[生活百科] 对cosplay 衣服的看法。

rx-rider 发布于2008-1-8 11:34 2668 次浏览 27 位用户参与讨论   [复制分享主题]

已有(27)人评论

Mickey 发表于 2008-1-8 11:46:32 | 显示全部楼层
对D衫唔是好熟悉呢~~$ q2 `6 D2 s6 j0 G
不过经过D铺头见到卖的果D的确是一般! l* w6 j9 c& @( A% t/ c! k
可能D COSER自己整的会好D挂~~
tandong 发表于 2008-1-8 12:37:59 | 显示全部楼层
是不认真,但你打错字喔!
% |1 d: Y* A/ s# H/ D: M
3 F; T  ^; g5 B4 m; n[ 本帖最后由 tandong 于 2008-1-8 12:47 编辑 ]
破邪 发表于 2008-1-8 12:50:42 | 显示全部楼层
大多数COS D衣服都系要时自己做所以手工很差呢个系一定
夜月星辰 发表于 2008-1-8 12:57:38 | 显示全部楼层
首先唔講價錢,用料太差了,薄的太容易起沙,厚的,太粗糙,睇下D綫位就知道手工差啦,
$ v  h  A) X$ b又用色丁(唔記得個中文布料名係咪咁)
# x8 H$ Y7 |- C而且大部分係粉紅,大紅同黑色,黑色仲可以,個种熒光粉紅,嚇S人啦簡直3 M7 R. l" |9 }( x6 V+ @4 ~
$ I) s- r1 W) A; l2 H6 a
仲買到咁貴/ j/ i, N5 x) ~7 h" ~
- K/ l# o: V2 j
呢D係我對某個pXXPXX個望賣的cosplay衫的感覺
Laputa81 发表于 2008-1-8 13:29:53 | 显示全部楼层
无研究嘅人闪过·······
紫舞枫林 发表于 2008-1-8 13:43:04 | 显示全部楼层
望过几眼哩D铺头~实在想唔出佢地点样可以经营落去····· 真正买葛客人应该好少至系
rx-rider 发表于 2008-1-8 17:04:21 | 显示全部楼层
同意大家说法,比婚纱还要差。
eay 发表于 2008-1-8 17:04:43 | 显示全部楼层
不过有时买野都系自己中意噶这。。我一向都唔多理会价钱
紫舞枫林 发表于 2008-1-8 17:07:01 | 显示全部楼层
有钱人 羡慕
huang 发表于 2008-1-8 18:03:22 | 显示全部楼层
一系手工
, @+ [# n) E2 k# _0 T  e4 M  H二系洗水
9 j( G9 ]& O! V* J三系质量
  T2 B3 S. X2 t. B四是价值
Kiver 发表于 2008-1-8 19:06:09 | 显示全部楼层
原帖由 Mickey 于 2008-1-8 11:46 发表
0 f. e- k8 J: Y& y: B2 J对D衫唔是好熟悉呢~~
7 m  h7 J2 b) K不过经过D铺头见到卖的果D的确是一般
  M8 f, _* v; B0 ]$ K7 s) w' ?可能D COSER自己整的会好D挂~~

8 q2 D0 ]9 e0 i) S" J7 Z4 j8 x4 H9 _1 i. F
我朋友叫人做的也不是太差啵  b' S- _+ y/ O4 U' A0 J
" l/ ]3 v; [- W% J$ q6 f
不过要提前近半年预约做才得
, P8 m# D* `; A) }) q; ]% B  f# V6 \8 d! ?5 e! p! c
~~~
123下一页