星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[fs2you网络空间][11.22][Initial.D Second Stage][13集][粤语]更新到02集

Xoun 发布于2007-11-22 19:13 3435 次浏览 22 位用户参与讨论   [复制分享主题]
头文字D第二部 连载ing............# ?4 ]2 v- o" ?* |8 m
本人自己合成转换,画质不错...总体还可以..希望大家钟意啦..
+ S$ i" x! Q2 X- G$ J1 x一些关于视频的资料(最近挂住考试前既复习.所以冇乜时间.今次终于完成DVDrip..画质有较大提高.希望大家钟意,今次唔系好想用BT种子提供下载.换佐fs2you网络空间..每星期5更新两集)- K& k5 Z4 @; k' Q+ P

, Z; a, z% `, g0 q7 N內容:
6 ~3 j7 A7 W) d0 x4 N* B【動畫名稱】:Initial.D(头文字D) Second Stage 第二部(唔该下载佐既人留一留言啦.我想统计下..), C* x2 I$ l, {: O& {8 B
【集    數】:   更新第二集
& W; x# S2 q2 ?, Y$ U* Z【文件類型】:AVI2 _* L" J/ Z9 l8 w6 k6 }6 U- v
【文件大小】:720*480
( B( x9 z" p4 Q【放種時期】:不定期(通常晚上做种)7 {9 `$ {6 ?& E! h! s( F4 |
【語  言】:粵語无字幕
! U( Y8 ]1 N! s5 r/ O- o【帧  率】:29.97fps
4 O; h% n4 G6 `+ X
9 A5 j) ?: V* e(不好意思.发错地方了...望能原谅)# u" t: U* U8 Y; @9 F. R% p5 u
大家请转到"原创物流所"处下载啊
/ s' w: Y6 M8 p0 h4 L
4 `9 t4 W2 x% T: g' C" ^3 d3 z[ 本帖最后由 Xoun 于 2007-12-21 12:22 编辑 ]

评分

tandong + 5 + 32 + 1 我很赞同

已有(22)人评论

xing 发表于 2007-11-22 19:21:55 | 显示全部楼层
这个.../ u8 S& T' B1 {, N& F
支持~
; c. V( H6 H& ^清理下硬盘先
Xoun 发表于 2007-11-22 20:24:04 | 显示全部楼层
希望大家踊跃支持下我啦..
) X( _/ u4 K) r" c自己顶下先
abc856172 发表于 2007-11-22 20:29:15 | 显示全部楼层
合成版我要下!一定支持你!!!
唔知 发表于 2007-11-24 07:37:43 | 显示全部楼层
来支持吓你先......大家研究吓..
唔知 发表于 2007-11-24 07:38:18 | 显示全部楼层
咁快无种啦??
Xoun 发表于 2007-11-24 09:06:13 | 显示全部楼层
有种...只不过本人有D忙.所以有时候会出现冇种现象.所以大家下载完的话记得做种哦
唔知 发表于 2007-11-24 21:38:06 | 显示全部楼层
原帖由 Xoun 于 2007-11-24 09:06 发表   x3 d% F* T8 l* s
有种...只不过本人有D忙.所以有时候会出现冇种现象.所以大家下载完的话记得做种哦

) g4 o8 _5 o( Z& x  V
- q, w2 C' T0 d* A. _% y- l好多謝曬你..我下完啦...做種中..# d: _" i  M: @; H* p

$ ~7 ^% A8 e5 i; V+ z8 P) g) o' @5 c系啦.....你的片源為什麽唔系好清噶??  V  v8 `$ }; G  ]
* ]6 h' j# a/ t0 p6 a& O# P
用左XVID來壓都系去唔到DVDRIP水平噶???* G7 @1 C, Y, Z. Y
. J- P( _8 e0 m0 |2 a
而且你用AVI來壓.....出來噶效果都系一般....
Xoun 发表于 2007-11-24 21:46:50 | 显示全部楼层
哦??多谢你对我既评价啊...其实我都系第一次压avi格式咋,至于用乜野压,我系用Winavi8.0来压咖.编解码器我用佐"ZJMedia MPEG4 Encoder"来压缩的..比特率我设置为1.02M.我发出来都系林住你地比意见我呢.呵呵,我会系哩方面改进的...(可以提醒下我用乜野压缩比较好嘛?)
tandong 发表于 2007-11-24 22:01:21 | 显示全部楼层
原帖由 Xoun 于 2007-11-24 21:46 发表
- ?7 t! p2 q$ r7 W哦??多谢你对我既评价啊...其实我都系第一次压avi格式咋,至于用乜野压,我系用Winavi8.0来压咖.编解码器我用佐"ZJMedia MPEG4 Encoder"来压缩的..比特率我设置为1.02M.我发出来都系林住你地比意见我呢.呵呵,我会 ...
# X8 g  |+ G5 z* h) R. b/ l
Winavi8.0压出來嘎野是好差噶!用Batch Real Producer等软件啦!
Xoun 发表于 2007-11-24 22:17:25 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2007-11-24 22:01 发表 9 @: g/ p3 h. Y% u3 J& O
: b0 `$ e4 n3 z2 o0 M" [4 w
Winavi8.0压出來嘎野是好差噶!用Batch Real Producer等软件啦!

0 g7 H6 B8 C8 y  ^4 t7 G7 J
$ e3 Q1 O! I! k! _9 b7 k
, @# N4 k1 _% n5 b1 Y& Q& S  `嗯.系啊,我好少用Winavi压制RMVB的..但系如果换成压avi既话,我就真系唔知用乜野软件好了.我上网睇过好多教程.但系当自己想压既时候就发现唔知用边种编码器压出来既效果好.最后试佐几次,发现"Xvid Mpeg-4 Codec"压缩好慢,质量唔错,但系我又发现用"ZJMedia MPEG-4 Encoder"压既话,速度系上边既4-6倍,质量就好似差唔多..
唔知 发表于 2007-11-25 00:02:24 | 显示全部楼层
原帖由 Xoun 于 2007-11-24 21:46 发表
: ~+ n% `" o' Y* ~# G( q哦??多谢你对我既评价啊...其实我都系第一次压avi格式咋,至于用乜野压,我系用Winavi8.0来压咖.编解码器我用佐"ZJMedia MPEG4 Encoder"来压缩的..比特率我设置为1.02M.我发出来都系林住你地比意见我呢.呵呵,我会 ...

1 _2 y3 @& I+ X
2 d5 \: U! z, G! c8 r+ f  u唔怪得啦.你用呢个软件....用呢个"WisMencode"相对专业D....而且效果不错...
12下一页