圣斗士嘅剧情分析~!

kfcmmxp01 发布于2007-11-26 16:19 1326 次浏览 8 位用户参与讨论   [复制分享主题]
圣斗士嘅剧情分析~!
5 t" l* p* M% |. y  S# A7 H& n9 w5 ^% k/ Q* e* @9 n. u
  先係除咗一辉嘅四个人一起向住敌人冲过去;
1 C9 [0 w  `1 L3 a瞬会讲,你哋走先;
; a6 b, ?4 Z8 m& Q三人冲向前,遇到第二个敌人,冰河会讲:你俩个走先;* _& j+ n& p/ J+ r( h
二人继续冲,遇到第三个敌人,紫龙会讲:星矢你走先;
2 t3 c/ e2 u4 S0 f5 L. l2 P星矢冲啊冲,最终遇到BOSS,吹一轮之后开拖........
8 ~+ _' b+ x) O5 `  星矢同BOSS开拖嘅同时:冰河、紫龙先后惨胜利;同时,瞬接近失败,係瞬就要被杀嘅瞬间,一辉蒲头,一到两招之内KO瞬嘅对手......+ E* |" b; ?1 }) O- H, D% K4 x
  之后四人一齐去到BOSS嘅地方,同星矢一齐抽BOSS。
$ R; |) m- M: `8 @; S% x4 V  镜头一转,五人趴晒係地下,星矢勉强爬紧起身,BOSS完好无缺咁企係到睇嘢(导致佢GAME OVER),其他四人递高只手话:星矢,我俾晒D小宇宙你。' ]4 Q/ P8 n) W
跟住:
  \2 M* x; ?# s$ ~  结局一:星矢着住件黄金圣衣,一剪射死咗BOSS~!% A4 |' @6 I0 y6 S, c
  结局二:星矢使出天马彗星拳,KO咗BOSS~!. H% c. h" |: f& ^  P2 g# [. ~
不过两个结局会有一个相同点,就係BOSS临死之前都会讲一句:点解会咁噶?我唔甘心!!跟住就拉柴~!

已有(8)人评论

Laputa81 发表于 2007-11-26 22:22:20 | 显示全部楼层
讲落又好似喺咁上下··········· 1 P, b0 j5 c: O9 K9 g
5 U! D' }3 \8 x! s8 C* ^

; X$ [5 F1 f0 f. s) H最后个boss通常都中会讲多句:佢个小宇宙竟然凌驾我???(超越神??)
mfgpx 发表于 2007-11-30 16:46:00 | 显示全部楼层
但系中系有咁多人中意睇。
mex2328 发表于 2007-12-7 18:11:51 | 显示全部楼层
系禁上下啦!!!. a* u1 K  y( _6 x0 Y( i
哈哈
mex2328 发表于 2007-12-7 18:12:48 | 显示全部楼层
系禁上下啦!!!
! [; `: l+ T. O3 j0 y- n. M2 D& p哈哈
kainlaw 发表于 2007-12-18 13:16:06 | 显示全部楼层
哎~~~圣斗士固定套路啦,晨早都知啦~~~
huining 发表于 2008-1-2 19:37:14 | 显示全部楼层

Reply

小时候才没考虑这么多呢……
梦の天使 发表于 2008-1-3 10:05:56 | 显示全部楼层
一条路线,永远不变
leafir 发表于 2008-1-4 00:01:17 | 显示全部楼层
原帖由 kainlaw 于 2007-12-18 13:16 发表 . [1 k0 ?7 P8 G' w
哎~~~圣斗士固定套路啦,晨早都知啦~~~

) N4 R7 B: `: r7 ^* z7 E7 ~8 b% z6 r( G1 K- E是啊是啊,这个的套路都是一样,没什么改变,所以不用猜都知道的