[动漫讨论] 异国迷宫的十字路口~~~推片~!强烈异国文化碰撞~并非装萌甘简单~!

kururu 发布于2011-8-3 15:53 4372 次浏览 57 位用户参与讨论   [复制分享主题]
kwanyeung 发表于 2011-8-4 13:15:41 | 显示全部楼层
.................呵呵~~漫画当年都有睇仲印象5错~~跟住出动画鬼SI甘期待~!跟住考试~~所以保留住 ...3 D: F! i* F, z- p* m( ^+ V
kururu 发表于 2011-8-4 13:07

0 V0 B- r- Q5 s% K" U1 Q其實都唔係嘅。我覺得又唔係真係太唔合理。
& O; E2 M. m% Y7 F( ]( v7 V, P
" k- g: R1 F% ?+ c, f即係小律中意咗政宗咁多年,而政宗嗰時家庭又唔好。難得有個咁中意自己嘅人,佢當然會好珍惜。而且佢自己都察覺到其實有人留意咗佢好耐。4 s& o7 f" l* O- q% ^$ n" ~- W! w# W
第二對,千秋小鳥,依對由細玩到大,就更加可以話合理,只可以講老套而合理。
5 E: A6 u3 N% f0 F" Z4 L8 L$ u第三對,依對難講得通。太過閃電。要諗吓先畀到個答案你。
& Q2 O: l9 D' ]/ U. D" Q9 L
8 Z. _0 ]. C# S4 @6 L其實故事依啲嘢,作者講一句就兜翻晒。冇話合唔合理。你覺得唔合理佢就講到你合理。
2 k+ O$ N3 V, }% e% ^" G, \) p6 e) X6 ?' E4 e
講唔合理嘅,BG仲大把。ANGEL BEATS就係其中一套完全唔合理。

kururu 发表于 2011-8-4 13:35:49 | 显示全部楼层
其實都唔係嘅。我覺得又唔係真係太唔合理。
. P) ]+ n0 ?9 g: t8 M5 r  L& y4 g% d5 O! y8 q
即係小律中意咗政宗咁多年,而政宗嗰時家庭又唔好。難得有 ...
$ U/ u$ w- R; f3 Z, Z# J" g  {kwanyeung 发表于 2011-8-4 13:15

! z2 i3 {- i' _5 @2 Y* [
! q2 ~2 G$ g/ j0 l) x
, W7 D  M# e" f  M4 ~    難得有個咁中意自己嘅人,佢當然會好珍惜。依区本钱应该够稳一打啦~~~~呵呵~~大学米体现左咯~~一个换一个...............证明区高中行情5会差得去边,只能贪讲新鲜XXOO左小津~~~跟住就好似果类变态杀人犯一样试过一次就陷进去了...............哇~~我写的好衰~~~被人拍SI咯~~呵呵
  s6 a5 ]! `6 j7 ]) c% K# ?8 Z) G  h" F6 e; M
   由细玩到大~所以就迷倒左那两仁兄.....................这是因果~很完美就似少女漫一样,幻想出来的...............纯中果三只有详细说明喔~~哩度物都无........

kwanyeung 发表于 2011-8-4 13:59:08 | 显示全部楼层
難得有個咁中意自己嘅人,佢當然會好珍惜。依区本钱应该够稳一打啦~~~~呵呵~~大学米体现左咯~~一 ...4 X: j1 q$ \/ `% }8 h
kururu 发表于 2011-8-4 13:35
/ R. }) i4 n2 }2 P- k
嘛,小說詳細啲啦。動畫邊有咁多時間講嘅。小說有講多啲啦。
0 G" r: l1 t8 h) G- y
+ t; K/ o4 T. N% e: Q5 @! i有本錢都唔代表搵到一個十分中意你嘅人,依啲好難解釋嘅。
6 d! x0 Z6 [+ h" ~佢之後都搵唔小人,不過佢最中意嘅都係小律。。冇得解釋。現實都係噉。
# W- p0 P; U2 t. ]3 d: S' `有時有啲人對你幾好,你都係冇好感。反而有啲踢你打你你反而中意到佢不得了。冇得解嘅。

kururu 发表于 2011-8-4 14:33:05 | 显示全部楼层
嘛,小說詳細啲啦。動畫邊有咁多時間講嘅。小說有講多啲啦。6 ?; o" O5 f; e# K% P2 A
1 d; X/ l& `. b# S
有本錢都唔代表搵到一個十分中意你嘅人, ...
: W. }' y4 q% `8 e% Y5 ]. Kkwanyeung 发表于 2011-8-4 13:59
% Y8 j% a# ~. v3 D5 t0 g, y

, Y& S* r9 C* ^, a1 Q
& s$ I5 N9 D; M  v4 D& u" x  ?5 [    小说~!?你真系通杀噶姐~~~~但系小说应该5同作家吧..................$ u$ L3 N! x& k: Q

! F2 e9 X7 @% I* }. I6 ]- h系系~~姐系一言难尽~5解释~~~~~~自己参透领悟YY去.......................这是一个奇迹~不管你信与不信~他就这样发生了~~~~散花~!

kwanyeung 发表于 2011-8-4 14:37:00 | 显示全部楼层
小说~!?你真系通杀噶姐~~~~但系小说应该5同作家吧..................
/ B" ], P, Y% ^) c, Z& c, Q9 l( K2 m4 U; t+ W2 S8 R
系系~~姐系一言难尽~5解 ...
2 C' J4 l, b; xkururu 发表于 2011-8-4 14:33

+ H- Q! H9 q; W) C4 l4 o) s只可以講愛情依家嘢唔係你想解釋就解釋到。現實都係。  ~! v7 B* f, x0 G8 ]8 z6 q& h/ a9 H
到依家為止都冇一個真正嘅說法點解會有唔同嘅愛。點解會有分親情愛情友情嘅呢。好難講。1 w. `3 L- c+ T- F/ p& r1 @; p# Q
小說睇咗小小,之後冇睇囉。冇插圖睇始終一般。. d( \. z0 i- c- m+ Q- }+ f
  Z5 _+ g7 C5 ~
其實有時BG仲唔合理,所以冇得解釋真係。個個唔同觀點。

kururu 发表于 2011-8-4 15:20:24 | 显示全部楼层
只可以講愛情依家嘢唔係你想解釋就解釋到。現實都係。
* B. Q4 q% {; h; h- Q4 b  O到依家為止都冇一個真正嘅說法點解會有唔同嘅愛。 ...
% Y3 |  ~% O& {7 rkwanyeung 发表于 2011-8-4 14:37

. V8 b& d3 i' @- t) F' I" d2 R
. R) N4 J2 s$ @) d# h
5 Z8 T& ?# M4 L" `+ j- Y8 V    系~~不过是想值姐.................人生系自己的要对得住咯~~~呵呵~!6 B5 s2 J2 U. S: t3 i4 _1 o! K3 t
" k6 ]2 \9 q9 h9 q9 Q! |* F3 v
那只是一个常理的划分,事实上系个极复杂噶野.但哩个系卑人睇噶野~~5可以甘乱来啦~~~~~* ?6 o, n0 V1 G& u2 u
/ w: Y) z) v0 s
小说我都系睇翻对应的BL小说作家~~~不过岩口味的5多~~~~都系无道理的虐......................

kwanyeung 发表于 2011-8-4 15:54:16 | 显示全部楼层
系~~不过是想值姐.................人生系自己的要对得住咯~~~呵呵~!% W( T3 r9 F; O5 @6 S
& Z: K* _, @1 I4 }# W+ Q
那只是一个常理的划分,事 ...
# s% U0 I0 N7 xkururu 发表于 2011-8-4 15:20
4 L3 W1 N  w5 @8 f
合唔合理就睇你啦。總之唔係太唔合理我都當冇事發生。不過ANGEL BEATS就太唔合理睇嗰時真係想打爛部電腦。
3 h6 r& i% k+ F$ |- {) q. A- e3 L/ ^: m* f8 S
小說冇乜興趣都係。都係漫畫同動畫為主。近期冇BL動畫就追GL動畫。都唔錯嘅。

kevinchan 发表于 2011-8-4 23:32:07 | 显示全部楼层
一入嚟就有歌仔听,以为电脑出事添 - -!

疾风之羽 发表于 2011-8-5 22:25:04 | 显示全部楼层
繼維多利加又一萌LOLI

mo4269 发表于 2011-9-2 00:35:53 | 显示全部楼层
听着这歌让人觉得很平静