[每日闲聊] 常见的粤语动画的收藏价值为0

huang 发布于2008-3-19 12:05 2922 次浏览 17 位用户参与讨论   [复制分享主题]
我啉哩度好多人都有收藏动画计/ `; _, e' M9 Z9 N6 k5 X- B
觉得好睇的就刻左碟
, p, W, h, c' o9 b7 @" u7 T, W: v# e% D有时觉得刻甘多垃圾碟来无咪价值可言8 c7 ]2 I7 n3 S! p+ y/ T  F: h
要看的6 q$ @, q0 q( A7 Z& Q( ?
网上在线看就可以了
4 P: A# l! ?$ h0 K5 k& O4 [* a$ M+ h什么粤语动画都有http://www.tvbkt.cn/y/index14.html
! Y7 Q4 x. L* z9 _* }8 Q+ x/ j* l) R所以现在收藏计动画都是自己合成的终究收藏版{三语版本加外挂字幕}/ z  C# z+ {, H0 C3 ]
唔知大家有无觉得收甘多网上都有计粤语动画有无用!

已有(17)人评论

ks128 发表于 2008-3-19 12:24:04 | 显示全部楼层
甘玩游戏吾叻系咪吾使玩啊???7 O5 Y1 a' g& N; A
同样道理。。
8 ]7 k" H% N. Z' f6 L; |# g$ D网游好多搏命玩嘅人,你永远都超越吾到距,甘吾代表你吾使玩。竞技游戏好似魔兽甘,好多职业玩家,民间嘅人都系永远无法相比。
' O0 z) D: P/ ~3 b# ]& P7 D3 N1 o# A其实冇高低的比较,更加无意思
* F5 c  l4 o# I- v太过于执着,难受嘅只会系自己咯
huang 发表于 2008-3-19 12:35:43 | 显示全部楼层
吾好执着,是要求高了,现在硬盘空间有一半是片源来的,N多排队合成中
ks128 发表于 2008-3-19 12:46:44 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2008-3-19 12:35 发表
! o( D% }2 A2 K0 C6 P# M7 x. J& v) L吾好执着,是要求高了,现在硬盘空间有一半是片源来的,N多排队合成中

4 [; a' W- B3 Q; y/ |. }% V; s呵呵,有追求先有进步的,尽咗力无遗憾就得嘅啦
Laputa81 发表于 2008-3-19 14:48:51 | 显示全部楼层
对网速唔多快个用户嚟讲~~~
0 M7 x2 _0 b) K4 Z& k4 ^在线睇比较攞命~~~
) U+ s" ~* \4 E& k+ u: m6 g; h# S睇都睇得唔过瘾~~~~
+ S) j3 `) J) Q% `/ Q我就比较钟意下载咗得闲再睇~~~
tandong 发表于 2008-3-19 15:15:39 | 显示全部楼层
你无时就有价值!
rx-rider 发表于 2008-3-19 19:04:57 | 显示全部楼层
粤语收藏的少,多数收盒装。 万能垃圾。
平常心 发表于 2008-3-19 19:38:00 | 显示全部楼层
收藏系兴趣,嗰个网系硬盘细,没刻机呢人,要收藏就要最好,在线睇就系没要求,
wjr5200 发表于 2008-3-19 21:58:03 | 显示全部楼层
有时候收藏是一种快乐,并不会因为平凡而失去价值2 G& k3 m& z, v" b
; d* K- `$ f& l" ~
况且两蚊至两蚊半一个碟就可以收藏一部动画了 免去在线看会卡, V: T5 \( w! u/ C' I, o
可惜有D动画想下都下唔到4 V4 `7 P+ a! K: l/ m1 o

# O9 q( b) M4 H9 }; I[ 本帖最后由 wjr5200 于 2008-3-19 22:04 编辑 ]
lych 发表于 2008-3-19 22:35:08 | 显示全部楼层
收藏是一种乐趣,可以收藏到自己喜欢的东西,也是一种自豪和满足。
wjr5200 发表于 2008-3-19 22:38:24 | 显示全部楼层
原帖由 lych 于 2008-3-19 22:35 发表
5 A; V; F* g' x% B8 y/ \收藏是一种乐趣,可以收藏到自己喜欢的东西,也是一种自豪和满足。

$ G" v+ I' e+ `
3 b- x$ |7 I& i% d
' Q+ |8 c) T# h2 W3 P# f4 c3 _没错我都系甘话,感谢楼主介绍这个好网站,想看已久的“魔法骑士”有得睇了
netasa 发表于 2008-3-21 07:17:25 | 显示全部楼层
收藏係一份感动!! N年后再拧番出嚟,果时嘅感觉就再也不同了。到时高清反而变得莫鸣了!!
( y" h! F( t$ @# K* @合成为左视觉嘅享受,而收藏则不同,所以... 岁月就係要有点瑕疵。
2 E6 i4 p; C. r3 j
1 r5 A% k! g% l/ r( KDVD出左VCD就唔值钱道理一样,心中嘅珍贵才係价值所在。 宜加收动画收嘅唔係画,而係声音,一把可以留住美丑好坏嘅童年时光嘅声音!  再怀念一下娟姐。
12下一页