[其它更多] 我发现左个问题

小c 发布于2010-7-31 21:51 5975 次浏览 42 位用户参与讨论     [复制分享主题]
Kiver 发表于 2010-8-1 23:04:39 | 显示全部楼层
回复  cuterinoa
2 T6 V* v1 `* y所以說,如果顯示離線就累積不了在線時間?
7 C7 }% U2 Y% S3 `# @. fwind925 发表于 2010-8-1 19:46

. q$ Z7 S8 _& q2 N2 f' x& g7 n% e( d
" q  U1 l! v% r' d9 i# K
    可能影响在线时间~~

GavinDX 发表于 2010-8-1 23:21:10 | 显示全部楼层
多重MYSQL数据库
( V2 S  G2 F' V4 M/ SKiver 发表于 2010-8-1 21:22

. w2 s' N7 R" I+ J多重?点多重法?

cao0422c 发表于 2010-8-2 14:26:58 | 显示全部楼层
可能影响在线时间~~% P% X1 B4 @! c, w) }# J- A
Kiver 发表于 2010-8-1 23:04
" n! e# f) Q7 b0 R6 E' L* K6 Z
5 `0 k9 }2 i$ J1 O

9 V8 U$ k+ X! D8 T    唔怪得知我摆哩摆去都系得果几个钟...

GavinDX 发表于 2010-8-2 14:39:57 | 显示全部楼层
唔怪得知我摆哩摆去都系得果几个钟...! a* g- [' Q  m. Q4 I) I4 S/ i2 D
cao0422c 发表于 2010-8-2 14:26
4 A3 o! w3 E% \  w: j
为左安全,一般D网站都会系一段时间之后自动将你嘅登录状态变成离线状态,所以如果你以为打开左个网页,登录左,然后一直开到关机为止就可以挂在线时间嘅话,咁系唔可行嘅,你一定要时不时就刷新下个网页。嫌弃麻烦嘅话,可以用Opera,Opera有自动刷新功能。

Kiver 发表于 2010-8-2 21:38:06 | 显示全部楼层
多重?点多重法?
4 n+ K/ o2 j5 {! n  T) t4 H9 bGavinDX 发表于 2010-8-1 23:21
1 l9 e* w1 H0 G* c$ V# S

( w4 X/ u& g; H, o' l$ X: p3 G; Q7 a, Y
    论坛是同时记录在多个的MYSQL数据库里进行负载的~~

GavinDX 发表于 2010-8-2 22:02:08 | 显示全部楼层
论坛是同时记录在多个的MYSQL数据库里进行负载的~~
6 G9 W0 |* w+ D' b7 kKiver 发表于 2010-8-2 21:38
, P3 f) K4 N- s& w& p4 ^
分开多个数据库文件啊?好似冇咩必要,有D咩好处,呢方面我都唔多熟悉。

Kiver 发表于 2010-8-2 22:11:21 | 显示全部楼层
分开多个数据库文件啊?好似冇咩必要,有D咩好处,呢方面我都唔多熟悉。9 t& ?; E6 g9 y6 @
GavinDX 发表于 2010-8-2 22:02

8 w- Z" t* B6 L, Y  T8 y4 l0 U9 Z) M& c2 [' _
5 d4 U1 |! O1 W* b0 `; P! m
    如果独立服务器当然没有- X0 O3 J8 `9 v# E

6 H8 [* V2 g- {0 D' u' h; J但现在租用香港空间有点必要啦& r! u% \- b+ x+ p' A9 U

8 h6 T' ?5 F7 z2 f9 _因为这样可能平衡程序占用的系统资源8 {: i" }  m& a. \! q7 C
减少出现超资源的错误提示~

moschino 发表于 2010-8-3 00:47:47 | 显示全部楼层
楼主后知后觉,不过你唔讲我都唔发觉

エツクス 发表于 2010-8-3 16:06:54 | 显示全部楼层
真系高手如云啊,睇到D意想不到的信息

125919928 发表于 2010-8-3 21:55:59 | 显示全部楼层
没乜影响挂

lesswind 发表于 2010-8-14 15:32:24 | 显示全部楼层
我开始嚟论坛已经发现了= =你的确outdated了

chen2010 发表于 2010-8-15 06:49:28 | 显示全部楼层
是的,仲有是在线时间不是时时更新的!