[I T 资讯] 螺絲原來又係一個學問!

abc-like 发布于2008-2-14 14:48 7571 次浏览 65 位用户参与讨论   [复制分享主题]
abc-like 发表于 2008-3-4 20:54:40 | 显示全部楼层
o愛~!
3 w0 S1 ^$ g' r3 T2 h% M2 u配到了!!
4 r% ?7 r- z: y3 g
/ ~" {4 j- w  ?# F' H2 v我同舊同事行過了, 初初唔見, 後尾問問小姐, 佢問你要裝什麼的呢?* m# _, X7 G" t& F9 _% E

) h* a4 A+ a( \) ?% r2 W我答粗牙的?
: b2 p6 _' `2 e6 s" ?% z9 K4 e3 q6 B& y! e3 E
後尾佢拿了兩細包, 雜螺絲!! 問幾錢買完了, 後尾才見有專賣螺絲的掂舖, 不過超勁大包, 我見成千粒都有!!8 l. N; V8 Z3 S( K- w4 z8 ~) B

3 t4 u, S; e2 F/ A' x" _
/ n# m# c  z: `' p' }. O. E我買既兩細小包, 計我RMB2。 (真係好平! 重有埋安裝紙添!)
AWP 发表于 2008-3-6 11:03:56 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2008-3-2 10:24 发表 ( g* D+ q2 Q  _
嗯嗯!!+ M$ l. Z/ A& ?- T
我搵到長城的廣告,內部都有圖。' P0 }, v: n3 M$ s. b4 P; v$ y$ U
3 Z' M( E- `! k! E4 e$ w. @
但佢抄得真係好似,峰巢式通氣,連個國家認証都寫到一樣咁!
) p! ]! w5 V: L/ I* B$ u' }  |# \+ G3 [
拆開睇先得人驚!!
可以查防伪的吧
abc-like 发表于 2008-3-6 12:43:35 | 显示全部楼层
原帖由 AWP 于 2008-3-6 11:03 发表
6 x/ @( \; ]0 h' r0 _( ^ 可以查防伪的吧
我不懂麻
8 b' c% L& _" q, k/ L4 w又未見過長城是什麼樣, 又冇圖
邝文杰 发表于 2008-3-10 13:21:25 | 显示全部楼层

上唔實,多數都系里面D螺紋滑壓咯
pytony 发表于 2008-3-20 01:36:23 | 显示全部楼层
去电脑城找就可以啦!
abc-like 发表于 2008-3-20 12:50:25 | 显示全部楼层
原帖由 pytony 于 2008-3-20 01:36 发表
2 G3 n2 S. E7 r4 h  b' S1 C- `+ c去电脑城找就可以啦!
什麼價口的說