跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[粤语动画] 【求檔】一些動畫

inber 发布于2011-9-2 20:25 7563 次浏览 101 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
inber 发表于 2011-9-2 22:37:58 | 显示全部楼层
收咁多野,你硬盘升级到肯定TB级/ M# V( d/ p6 F$ h5 F! ~! T5 V0 M0 H
漫步雲端 发表于 2011-9-2 22:10
# V6 c& B+ j4 `) v0 H

* ?4 E9 q/ d% K0 A7 ^+ t3 Y
9 x( Z  @; O8 b+ _/ N如果只系收私家屋的& M/ ^' k6 d  c) x4 T
一個TB盤 都夠的
9 T6 X2 }/ i4 y. d  X但要收埋 on9 ,幽助佢地啲嘢就唔多夠了
0 M3 O5 R$ Q# w8 b, T/ G4 {# _起碼要兩個TB
, o2 t  F: a5 @* K) g除非淨系收啲自己想要的
$ h# u* k1 S, x* ?! U, R咁一個TB盤都應該夠的- }! |5 D( Y4 E
! S: u% K% L8 O* K6 a
但我懶唔想慢慢揀

inber 发表于 2011-9-2 22:45:50 | 显示全部楼层
曾幾何時,我都有哩個諗法的~~應該系2年前了~~) m* S$ \: m; \# e2 [4 Q; W7 L4 U6 |
; ~; x6 ?1 |4 ~; l" r
1年前擁有第一個1T,但工作忙,加上專心收集片源為主, ...
+ m$ b7 Q$ l! T# Umcnynbajay 发表于 2011-9-2 22:03
& ^- X+ Z3 S% s1 P
7 X3 S. E+ F0 I$ M% U
SD高達,求到就比埋你吧(求到先算)' w3 S7 G+ k$ W$ p# @" f
龍珠GT 私家屋嗰個系 一刀版? 講到版本,我就無你地咁清楚,話曬你地早過我入壇8 W. ]* z$ h/ W. o7 x: Y& Z% t

: B" H" C0 }2 C我去google查' s; B: y) x4 D# I; ]& k3 [
私家屋 校驗碼" Q0 W2 p0 ~* U$ G; `( t# C
私家屋 ....; d- n& e# H/ Y/ K5 F/ z+ `( O  T

, E" t1 S. t* b: U, D" h, D有少少眉目了btconnie系粵漫社發的帖有校驗碼9 W, R2 J3 m  z& F2 w
! W1 n, t3 U3 n5 n" {3 k( T
揾唔到,知唔知邊道有
: P  {6 U$ U5 K, q/ s無嘅唯有用mmg封裝測試,應該同你講個軟件差唔多掛
+ q+ t$ y) y3 }. J# E4 _% T(因為mmg可以批量,方便啲)

漫步雲端 发表于 2011-9-2 22:52:41 | 显示全部楼层
如果只系收私家屋的. Z' d) {2 m' j
一個TB盤 都夠的$ ?2 K( {6 ?5 f% u$ u. P8 \
但要收埋 on9 ,幽助佢地啲嘢就唔多夠了
  _; E; b( A' E$ S' {起碼要兩個TB% ^4 q) K  ]( `6 s2 M& R
除非淨 ...7 D: i' y' i9 V) h
inber 发表于 2011-9-2 22:37
$ D; @; h; i3 d+ S* ~' ~  l& y
' L. U/ [* R' l% i
/ V: G) }% U: G$ R6 c# |6 A% l
我觉得你有d问非所答,算唔玩你了 慢慢求档啦& x% s! c1 i3 ]3 ^( m- R
反正我没,帮你唔到 哈哈

inber 发表于 2011-9-2 23:09:19 | 显示全部楼层
我觉得你有d问非所答,算唔玩你了 慢慢求档啦
( x( y* w' a  r) M" C1 K6 w6 I( g0 i反正我没,帮你唔到 哈哈2 p  F" R" L$ X) w; H6 [
漫步雲端 发表于 2011-9-2 22:52

- V, {6 {! o' P: L! q2 a. C7 g) w
" a, ~6 @$ n2 q
我只系逃避緊你個問題, d# O* J1 a- U  I1 N
是故意的

inber 发表于 2011-9-2 23:11:04 | 显示全部楼层
, v! X8 j6 [3 V0 f- O$ ^1 E
以下的有:
1 g3 c! }; }( v, t. X, H1 V $ u0 f# b) ^$ Y' r' ~; h
勇者指令
4 _! `. k1 _) x. Y# {  |浪客劍心
8 j4 S8 K; d: D  g3 G% v龍王傳說1 }& _6 i+ y! B, z
爆旋陀螺1 L8 q$ d, ]+ c
聖鬥士星矢
, p' j. ^+ N  u% ^4 F+ [Q版三國志
9 p( U. N7 v) }' f! U7 n0 q大長今1+25 f! c8 \6 Y: p$ r9 t1 M
小魔女DoReMi ..., G  M8 f( C# U0 a7 _/ ^, h0 C
wulove 发表于 2011-9-2 22:11

# ?- ]3 j, O# P! n, H0 h1 y8 a! w2 J$ [- P5 p4 x" I* J

# D: _6 w3 e9 o9 S( b- }; l勇者指令----------我已有幽助版,系私家屋版嘅希望你上傳  e2 i) c: n7 C& O: K& h4 R9 z
浪客劍心----------私家屋有兩個分別系,浪客劍心1-94 浪客劍心1-32       唔知點解後者32集壞曬,用mmg封裝失敗
' f% y- b  h* g% K龍王傳說----------哩個多數系私家屋版掛,唔系私家屋版都照殺7 r2 C) P/ P0 u0 ~  O% a/ C
爆旋陀螺----------哩個多數系私家屋版掛,唔系私家屋版都照殺9 b! z( k5 j* \; T" @
聖鬥士星矢-------已有NORM版,系 私家屋版/其他錄影版 嘅希望你上傳! O& N; X( u7 p' D$ S
Q版三國志--------哩個多數系私家屋版掛
% X3 ]" d4 a) K1 d) G大長今1+2--------哩個多數系私家屋版掛,唔系私家屋版都照殺
0 s& O$ d: T, h4 GDoReMi第四輯--------我知有合成版(不過我未收),但私家屋版有集損壞左(而家都下載到的)
8 Z: [' G' n: J$ J- Q, _. Z1 y3 `7 F甲賀忍法帖-------我已有合成版,系私家屋版/其他錄影版 嘅希望你上傳
' S  u5 U) o( L; c6 u+ ^' f: T0 ^0 r0 N足球小將-------我已有幽助版(唔知系唔系同一季),系私家屋版嘅希望你上傳3 B* A! f- t: C
寵物小精靈超世代-------只系有on9版的 (第143-192集),私家屋 寵物小精靈超世代1-89(缺_82) ,咁90-142邊度有,我未揾過, 咁你有無82集/ A4 h6 r0 ?( |" b
鴉----------------我已有on9版,系私家屋版嘅希望你上傳! z6 d6 f0 g7 _# W. ?3 T
Dragon_BallGT ( 私人DVD )-----------如果你願意發嘅,我要啊! W/ {  r- J, {! M2 ?% ^( c
校園迷糊大王1+2----------------我已有on9/漫步 版(幽助都有發我未收),系私家屋版嘅希望你上傳. v2 u! o; G5 ^# V
單車新人王----我已有on9版,系私家屋版嘅希望你上傳

ruiqukq 发表于 2011-9-2 23:30:28 | 显示全部楼层
娛樂金魚眼我记得MU可以下载,上个月我先下完,不过又删了

inber 发表于 2011-9-2 23:42:53 | 显示全部楼层
娛樂金魚眼我记得MU可以下载,上个月我先下完,不过又删了% i" A5 T8 @+ r) T; E
ruiqukq 发表于 2011-9-2 23:30
( `+ k7 s( q, c4 V/ r+ n5 L

% z% l. X- V* ]/ o, Y$ W" p( g
# Y+ W% w+ |7 A" s+ U: O9 c9 p' \on9補過檔黎5 P/ F2 n' Z. V" Y: E- }1 z/ K
唔通當時系無播過54集
' b0 ^9 F  P0 ~系近期先播番8 b' B' l3 W! a5 X. l
8 y, B, L, q. ~6 G+ T
所以on9先補檔

ruiqukq 发表于 2011-9-2 23:48:09 | 显示全部楼层
回复 31# inber ) S" t' ], Q8 `: ]$ V' r9 `' H! \
3 M( |7 l3 [( x
; _/ m" c& o* J% Q  E
    当时的确没播1~2集,现在有没补就唔知了

基拉杰特 发表于 2011-9-3 08:30:06 | 显示全部楼层
機動戰艦-全集50011,20 后面数字代表什么,好多没死档,例如转校生

inber 发表于 2011-9-3 08:43:09 | 显示全部楼层
機動戰艦-全集50011,20 后面数字代表什么,好多没死档,例如转校生
$ k8 O. o8 K3 R基拉杰特 发表于 2011-9-3 08:30

( O2 A* x. o# O( z9 B: M% W" y. y( k/ J- h- p. b( E* Q6 M5 w
有表格啵,唔通有啲人睇唔到?
1 }% A  I' ^4 y. v QQ截图未命名.jpg
7 n* X# F; l( H6 |9 B7 j; D9 S( n; G0 |7 n
500星夢求
# f& J% ]$ G/ s! Q8 _+ r* ]要11,12集
7 I0 F1 M: ^/ R7 K
* e& A3 {/ m9 N2 I$ W, p* M! J轉校生無死檔7 a0 b5 a, u2 f5 ^( ~9 H. G' k
但第4集損壞
3 N+ y7 A- ]* P: h, w0 Q+ M
2 G5 \  Z/ v/ O  e( G5 F) N你地個第1集都壞左的,系我補比1988

基拉杰特 发表于 2011-9-3 08:48:42 | 显示全部楼层
有表格啵,唔通有啲人睇唔到?
  x1 V* T6 }5 D2 ?. P. r9 _/ J  ?* N2 x0 y( ^( A

' m) l! ~* h" a  H5 J500星夢求
' d! o7 j, v# E9 U要11,12集
: v% c2 Z1 A& N" O! o  I8 i7 d2 P5 n& K& c: S" \
轉校生無死檔
4 r8 U2 i+ R; A; e但第4集損壞2 n7 a7 K1 K- h% o9 B- r" G( L4 P* o
7 w3 N2 F% B4 l4 @# w
你地個第1集 ...
' s: M- t$ W7 q2 j/ L. p) Binber 发表于 2011-9-3 08:43
7 T& B. H( ^9 V+ g7 D; A+ T9 L6 E
0 v+ E8 D5 z- ]7 i8 d0 a/ N2 ?9 w6 @* `# n

) t- J1 r) r9 w) ?' q    没坏我试过,我都没用你补的那一集,龙王那些都没死档啦,首页没看到表格

inber 发表于 2011-9-3 10:45:04 | 显示全部楼层
" D$ ?! A" E, E. Y, h/ S) ^* @7 C) V
没坏我试过,我都没用你补的那一集,龙王那些都没死档啦,首页没看到表格! E' G5 H1 |) N+ x5 x/ p5 V
基拉杰特 发表于 2011-9-3 08:48
9 S2 q9 o8 X: K4 N) v$ K# R/ y

$ r$ B8 V5 |  Z: o! v% L& N1 e: B1 X  [+ Y, y( r% w
第一集你系之前下的?. s+ ^  x. {6 ]0 Q1 t/ }. X
因為1988叫你地合果時,我去私家屋下過' O, x: @& |( D( U% y6 `
用kmp 播都播唔到,而且CRC碼跟我手上的不同
2 y- \0 E" s$ ^) k所以推斷佢系壞檔姐
* P9 H3 b5 _3 f3 a. v
2 n3 K" Q6 ^( h" J1 Z龍王原來無壞到$ [; \4 M7 H* Z; D/ D
等我播下先