发表于 2008-4-26 20:05:02 | 显示全部楼层

+ F/ x+ v! v- s! v1 S" b" C* m: N  w3 r  k9 W* t+ \) ?
不过等到自己老了8 W  Z' Q6 T, b6 \

$ L- T2 q- L( k$ ?+ h" n怕TVT提高粤语老片的价格.......
ninaomu 发表于 2008-4-26 20:34:59 | 显示全部楼层
原帖由 莱迎希 于 2008-4-26 19:19 发表
6 Z" d5 M. h& e偶细个果时K-100有一期节目介绍过,当时嘅片库是个阿伯做仓管,记忆力很强,采访记者一讲个部片佢就即刻揾得出来

. x" P3 i- u7 b9 O7 T阿伯好犀利,唔知退休未
' ]2 Z$ E3 T9 [+ y( _, H) ^7 U7 l) `8 W+ g! L
yes!光之美少女5如果TVB都引进就好咯
Laputa81 发表于 2008-4-26 21:00:36 | 显示全部楼层
有咁嘅事???
6 Y0 _. `1 B1 a* V7 z/ ?4 V9 b
% t) {2 r  W* i6 \. F喺就好咯·······
, v) f; N: T: D4 I" S2 t
7 L2 O. g! p2 O/ k' V/ E希望经典得以重现~~~~
jc看粤漫 发表于 2008-4-26 22:28:26 | 显示全部楼层
我相信迟D TVB会P2P出利噶
lych 发表于 2008-4-26 22:32:00 | 显示全部楼层
是就最好啦!希望是真啦!
梦の天使 发表于 2008-4-26 22:46:21 | 显示全部楼层
甘就好啦,我有好多想睇返
平常心 发表于 2008-4-26 22:48:01 | 显示全部楼层
最好发行D9,方便收藏,画质同配音有保证,
粤漫迷 发表于 2008-4-26 23:34:52 | 显示全部楼层
真噶~??
8 r& M, B( l8 z" t" ?, m甘就最好系到以后出HD-DVD方便珍藏,几个碟可以搞掂所有TVB粤语片
netasa 发表于 2008-4-27 02:08:38 | 显示全部楼层
原帖由 平常心 于 2008-4-26 22:48 发表 . p* H0 d7 @$ A$ i3 j/ C
最好发行D9,方便收藏,画质同配音有保证,
" W& y% R) K+ ~6 w& S- V

# V* }4 |2 Y9 q$ t- r录象带转D9?  都唔方清得去边啦! 再讲版权係有时限性嘅,过左期就要重配。