[每日闲聊] 好年..烦!!!

零距离 发布于2008-1-29 13:13 2484 次浏览 23 位用户参与讨论   [复制分享主题]
话咁快又过年了.最弊就是银包无钱,一年来都无俾过一分钱双亲,仲要佢哋倒贴,刚刚发完工资,过年点都要俾D钱番屋企,如果唔糸就唔吉利了.唉.一年到头都糸一无所有!无钱唯有糸屋企打机唔出街了.1 \/ H: {7 G3 A0 w
今年犯太岁真糸黑过墨斗,不过好采糸破财,身躯仲糸丝毫无损.留得青山在,那怕无柴烧.过完年继续努力!

已有(23)人评论

xing 发表于 2008-1-29 13:24:01 | 显示全部楼层
只知道~
% h& J. D  ~1 L* g; R6 ]0 _. L唉~..) J. D  B5 C$ K1 G# Y( v
又老咗...
: Q0 `* q: B' X. {8 P咩都冇
夜月星辰 发表于 2008-1-29 13:33:06 | 显示全部楼层
一年會好過一年的,) n% `  }- F2 [, {
其實佢地知道你環境,都唔會要求太高啦9 }' Q& g$ |1 w1 E! s# P8 ^
俾幾多都係講心意啫,
) W* U/ @9 K2 P6 P5 X: M
- R0 F- G* w* K% p一年365日,都唔係淨係呢幾日來聊表孝心4 \9 W" {# b- {( {  i1 M2 f* r
要做的,還有很多時間,. i% o# W. c5 q/ d& p6 q
有呢個心的,遲早一定得
紫舞枫林 发表于 2008-1-29 13:48:33 | 显示全部楼层
人又老~钱又唔···唉 时光快快倒流吧···
ks128 发表于 2008-1-29 15:44:23 | 显示全部楼层
希望未来一年可以改变下自己甘啦,一定要自己食自己啦
Mickey 发表于 2008-1-29 16:12:26 | 显示全部楼层
话甘快就一年了
  a6 @' U2 h, T) ^; e& ^4 t5 x要毕业了
" z# n8 Y+ I6 h  N3 `: Z7 [: _工作仲未有着落  E* z6 x* X$ \! E0 N
论文又未写完
: H) i, x3 @' `4 N# y; E2 O1 q' h7 V真是惨~
tandong 发表于 2008-1-29 17:16:01 | 显示全部楼层
原帖由 零距离 于 2008-1-29 13:13 发表
* S% M) o. h5 F- E* Y话咁快又过年了.最弊就是银包无钱,一年来都无俾过一分钱双亲,仲要佢哋倒贴,刚刚发完工资,过年点都要俾D钱番屋企,如果唔糸就唔吉利了.唉.一年到头都糸一无所有!无钱唯有糸屋企打机唔出街了.
2 K; `, K" `6 W7 H  x今年犯太岁真糸黑过 ...

( l- Q9 s! V, a/ J, U/ G+ S, \有同感,但钱都要使嘎,无钱真的不去街。月光。月光!月月光!
Laputa81 发表于 2008-1-29 17:17:29 | 显示全部楼层
希望08年会好D啦··········- O; b+ H6 @3 _' C3 q% K( z8 ~
唔喺就真喺~~~~~唉·············
Laputa81 发表于 2008-1-29 17:18:25 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2008-1-29 17:16 发表 , R, K+ R  Y& T* A7 s1 v

0 I, U6 [5 x4 g, ]8 Z有同感,但钱都要使嘎,无钱真的不去街。月光。月光!月月光!
; K: j( Z1 P( z
8 t  ^; J! U+ X/ C, o9 Y5 @! S% ?

# a4 _- k6 ~0 P+ p7 w& N+ c+ j2 r$ f; B+ I* a3 F' D* e
月光都好过周日清··········
tandong 发表于 2008-1-29 17:18:40 | 显示全部楼层
周日清,好名啊!
平常心 发表于 2008-1-29 17:39:45 | 显示全部楼层
今年我屋企流年不利,来年全家要身体健康,
ぜロ 发表于 2008-1-29 18:16:50 | 显示全部楼层
.......点算啊
12下一页