[每日闲聊] 放国产机/山寨机一条生路

零距离 发布于2007-10-16 17:32 2796 次浏览 23 位用户参与讨论   [复制分享主题]
abc-like 发表于 2007-10-17 13:27:20 | 显示全部楼层
原帖由 红枫 于 2007-10-17 12:49 发表 6 o: i. a* Z1 J# u7 B
感觉联想的机还可以3 F5 s4 Q: Q6 p" S, b% J
) y0 X$ _- ?" w/ Y; }1 D
我现在的都用了两年还是好好有~~
" ~$ w# W% ~% X# D
沒被笑麼?
mfgpx 发表于 2007-10-17 13:42:26 | 显示全部楼层
国产机不等于山寨机吧?
零距离 发表于 2007-10-17 17:42:35 | 显示全部楼层
以前好多一线嘅手机厂商而家都变得同山寨厂一样.
零距离 发表于 2007-10-17 17:43:50 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2007-10-17 13:27 发表 1 t- B& f: x1 Z9 k2 s
4 s+ J9 ~( g3 P4 l
沒被笑麼?

- x0 a' I; J- l7 p1 X8 s用咗两年就要笑呀?我有台8210,到而家我仲时不时攞出来用吓,怀念下.
abc-like 发表于 2007-10-17 17:57:38 | 显示全部楼层
原帖由 零距离 于 2007-10-17 17:43 发表
  t( E8 G) z4 o) c! P3 e- Q# s7 c( Q
用咗两年就要笑呀?我有台8210,到而家我仲时不时攞出来用吓,怀念下.
5 ]! ^( B; Y& e4 g
深水埗有水壺。重懷舊啦!
Laputa81 发表于 2007-10-17 20:07:20 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2007-10-17 17:57 发表
9 ^! a+ j/ T3 y; f% w4 |$ P
+ Z3 m) x) ]3 b" C$ ~深水埗有水壺。重懷舊啦!

$ C7 X* }5 C# y. h* j" l
; x2 S; s% X. j1 R+ {
! j8 F+ i+ s3 W1 N
" {) |8 O8 [1 q6 H  O水壶好贵嗄个啵都~~~
零距离 发表于 2007-10-18 10:17:07 | 显示全部楼层
水壶机以前糸D老细先用架,果时我仲细无机会用,我见到而家D水壶机都唔糸以前果D,有彩屏同MP3.以前D水壶机好似唔兼容GSM网络.
abc-like 发表于 2007-10-18 10:23:22 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2007-10-17 20:07 发表 ) f8 `4 |5 D, f: D# K

- Y* {2 b  u3 m: ^3 u( y$ ~) `
3 I# M# H* z3 c3 Z% A0 p" R$ Q* A' m$ _- i- N9 F

6 y3 Z4 [& u  Y( A9 K9 R" o' c水壶好贵嗄个啵都~~~

2 f3 P9 e5 E4 X1 r 咁你有冇用過丫!?
abc-like 发表于 2007-10-18 10:25:07 | 显示全部楼层
原帖由 零距离 于 2007-10-18 10:17 发表
; x& e6 i/ n. f. `- a) j! d9 _* ?水壶机以前糸D老细先用架,果时我仲细无机会用,我见到而家D水壶机都唔糸以前果D,有彩屏同MP3.以前D水壶机好似唔兼容GSM网络.
5 r5 ]; u% [$ |- Z8 {# x/ y: e: `
e+重有水壺機? 咪好大舊/ b' g3 t# n% y, C
咁大龜呢
Laputa81 发表于 2007-10-18 16:54:32 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2007-10-18 10:23 发表 $ p6 g8 y7 e% D2 T

# v& R. r7 a' G 咁你有冇用過丫!?
$ S8 F# c" X+ F. E- v5 ]

8 d% w3 D/ U+ Y- z- j8 I3 D( Y9 m! }9 \" q+ K( |( H

/ u6 Z2 L2 }  o净喺用得起用嚟装水个种········
kuboking 发表于 2007-10-18 19:45:15 | 显示全部楼层
咧部喺咩嘢機來唊??講嗰名來喇...硪覺得恏嘚哦
kuboking 发表于 2007-10-18 19:47:16 | 显示全部楼层
講佐咁耐都唔無講箌到底喺咩牌子....