[粤韵文化] [讨论]大家见到废人[断手断脚/求学]你会不会帮助他/攥点钱?

rx-rider 发布于2006-4-4 05:43 2688 次浏览 45 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>[讨论]大家见到废人[断手断脚/求学]你会不会帮助他/攥点钱?</P>
  L* g( y' b: N! w: h: w<P>答:会,2-5元</P>
单选投票, 共有 18 人参与投票

距结束还有: 3357 天9 小时35 分钟

您所在的用户组没有投票权限

已有(45)人评论

Kiver 发表于 2006-4-4 05:45:43 | 显示全部楼层
<P>以前回的</P>, h6 x+ a' O* j* f( [7 e1 F
<P>现在不掂啊</P>
7 r  D. E1 b& d. j7 e<P>俾得一个接着一堆人上的~~~</P>& R2 s- d4 e& I2 i2 `5 Q
<P>所以吾俾了</P>' o2 f" t$ w8 H& r. V
<P>越俾越多依仲人出现,省返点给自己养活好过啦</P>

plumtree 发表于 2006-4-4 05:53:16 | 显示全部楼层
<P>不会,铁公鸡一只,呵呵</P>2 p# Z7 Q- `+ ~7 [2 v% F
<P>现在不会随便为这些事情感到悲伤或者怜悯了</P>

lyz4733 发表于 2006-4-4 05:55:31 | 显示全部楼层
<P>睇情况啦,依家好多假野咖,有D系唔值得同情。</P>

ggoggo 发表于 2006-4-4 06:02:51 | 显示全部楼层
自己都冇钱点比佢,不如比D我好过啦

LesLieYe 发表于 2006-4-4 06:50:02 | 显示全部楼层
<P>5选择啦,</P>8 F7 R6 ~$ f3 \- l8 A
<P>两难全吖~!</P>

zhuwang 发表于 2006-4-4 07:23:27 | 显示全部楼层
<P>更系吾会拉!</P>: C8 `! j- x3 Q* A5 [" E
<P>点人多数骗钱噶!</P>
+ i) W- Z* h. D4 C3 _7 u; `

$ l9 c& N- h: C

lookdick 发表于 2006-4-4 07:28:40 | 显示全部楼层
<P>唔知点选..可能会挂..睇下身上有冇钱..</P>
- g) V7 j5 Q0 l9 E" [1 u' K<P>因为我出街多数唔带钱,除非预咗有嘢买.不过都系预岩咁多.</P>
' ~4 ]; W. q' i$ p, ]<P>应该就冇多余钱俾佢!!</P>

LesLieYe 发表于 2006-4-4 07:31:51 | 显示全部楼层
<P>我觉得呢点朲应该喓学下国外噶,</P>( R9 {+ X; Y3 U- |: k
<P>游念诗人梗(硪系梗称呼)</P>
$ X& q. p1 P3 h" A0 D$ m<P>吹下嘢,梗朲地都卑得心安点啦~!</P>

X-105 发表于 2006-4-4 07:32:12 | 显示全部楼层
我系冷血既。

Laputa81 发表于 2006-4-4 07:41:48 | 显示全部楼层
<P>咿咖好多都利用我地嘅同情心呃钱!!!!!</P>
$ M5 X% F0 U1 W& t+ R$ L<P>其实真喺好想帮个D有需要嘅人咖!!!!!!!!</P>& s) O% X: |3 a  n) J; P4 V
<P>不过唔知边D喺真边D喺假·········</P>

Laputa81 发表于 2006-4-4 07:43:04 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>X-105</I>在2006-4-3 23:32:12的发言:</B><BR>我系冷血既。</DIV>
3 m; n: }6 @) x<P>你唔讲我地都知啦!!!!!!</P>

1234下一页