[每日闲聊] 國際聲樂組合Metro 演唱Beyond"海闊天空"容祖兒“我的骄傲”

moschino 发布于2010-7-8 20:06 1083 次浏览 17 位用户参与讨论   [复制分享主题]
$ A, V/ V% ~" F, j  e+ w( x9 {' m, i5 f) I3 G9 R7 v( \* }$ G% a
唔知道大家有无睇过呢?
) t+ Z3 x% W9 ^我觉得唱得几好
4 [6 }: @7 i; ^! X( C# x: K, X. E
  U% |9 c; f& J* c海闊天空8 c; h, P! N  C9 a# n% e
5 }( P% L6 L( A, _" ?! W: V

]1 a( P) X5 _& B" i, }
0 h; D7 h- U& o3 U; I: Q) J$ @$ s《我的骄傲》,前半段英文,后面粤语% B* Z: r! T, ]/ Q4 W/ P  v. n3 V

4 t# ~# U- H( T4 K" d2 P

已有(17)人评论

volcan 发表于 2010-7-9 11:31:18 | 显示全部楼层
强大啊
3 Q/ L' i& Z. p# A6 o  k. E5 x外国人比中国人要唱得好啊* Q  @- r. x* T$ Q
当然原唱除外

fate1357 发表于 2010-7-9 10:01:39 | 显示全部楼层
不错 好听

cao0422c 发表于 2010-7-9 09:56:28 | 显示全部楼层
% H0 j% ~9 _3 `7 [' X+ B
# K0 x/ V  y! h' B有D咁嘅事...
  a% j& W: I% C9 ~! N% R" Y% Q( |不过果个国际组合个“嘟嘟嘟~~”好烦
7 U% B7 w6 S2 K" L唔通呢个“嘟嘟嘟”系佢地嘅特色?

kevinchan 发表于 2010-7-8 23:15:06 | 显示全部楼层
哎呀,原来已经发过啦,我失策了$ }& l" O  u# ~, X0 f
moschino 发表于 2010-7-8 23:00
, W) ^, ?( C( p6 B' r

/ \) y- [1 H9 a, E, E: @5 _( q. f: h8 x3 m6 `8 b
    我知道你无心重复的,你係有心分享而已

moschino 发表于 2010-7-8 23:01:31 | 显示全部楼层
真系唱得好好~~~比某D北佬唱得好太多嘞。
* p2 @: u2 K/ G0 N! m5 v9 R8 o5 Z; w: r! \2 b9 s4 n. k
还有就系,佢地个Beat真系好对现在嘅新品味。
; ^: F  X3 Z8 Yeegbook 发表于 2010-7-8 22:23
; {+ |0 V6 p6 c! u6 \1 R) X7 B
/ V% P1 X. A& e+ N
5 t, e( L* e- H1 T; z! S- z
    同意啊,粤语几标准······真喺比外省人发音仲标准

aaron81 发表于 2010-7-8 23:01:31 | 显示全部楼层
再入来听过一次~

moschino 发表于 2010-7-8 23:00:25 | 显示全部楼层
之前已经有人发过呢个视频了,现在重复了,不过算了,可能好多人未睇过+ S0 B% ^) }7 _+ M6 k
kevinchan 发表于 2010-7-8 21:21

/ g) @1 q2 @  P" u6 X- R
4 K6 u) {+ u$ {. y5 r9 H5 z+ P4 p4 B' S7 x# R5 G* h+ u2 y; i
    哎呀,原来已经发过啦,我失策了

kevinchan 发表于 2010-7-8 22:44:33 | 显示全部楼层
两首歌都係新感觉,呢个组合肯定仲会出其他粤语歌

eegbook 发表于 2010-7-8 22:23:19 | 显示全部楼层
真系唱得好好~~~比某D北佬唱得好太多嘞。
! S" N0 ^$ G: s- O; Y5 C3 D4 D0 D. M6 W% v$ k4 f3 e5 t$ b
还有就系,佢地个Beat真系好对现在嘅新品味。

kental 发表于 2010-7-8 22:11:01 | 显示全部楼层
看过了,定系之前已经发过呢?!忘记了!

lovepx 发表于 2010-7-8 21:27:41 | 显示全部楼层
回复 2# Milanor 8 b) P2 x7 a; A' n- X; y8 B# n

7 g9 G9 [" a7 q5 Q% U+ G, h+ K# z* Q
    第二首冇听过??
3 W" c6 k* K: |9 X    好似係祖儿噶
2 o. H# O. O+ Q. P2 W6 v: O% f8 A# K    的确唱得好好

12下一页