[每日闲聊] 令你触景生情的地方

Kiver 发布于2024-3-19 20:23 1148 次浏览 312 位用户参与讨论   [复制分享主题]
klozepyj 发表于 2024-5-5 22:10:06 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-5 09:45
- S) k2 P' }! k4 R! g  x* e有時有啲人又唔係咁易相處
, W9 _) x! |6 S  v0 D; B4 W
一定啦 遇到好同事就真是好好彩

adhk 发表于 2024-5-6 03:31:19 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-5 22:10% _6 w- H9 x( l0 N2 x9 \
一定啦 遇到好同事就真是好好彩
/ k' Z/ ?6 j+ [9 z5 A6 M5 ?  o
試過番一份新工本來同船務姐姐幾好傾, 唔知無嗱嗱係邊度踩親佢條尾, 跟住樣樣都針對住哂`

klozepyj 发表于 2024-5-6 20:59:41 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-6 03:31% S& e( f9 M' Z4 s9 G
試過番一份新工本來同船務姐姐幾好傾, 唔知無嗱嗱係邊度踩親佢條尾, 跟住樣樣都針對住哂` ...

( u$ I" l* E: q咁阴功 死因不明喔

adhk 发表于 2024-5-7 06:47:56 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-6 20:59  B) l0 S8 s/ S
咁阴功 死因不明喔
, g0 w/ C1 l# V" C
係啦, 後嚟搵到份工近番屋企轉走咗先了咗件事, 唔係接客單按排出貨成日有人唔妥你都幾煩

klozepyj 发表于 2024-5-7 08:44:34 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 06:476 s- P6 w% A- p5 L' F  L. g% F" S# @) H
係啦, 後嚟搵到份工近番屋企轉走咗先了咗件事, 唔係接客單按排出貨成日有人唔妥你都幾煩 ...
; Z0 X) s0 W4 O, c
呢啲人际关系先是最费神 辛苦过份工本身% j, R5 f( y- q( S1 @, |: h

adhk 发表于 2024-5-7 11:08:03 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 08:44+ s9 x2 S( I5 v/ a
呢啲人际关系先是最费神 辛苦过份工本身
( d9 Q7 l. t8 M0 w  B8 R) b  M1 c
最怕係走漏眼俾人跣一跣就會咩鑊

klozepyj 发表于 2024-5-7 19:28:11 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 11:08
- E3 v; d6 [+ @最怕係走漏眼俾人跣一跣就會咩鑊

! f6 C, y# y, U2 U喺啊 呢啲就真是si得唔抵

adhk 发表于 2024-5-8 03:06:52 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 19:28
1 Y% o- I6 N8 o  B( U喺啊 呢啲就真是si得唔抵

# M6 d# C& Q% a* ^4 \% T* p有時真係得罪咗人都唔知點解, 明明上一刻都好好傾

klozepyj 发表于 2024-5-8 08:40:58 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 03:06; b0 N. o+ d( h* k8 U# S% J
有時真係得罪咗人都唔知點解, 明明上一刻都好好傾
" t! Y# P6 n% N0 k
咁后面知道具体佢介意啲咩未

adhk 发表于 2024-5-8 16:23:38 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 08:40
. }6 H6 l% o; g$ C3 Z9 I0 N5 Y咁后面知道具体佢介意啲咩未
& z' E3 y7 N! {- }6 S
都走啦多一事不如少一事唔搵答案啦, 費事又唔知會出咗啲咩問題啦

klozepyj 发表于 2024-5-8 22:22:26 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 16:23& {" v5 J$ K7 v
都走啦多一事不如少一事唔搵答案啦, 費事又唔知會出咗啲咩問題啦

3 s& `! a. j& k  p你啱,唔啱倾就算了,费事啰嗦 以为你有企图

adhk 发表于 2024-5-9 04:45:24 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 22:22
4 p- r3 K, U9 e2 ]5 R- H4 A6 q你啱,唔啱倾就算了,费事啰嗦 以为你有企图

9 Y, b& i- ]# z$ _總之同事相處都要有個距離先得, 唔係隨時會俾人過你一棟都唔定