林海峰新歌.《三字头》都幾搞嘢

LAZY农夫 发布于2005-8-4 20:15 1297 次浏览 9 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>林海峰新歌.《三字头》[MP=480,360]http://www.bacollegehk.com/web/css/temp/download/lam_dog.mp3[/MP]</P>8 u  V! G' x: D6 y
<P>一向喜歡林狗,除了他的口才、轉數之外,更欣賞他的創作才能,不粗製濫造,今次同樣沒有令我失望。</P>
3 H" |; y8 [9 Z0 h. {  U<P>《三字頭》,三十唔知幾多歲,自己還未去到,但喜歡幻想一下到時是甚麼樣子。</P>* r5 \# Z: A1 A6 k
<P>試下把歌詞節錄出來:<br>三十歲男人,天天開會做小丑,最怕打領呔扮哂死狗,日日打winning,約埋一班朋友掃貨掃玩具再加一個私竇,模型電器乜都有。平時扮o下細路,隨時又變老豆掛住按摩推油,望住大雄星戰合金好享受,越舊越懷三塊葉經典保留,日日在回憶80貪新戀舊!</P>
  j6 ^- x4 T' v<P>哈哈!其實好絕加應景,工作工作再工作之外,玩具遊戲機模型音響就像是男性DNA一樣,分割不開。</P>
; y; o  [9 A7 ?
# l  N2 d$ W5 c9 M! u<P>歌名:三字頭<br>歌手:林海峰</P>
0 l3 U6 @# y7 I' G& p2 P! m6 _<P>作曲/編曲/監製:陳奐仁@The Invisible Man<br>填詞:林海峰</P>
. J8 Z# n+ F3 k8 F+ e6 C& N<P>我最憎要開會做小丑 最怕打領呔扮哂死狗<br>人人話我細路我都受 其實好老餅我怕乜醜<br>日日winning winning o既老豆<br>邊位湊湊我當佢天后<br>人人扮晒領袖 我話最忌出頭<br>其實我掛住o既係快樂足球 <br>一班麻甩佬掃貨去反斗 行夠賣夠玩夠<br>波波池高低跳跳到想嘔 成班癲狗<br>喂 三字頭 大玩具同班細佬爭打崩頭<br>喂 三字頭 狄士樂園欣澳站專車等候</P>: H8 V  R- {. D; F
<P>有o野玩 要玩野 請舉手<br>我有一個私竇有裝修<br>模型電器要舊有幾舊 為靚煲隻碟我睇開頭<br>成日英超英超買兩舊 翻工我照撐落八點鐘後<br>平時扮o下細路 細路有大想頭<br>隨時又變老豆 老豆掛住推油<br>玩波鞋T-shirt鬥快趣爽手 人冇o既我都有<br>草蜢和draft punk跳舞兩邊走 成班反斗</P>) I9 C' C+ j3 a4 K; O& d
<P>喂三字頭 望住大雄星戰合金好享受<br>喂三字頭 越舊越懷三塊葉經典保留<br>喂三字頭 艾慕杜華聽軟硬天師解愁<br>喂三字頭 夢幻樂園俾我任玩新玩舊<br>喂三字頭 扮做大人兼細路擺左擺右<br>喂三字頭 日日在回憶80貪新戀舊<br>喂三字頭 做大事唔玩你又點玩出頭<br>到o左七字頭 玩具大王玩(目訓)直死得風流</P>
1 I0 ~$ r; i! I0 @; r0 r

. \7 _/ |- Z) \3 \& \8 H9 G

已有(9)人评论

huang 发表于 2005-8-4 20:49:30 | 显示全部楼层
感觉一般,吾觉得好笑
AWP 发表于 2005-8-4 23:23:34 | 显示全部楼层
<P>第一次听时觉得冇什么好笑的说~~~</P>
* l7 i  p, N& A9 c1 D- F<P>不过听多几次后觉得都几......</P>
颠颠德德 发表于 2005-8-5 02:36:58 | 显示全部楼层
<P>睇D歌词又真系几搞窝`~</P>
3刀流 发表于 2005-8-5 03:13:25 | 显示全部楼层
<P>林海峰系新人??</P>
: E7 b1 ?; z) T; \8 S<P>没听过呢个人..................................个存在..</P>
LAZY农夫 发表于 2005-8-5 03:25:56 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>3刀流</I>在2005-8-4 19:13:25的发言:</B><BR>
6 n1 W" X+ o" Q/ H0 A. V9 L<P>林海峰系新人??</P>
4 m. f2 I- `- {4 w; g$ E* m<P>没听过呢个人..................................个存在..</P></DIV>5 B$ t% w0 h+ z- A2 V% o
<br>佢舊到冇魜識噶喇! 我好中意佢D歌..首首都好搞嘢噶!...
啵啵潴 发表于 2005-8-5 04:32:40 | 显示全部楼层
林海峰?......吾识...
水之彩虹 发表于 2005-8-5 07:33:49 | 显示全部楼层
他的正职是电台吧……….所以没听商业电台便不会认识他了
LAZY农夫 发表于 2005-8-5 18:39:16 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>水之彩虹</I>在2005-8-4 23:33:49的发言:</B><BR>他的正职是电台吧……….所以没听商业电台便不会认识他了</DIV>
) Z6 T; M+ E' M5 c! v- r<P>请问是什么节目啊</P>
zerro 发表于 2005-8-5 18:51:16 | 显示全部楼层
林海峰。。。我知係林晓峰大佬。。。。。