[生活百科] [灌水]有无人记得以前TVB播过的一出日剧?

Mickey 发布于2006-4-17 07:14 4525 次浏览 26 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>     呢出日剧TVB播果阵个名叫做&lt;&lt;巨星夫婿&gt;&gt;的</P>9 ~  n9 {! i/ c: h& Z0 S0 W: @
<P>     而家CCTV8夜晚又播窝</P>
8 ^" c* ?. h8 N- ?$ o6 p<P>     不过个名就改左叫&lt;&lt;女婿大人&gt;&gt;</P>/ }) l- |& v- f) b
<P>     是讲个男明星叫樱井一郎的同个叫樱的女仔结婚</P>0 B4 h8 V" L. U' k1 x& ^3 H
<P>     仲同埋女方家庭一齐住的故事</P>
/ a6 q& y+ r: m/ F* O$ O( o; O<P>     响里面最能够体验一句就是人靠衣装,佛靠金装了</P>8 r) l) X( ^  }6 H3 w
<P>     因为里面个男主角如果唔是做男明星的时候个样好怪的(装扮)</P>% w) j" U1 ~4 D. `: f8 }
<P>     但是一出show果阵又靓仔到唔掂窝</P>* j/ N. ~, ^4 g# k7 X, E1 r7 G
<P>     真是好想睇哦</P>1 ?% _- T  j* r* X# O$ F
<P>     以前因为翻学,所以睇左少少咋</P>
9 F: W; G4 i7 n$ t% U<P>     点知道而家又是咁</P>
, w5 U/ y. U3 u<P>     真惨...</P>

已有(26)人评论

stop 发表于 2006-4-17 07:15:58 | 显示全部楼层
<P>记得啊,,不过我无睇结局..</P>
: L# [  N& w( E! y
夜月星辰 发表于 2006-4-17 07:19:09 | 显示全部楼层
<P>唔記得咯</P>8 z* ?. N1 e. V: l. N8 b
<P>你是咪一定要粵語嘎</P>$ I9 A/ c, x3 m9 K" f
<P>如果唔係我可以幫你穩穩</P>
stop 发表于 2006-4-17 07:21:59 | 显示全部楼层
我可以肯定...记得星期六中午...之后又重播,,不过系星期6下午分
Mickey 发表于 2006-4-17 07:23:05 | 显示全部楼层
<P>粤语日语都无所谓家</P>5 r  z* ^) y; q6 C: z# r. D! |
<P>关键是我想睇</P>
7 S5 v2 q$ y8 o& ~<P>其实我对D家庭片好无抵抗力的</P>. x! t: c$ q+ z% |) O" x
<P>凡是有关亲情的我都会好感动的</P># D4 H5 ~+ Z3 J" q. R9 t
<P>我试过睇小魔女Do re mi都感动到喊...</P>
夜月星辰 发表于 2006-4-17 07:27:50 | 显示全部楼层
<P>甘你試下TVBT咯</P>% X( K3 b4 v. \! @# n& h
<P>我去幫你睇睇有沒啦</P>
Mickey 发表于 2006-4-17 07:31:01 | 显示全部楼层
<P>家阵TVB仲边有播窝</P>
5 j5 y2 _% H' w<P>已经是几年前播的(重播)</P>
猪C叮 发表于 2006-4-17 07:56:57 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Mickey</I>在2006-4-16 23:23:05的发言:</B><BR>5 Y7 z" `3 v1 c" F! u
<P>粤语日语都无所谓家</P>/ G2 n, p- Z  t* d2 E$ b
<P>关键是我想睇</P>
7 {8 f' \% T& T& ?* z. m) C<P>其实我对D家庭片好无抵抗力的</P>
+ o( x) ]0 e4 U3 `- y, W3 e<P>凡是有关亲情的我都会好感动的</P>' |( s8 i/ J6 b, g# }; S
<P>我试过睇小魔女Do re mi都感动到喊...</P></DIV>+ ]8 c4 `9 q% k6 {1 Y2 Z; x
<P>讲到家庭片。唔知楼主对韩剧有无兴趣。我寒假睇佐 美妙人生 觉得几好睇。后尾都好感人。
  l/ v# d& }6 B! K7 m* M% O! `<P>华娱有播。不过听完韩文版噶就觉得听华娱配音好想死
! _. [, U# ]6 P! T" h
jczcyx 发表于 2006-4-17 08:13:45 | 显示全部楼层
<P>睇我MISS係大佬啦~~</P>$ v' }& @; Y& w" Z' d+ t
<P>我自己都睇到喊...</P>$ n# |5 I7 A1 T. k
<P>又搞笑,又感动!</P>
夜月星辰 发表于 2006-4-17 08:25:28 | 显示全部楼层
<P>我MISS係大佬</P>
3 g5 b( _& [3 f/ M* J7 k% s<P>仲间果套?</P>
, g# P( ]5 h  F* P$ e
幻影傳說 发表于 2006-4-17 09:12:32 | 显示全部楼层
樓主,你講個套唔係咁好睇,我睇左幾集就俾佢暈左
Mickey 发表于 2006-4-18 07:10:02 | 显示全部楼层
晕~<BR>我想睇个结局~
123下一页