[每日闲聊] 令你触景生情的地方

Kiver 发布于2024-3-19 20:23 1088 次浏览 302 位用户参与讨论   [复制分享主题]
klozepyj 发表于 2024-4-28 20:53:24 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-28 16:389 w1 M1 t7 c$ o6 X: f3 i
不過住民宿人多先好玩
7 d' W+ @& e) K! V- [$ v
是啊 玩下牌或者打机 然后自己煮或者点个外卖 又唔使搞卫生

adhk 发表于 2024-4-29 07:42:21 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-28 20:53
4 U- A2 M. w& D, k. I# W0 n: _是啊 玩下牌或者打机 然后自己煮或者点个外卖 又唔使搞卫生
5 _2 a9 x. w3 k! X
而家難啲可以搵幾個人一齊放到咁多日

klozepyj 发表于 2024-4-29 09:12:05 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-29 07:42' I) Y# M) t0 j. h1 n6 x9 l
而家難啲可以搵幾個人一齊放到咁多日

. f2 N$ I9 C7 h) |2 A5 X9 ~是啊 约得齐人 去下长洲都唔错啦1 v8 H. w  }1 b* s

adhk 发表于 2024-4-29 10:05:46 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-29 09:12
* S, D1 A7 s0 M) V$ l8 ?9 k2 D是啊 约得齐人 去下长洲都唔错啦
9 C) Y* _) u$ }( ]% Z9 |
咁又啱, 兩三日貨仔反而容易啲約到人去, 以前大嶼山都有好多宿營地方租, 可以燒嘢食又可以煮下嘢食都得

klozepyj 发表于 2024-4-30 09:31:11 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-29 10:059 Z* y/ D& H1 _+ `; V  Y
咁又啱, 兩三日貨仔反而容易啲約到人去, 以前大嶼山都有好多宿營地方租, 可以燒嘢食又可以煮下嘢食都得 ...
1 O2 _# e, V+ r8 Q; y# E0 k! L+ k9 e
大屿山真是未去过 几次去香港都是去长洲住 又可以游下水

adhk 发表于 2024-4-30 11:00:39 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-30 09:31* E6 |# \3 `( s' M
大屿山真是未去过 几次去香港都是去长洲住 又可以游下水
! w& @- U9 m$ ~0 [
以前係大嶼山宿營多數係租東涌嗰邊

klozepyj 发表于 2024-4-30 19:31:21 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-30 11:00
. t. y3 r) M) u& z  c以前係大嶼山宿營多數係租東涌嗰邊
7 K/ [: R4 `3 L9 p
咁宜家仲有无啊

adhk 发表于 2024-5-1 11:28:54 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-30 19:31
9 o7 i/ d% C% Y6 y. U9 K3 Z咁宜家仲有无啊

, P/ c$ E, I  u1 K( z無囉, 年紀大咗幾班同學同朋友個個嫁娶完都好少見面啦, 唔好講話重約埋出嚟玩

klozepyj 发表于 2024-5-1 22:35:07 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-1 11:28
, z" K! s; L; X$ j無囉, 年紀大咗幾班同學同朋友個個嫁娶完都好少見面啦, 唔好講話重約埋出嚟玩 ...

. m4 R: q1 S  U2 Y3 n! M工作之前的确圈子细咗 同事如果麻麻哋 更加唔想社交

adhk 发表于 2024-5-2 00:13:15 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-1 22:35
* `# c7 F/ n4 ?7 C1 H; k! [工作之前的确圈子细咗 同事如果麻麻哋 更加唔想社交

7 W1 w0 g9 M$ g# K( o- h1 Z8 v因為有利害關始終同事係好難交心

klozepyj 发表于 2024-5-4 23:06:08 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-2 00:13
  i: Z5 r) e0 t  \( E- k因為有利害關始終同事係好難交心
+ b5 u% ~7 _& S7 G
所以返工都慢慢变社恐了

adhk 发表于 2024-5-5 09:45:00 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-4 23:06: U6 g- S; U$ s- B" P5 m  a
所以返工都慢慢变社恐了
" V, Y* R3 ^, w, _7 w) l  k" x4 y
有時有啲人又唔係咁易相處