[吃喝玩乐] 我的香港三天自由行

Mickey 发布于2007-10-8 13:28 13312 次浏览 130 位用户参与讨论   [复制分享主题]
tandong 发表于 2007-10-8 19:22:07 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2007-10-8 19:07 发表
  h3 P: T( c4 j$ ]. w
+ O3 M9 @% c: O% \8 B3 {9 T走路落HK

: T4 Y, W1 E0 P7 E( O& w好啊!到时一定去打搞你!
AWP 发表于 2007-10-8 19:53:46 | 显示全部楼层
原帖由 Mickey 于 2007-10-8 19:20 发表
1 p0 W! x% P4 u  W; q
  D+ u; e9 c+ M  y  I. Q2 c5 H( u7 _
水的话,最便宜都有3蚊一支的,不过呢就等于我哋呢度一蚊果D甘上下罗$ ^9 p0 d( [* w. `/ v- J
如果一支屈臣氏的话大概900ML,要6蚊一支~~
$ W7 h9 @0 u' s# z$ J. a/ w( Q8 o4 n8 `7 y6 C6 U/ b
比起呢度都有差距家~~' H# y' r) c( s( @4 Z: C
而且热的话你知啦,要成日饮水家嘛~~~
* U$ D  N1 q. C( ?) t; c$ k
咁咪买些大支装.....
abc-like 发表于 2007-10-8 20:04:03 | 显示全部楼层
原帖由 tandong 于 2007-10-8 19:22 发表 8 D( M2 A- I! V; U7 {5 Y" e

o$ e9 e9 D/ h1 R2 y( Z, P好啊!到时一定去打搞你!
" R( J  j( g! G! E, h, X
歡迎老虎行路來HK打搞
夜月星辰 发表于 2007-10-8 20:05:21 | 显示全部楼层
聼落去好似好好玩咁喔
abc-like 发表于 2007-10-8 20:07:50 | 显示全部楼层
原帖由 Mickey 于 2007-10-8 19:20 发表
' R+ S$ {1 n$ C7 t0 `/ Z9 A
. h$ N- u, T; {) [) T* ~& j$ E
* E; h: l: H  g+ z, u% r: Y# S水的话,最便宜都有3蚊一支的,不过呢就等于我哋呢度一蚊果D甘上下罗
+ S8 {7 J/ i: y) E, `如果一支屈臣氏的话大概900ML,要6蚊一支~~. Q) R5 H* L8 N+ F! K$ ]

; Y+ f. ~" P; U& Y比起呢度都有差距家~~
- |9 W: B7 ^' h! |* I* g而且热的话你知啦,要成日饮水家嘛~~~

( M& G5 ~, n. n9 J5 V哦~你買貴價水+ h7 Q) [  n/ u' z4 O& r% z
) Z" V- {' M' I& ]5 j3 M; r" t8 m
有d屋邨士多賣$5x36 _' ?5 j7 d! S/ P4 @- A3 r
你可以留個膠樽, 到旅社入
( i7 o3 N1 F1 K& M# x或帶一個水樽......到運動館內入水(不過少心一d嚴既睇堂),旺區都有運動館架!
abc-like 发表于 2007-10-8 20:08:25 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2007-10-8 20:05 发表 1 n# p, Y: ^1 S
聼落去好似好好玩咁喔

% J) G! W& L3 g: q( p& t你又來吧!
幻影傳說 发表于 2007-10-8 23:21:52 | 显示全部楼层
d 機動遊戲好似幾好玩咁喎,但有d就真係太過刺激喇
/ I1 a) n5 {6 b$ Z: s1 }杜莎夫人蜡像馆d蜡像聽講幾迫真,真係想見識一下
/ f% L/ C1 _' r5 W- {你畏高喎,咁落山個陣你係咪又係咁驚呢
abc-like 发表于 2007-10-9 11:07:22 | 显示全部楼层
原帖由 Mickey 于 2007-10-8 13:28 发表 ; [. u9 f; e( c  D
里面的价钱真的几便,搞到我有少少翻到广州的错觉,我朋友响里面仲大杀价,一个开价50的玻璃装饰杀到18
% N2 M, h- n0 E3 `: |  H, i6 aD$w.](t*F/w7|#A- 粤语动画爱好者社区 -  Cantonese Comic Community+K$J+|0`)m&Z8M._7`.Z3 b+ A$ w2 k" i& Z
   然后我哋仲有经过啱啱讲过无咩铺开的柏丽购物大道,不过呢次就已经开晒了,清一色的专卖%f$Y#a8s'T2y%};~6O(u4G.@0x6~
5 A6 P* v) P6 ^4 y/ K   我仲专门抓我朋友一齐行九龙公园,仲甘啱撞正旁边的清真寺有大批人响度礼拜,所以超级多人~~. L0 w8 j: o: t
"{2o;@0R(p9B&D
. N5 f4 I1 o5 v9 z6 c+ J,O7x#q3`#F%n- 粤语动画爱好者社区 -  Cantonese Comic Community   好不容易脱离礼拜的人群,来到新世界中心,因为地图上讲星光大道就在旁边,但是稳唔到路标~~
2 |* F0 Q- i' ]% L2?;k&J0j.y-^;i   所以唯有请教保安叔叔了~~个叔叔好好人,好详细甘话我哋知,于是好顺利甘就到左星光大道了~~:[.L.G-`
: @" P" ]- b3 z5 F4 R/ K, @
你fd係女仔定男仔呀?
  U! V" d* u- H: `個保安叔同你講普通話定....
7 {1 T# C. P7 l2 h; H2 K: n咁好玩有冇相睇?
abc-like 发表于 2007-10-9 11:11:02 | 显示全部楼层
原帖由 Mickey 于 2007-10-8 19:06 发表 2 ^! c1 n& V$ y  Q
D2:! N; g1 a( a- \) z/ w" T9 i
  第二日主要就是海洋公园了~~~
2 T8 a( P" D$ v/ F4 ]7 u
# D* I, E6 n* i. F2 v6 T) c  我哋由佐敦搭地铁去金钟,票价5元很快就到了~~
+ @" ?. {* _* F* t* g% i  然后跟住个指示牌,9:00就到左卖海洋公园专线巴士的地方了4 q$ u: {( L7 w) h
  不过一睇个时间,原来它9:30先开始售票,因为海洋公 ...
& c/ Z7 {* r4 b/ i, D4 s: ~/ |% ~
你有冇買錯票呀?5蚊無可能過海架!!!因住畀職員捉呀!好大鑊7 l/ @& B1 `3 }: o* \' n; G
1 Q% I/ ]- l4 b3 b) B" O
***留意20樓
2 _- W# c" l$ z5 l3 G( n' I4 T1 ?* \) {( k  H4 ?& I0 l
Mickey 发表于 2007-10-9 13:49:24 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2007-10-9 11:07 发表
8 w5 n0 w% R* m% F4 A
2 i9 m2 k& ^9 z: b  c$ i" l你fd係女仔定男仔呀?
7 y" {, S( ?7 B* @個保安叔同你講普通話定....% y4 R* i8 w/ a1 a
咁好玩有冇相睇?

* T3 i8 q. O: e0 I) r9 B6 |& F  m/ q) o6 R* F: k2 e
我用广东话问个保安叔叔,甘他梗是用翻广东话答我罗! A+ Z' e! H4 Y
& \1 Z' t8 E4 m9 @% i, ]- X0 ]
我朋友是男的~
; k7 E7 h$ U8 s" L# j不过杀价劲过我
8 U* H/ F4 b1 F" R, s
/ v9 B* x" @' q; f至于相啦啵,我一向唔中意映相,SO,无映~
Mickey 发表于 2007-10-9 13:50:42 | 显示全部楼层
原帖由 abc-like 于 2007-10-9 11:11 发表
. Q, [4 x' h: {0 W, L' {. R
/ T0 X1 P4 [6 {- b7 I# C 你有冇買錯票呀?5蚊無可能過海架!!!因住畀職員捉呀!好大鑊* C- _1 q$ i5 I) P- B" n1 w& h

5 w5 \) Y! V9 S, ~! O( a% R$ J8 w***留意20樓

& f3 x' _4 d1 e1 o
( o  F( V( j% |吓?唔知道是咪我记错罗甘~~
2 V, f" q8 B1 j% X9 \0 A' }. ~+ b( R$ t; [
因为搭左好多次,所以都唔是好记得了~~~
) t5 t# X. {0 @, ?; V3 D9 _( q7 i
Mickey 发表于 2007-10-9 13:54:36 | 显示全部楼层
原帖由 幻影傳說 于 2007-10-8 23:21 发表
0 M7 @4 Y% i7 @. I2 }) id 機動遊戲好似幾好玩咁喎,但有d就真係太過刺激喇 % ]  M6 l5 j0 s
杜莎夫人蜡像馆d蜡像聽講幾迫真,真係想見識一下 ( A: l5 c3 v) U* k( S4 q
你畏高喎,咁落山個陣你係咪又係咁驚呢
5 a4 Q7 c. d/ m  J1 `4 s

1 ?" }& ]# |: F- P落山的时候我哋是由大树湾出口出的,有自动扶梯直接到的7 S1 P* K4 m! T( C
唔使搭缆车的~~
" q' U. n$ W- d) i" s不过个扶梯都有成70度倾斜~~~