[生活百科] 二代 i3 2100 VS i5 2400的选择?大家入嚟俾下意见。

alexhus 发布于2011-3-22 14:02 3626 次浏览 43 位用户参与讨论     [复制分享主题]
ttsti 发表于 2011-3-24 23:56:57 | 显示全部楼层
暂时想用住i3 先,下一季度又要出新CPU啦,跟唔上啊。。。话说而家呢个i3唔超频情况下,同上一代 ...
' ]6 b' ?' R6 J9 N, e$ \alexhus 发表于 2011-3-24 22:54

, f' d) G5 K. B呢个肯定没可能的,双核对四核,如果同AMD的四核比还有得讲,3 }" K" j5 t! D. Z
不过讲真买i3 2100不如直接买i5 2300价钱相差好少!

alexhus 发表于 2011-3-25 10:09:03 | 显示全部楼层
呢个肯定没可能的,双核对四核,如果同AMD的四核比还有得讲,
. t' H! x; ?5 F& @; i: a" [不过讲真买i3 2100不如直接买i5 2300价钱相 ...
+ w; V: O( b* Z/ q" S( a$ Gttsti 发表于 2011-3-24 11:56 PM

& h  T/ c6 ]8 _7 p; i/ V/ p6 R; F! w  N- X8 w* A& r
3 |/ [, i/ v) J
    我用相差噶价钱加在硬盘上啦,加咗1T。。。

eegbook 发表于 2011-3-25 14:30:43 | 显示全部楼层
我用相差噶价钱加在硬盘上啦,加咗1T。。。
. V. T8 w; c8 k& m3 Q, A: Zalexhus 发表于 2011-3-25 10:09
! ^" e$ U2 b# s7 [  \
6 h# X; n4 s* [' X

' \. `/ V8 I% z! J& x: [    又加一T添?正吖!!!!

alexhus 发表于 2011-3-25 23:02:37 | 显示全部楼层
又加一T添?正吖!!!!- K6 `7 B2 s! A! Q- q, A
eegbook 发表于 2011-3-25 02:30 PM
! E, u1 q9 a! K- s8 }& d

3 \3 h* p2 m  M& O
$ a$ \& _4 }  ^    我谂住硬盘紧要D。。。

迪格斯 发表于 2011-3-27 20:38:00 | 显示全部楼层
一班可惡地有錢人(依家流行),我想知道i5 2300同760邊個更好用?同X6 1055t邊個好。。。

eegbook 发表于 2011-3-27 20:43:35 | 显示全部楼层
一班可惡地有錢人(依家流行),我想知道i5 2300同760邊個更好用?同X6 1055t邊個好。。。/ M8 S) f4 ?# q+ p$ S  A1 j3 {9 B
迪格斯 发表于 2011-3-27 20:38
. p6 a0 s  N8 c3 j% o
0 j+ i% E! C4 D9 x3 g: k
9 |: Y) N1 l4 g& e8 p8 s; ~
    呢个提问 ,就连我呢个小白都睇得出,好有技术含量。* ^# L; W' a, m/ N" C
" X4 G8 q  _6 c
我都期待高人指明下,因为我都心思思想整番台新机~~

alexhus 发表于 2011-3-28 17:51:49 | 显示全部楼层
一班可惡地有錢人(依家流行),我想知道i5 2300同760邊個更好用?同X6 1055t邊個好。。。' w6 X& l, `; \; |; c7 R) G, O
迪格斯 发表于 2011-3-27 08:38 PM
# E" i  u' F# k) B1 F; S
! b( A9 T: D* ^2 y

+ @/ v& t: _7 s$ h, \6 a    性能i7>I5 2500K>I5 2500>I5 2400>I5 2300>I5 760>=X6 1055T。。。

blue2018 发表于 2011-3-29 00:36:32 | 显示全部楼层
I5是主流。。。。