[每日闲聊] 令你触景生情的地方

Kiver 发布于2024-3-19 20:23 1262 次浏览 333 位用户参与讨论   [复制分享主题]
adhk 发表于 2024-5-14 17:25:23 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-14 13:469 y$ O1 R. |# n. q
无咗疫情 然后奇奇怪怪既嘢又开一轮会
3 g4 h4 n! i4 t% c
大國就係最鍾意開會, 一年開幾個, 次次開親市面又要封禁, 到處都要嚴查, 影響哂啲生產力唔止, 重攪亂經濟同民生

klozepyj 发表于 2024-5-14 23:18:18 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-14 17:25/ M# s: d- ?8 y0 h8 k0 C
大國就係最鍾意開會, 一年開幾個, 次次開親市面又要封禁, 到處都要嚴查, 影響哂啲生產力唔止, 重攪亂經濟 ...
, ~' ~8 X) g+ h8 g1 z
所以其实都几好奇 外国政府用咩方式做到上传下达

adhk 发表于 2024-5-15 16:29:29 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-14 23:18) h( I$ {* {6 r& _' I, P
所以其实都几好奇 外国政府用咩方式做到上传下达

) I. b. O7 |5 A9 ~; A9 X+ I我反而奇怪點解一個人嘅決定要勞師動眾, 用勞民傷財形式要人舉手同拍手去支持, 外國當然係經議會通過立法後執行, HK以前都係咁

klozepyj 发表于 2024-5-15 20:38:18 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-15 16:29
9 q: U) L+ p8 \! E' n) q6 U我反而奇怪點解一個人嘅決定要勞師動眾, 用勞民傷財形式要人舉手同拍手去支持, 外國當然係經議會通過立法 ...

$ ~1 S3 E; x- E哈哈 人治是咁 你睇睇第一代既leader就知道 全国都围住佢一个唔知咩决定 搞到乱糟糟

adhk 发表于 2024-5-16 00:01:58 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-15 20:38
* q8 G% ?" e7 l9 I6 F; Z哈哈 人治是咁 你睇睇第一代既leader就知道 全国都围住佢一个唔知咩决定 搞到乱糟糟 ...

7 q; q/ f; B9 d& x! P: N而家我哋呢邊都係走緊同一個情況, 亂咁附和上面完全唔思考問題所在

klozepyj 发表于 2024-5-16 16:56:26 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-16 00:011 U; Q  z2 @4 k0 H9 H! o3 U
而家我哋呢邊都係走緊同一個情況, 亂咁附和上面完全唔思考問題所在
+ @  i! d) I+ t- L5 p; f( G5 P' H
而且你哋可能都未是好知要咩程度既跟法先合适 呢个真是艺术

adhk 发表于 2024-5-17 14:18:02 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-16 16:567 o5 X5 O- g3 g9 a# N
而且你哋可能都未是好知要咩程度既跟法先合适 呢个真是艺术

, P" O" i% \$ p- m所以唔係唔識做官囉, 做官係上有政策下有對策, 佢哋跟到嘉玲一

klozepyj 发表于 2024-5-18 16:36:27 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-17 14:188 z* O  q) l" o' W+ F
所以唔係唔識做官囉, 做官係上有政策下有對策, 佢哋跟到嘉玲一

& k' r0 N2 A) x靠跟就无运行了

adhk 发表于 2024-5-18 19:50:10 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-18 16:36
# H, [( n4 K6 C% m! m) t靠跟就无运行了

1 G6 Q- S$ q5 i# c; E& M就係跟跟下都唔知跟到邊先係問題, 日日出嚟替昨日講嘅嘢打完埸

klozepyj 发表于 2024-5-18 21:34:49 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-18 19:50
# v  K+ q0 E, x! X9 \& K就係跟跟下都唔知跟到邊先係問題, 日日出嚟替昨日講嘅嘢打完埸

$ v9 w6 l8 }1 e8 S: T8 D* ]主要工作就是睇睇寻日开既坑 今日走嚟填翻 唔休做了

adhk 发表于 2024-5-19 05:56:21 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-18 21:34  o0 j$ O* ~5 D  S8 r1 ^
主要工作就是睇睇寻日开既坑 今日走嚟填翻 唔休做了
6 s1 c9 S2 v5 O4 t9 c4 S
問題係填咗嘅坑轉頭又陷過

klozepyj 发表于 2024-5-20 10:02:15 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-19 05:56
4 e, [2 ]# h2 H- M問題係填咗嘅坑轉頭又陷過
8 l: i2 b2 V( Y4 ~
唔喺边有嘢做 创新又唔得