[动漫讨论] 异国迷宫的十字路口~~~推片~!强烈异国文化碰撞~并非装萌甘简单~!

kururu 发布于2011-8-3 15:53 4397 次浏览 57 位用户参与讨论   [复制分享主题]
kururu 发表于 2011-8-3 21:39:34 | 显示全部楼层
有冇宵风图睇睇
$ o* c, E. q# _4 kchrisrex 发表于 2011-8-3 20:47

6 V* H9 A$ ~1 R
  y7 L1 z+ t3 P4 s+ U' f) H1 j' f9 R9 Z( q" d- E
    5会岩你的~~~~~~佛山无影脚................ b6fe80ec0e1dbc2e27979108.jpg

kururu 发表于 2011-8-3 21:42:15 | 显示全部楼层
萬有引力未睇過,聽講好經典。不過畫質渣屎睇嚟都唔會睇。
* f% Q- b; G) T" h3 Bkwanyeung 发表于 2011-8-3 21:30

7 q4 c6 v: F( p* c3 _$ T& u  ^# d
" w: ^& L5 S& Z. |  ?3 J# g& y9 r- |3 t8 }& ]  M
    恩恩恩~~~我就系从区开始的...................某个测试~~得出我系由贵英理~~跟住就搜区系物水跟住......................发现天然的腐属性~~~0 e7 B- o* V" R  ?1 i- z4 A4 K
万里噶歌仔好好听~~~~~
; v( D5 n* I* v/ z系果堆旧到发霉的BL里区应该系最好的~~绝爱~冬之蝉都睇5落~其他都几雷就系~~~~~抱春~漫画版可以~~~近来的外交官大爱~!

kururu 发表于 2011-8-3 21:44:48 | 显示全部楼层
嗯,就為咗佢就決定遲啲睇睇依套。
+ ]  W5 Z0 K+ _
# q2 t! z9 N* I* D不過可惜得一個男角,其餘都係爺爺。冇乜發展空間。反而GL可 ...
; Z  N8 F1 N3 U" c3 hkwanyeung 发表于 2011-8-3 21:04
) {2 v2 l/ |/ O+ e! _) m' d7 C
$ s2 F7 ~8 ]# v. V4 q; C# T
/ ~/ }! v$ n! a- N; ^& Y8 K
    恩~~GL果边呼声已经高过BG了................

kururu 发表于 2011-8-3 21:47:30 | 显示全部楼层
覺得隱王一般。開頭仲以為佢同個老師一對,點知後尾殺出個宵風。可惜都係悲劇收場。2 s7 d" ?9 v; J/ U/ k4 A# Q1 }
kwanyeung 发表于 2011-8-3 21:06

9 _# b, L2 p1 A. F+ m
  N0 T# M! u$ D) ]! Z# h
( |* U+ {, h' G; ?# f/ u    隐王系一般~无论边方面~~不过就系放5落那阵晚霞的风~~~~~~一些人注定为一些人疯狂而执着.......................

kwanyeung 发表于 2011-8-3 21:54:29 | 显示全部楼层
恩~~GL果边呼声已经高过BG了................; E2 v) i5 u& r# |
kururu 发表于 2011-8-3 21:44

' U& \: m1 m* w0 E' |3 f快啲出多個男角成雙成對算啦噉。

kwanyeung 发表于 2011-8-3 21:56:40 | 显示全部楼层
恩恩恩~~~我就系从区开始的...................某个测试~~得出我系由贵英理~~跟住就搜区系物水跟 ...
# S& A8 J9 V  V- _1 nkururu 发表于 2011-8-3 21:42

0 g3 V$ P* s5 C# v$ X其實年年都有啲新嘢睇嘅。近依幾年都TV化唔小。sukisyo 同學園天堂同純情同世界都算每年出一套。。sukisyo 同X狗之血未睇,一套崩到阿媽都唔認得一套就冇興趣。

kururu 发表于 2011-8-4 10:27:47 | 显示全部楼层
快啲出多個男角成雙成對算啦噉。$ e/ R% S% j6 V+ N% \2 M. K& R1 {
kwanyeung 发表于 2011-8-3 21:54

+ z" c& L* B* x3 }
  u5 r2 p0 J' }9 J9 K1 O6 X% _0 ]$ b3 b3 |
    呵呵~~~~愿望系美好的~现实系残酷的.......................

kururu 发表于 2011-8-4 10:47:49 | 显示全部楼层
其實年年都有啲新嘢睇嘅。近依幾年都TV化唔小。sukisyo 同學園天堂同純情同世界都算每年出一套。。sukisy ...) o- d: j) |9 v
kwanyeung 发表于 2011-8-3 21:56

7 P) W9 D2 I/ p5 H, T5 l8 P+ ]0 Q) S  P" J! `: G" z  n1 Q: E1 Y) J

; ]( {; `7 p$ b: z    近几年太腐啦~~~~睇落感触5大,好作状~好多就基本将女噶换成男噶就当BL.............. 以前D虽然好雷~雷到你睇5落,但系睇简介会明那份"男孩子的恋爱"!依家我系完全5明咯~~~纯情第一部都还可以勉强理解那份救赎,世界第一初恋就真理解5到................而和爸爸KISS就好似区爸爸就系个变态,所以一朵花儿就毁左............其他都基本系蛙~这孩子生得真标致................虽然容貌歧视系世界最大而广泛的歧视~但系真的就这样了~!?唉~~~~~

kwanyeung 发表于 2011-8-4 11:14:15 | 显示全部楼层
本帖最后由 kwanyeung 于 2011-8-4 11:19 编辑 0 b( g2 N, U- z6 N6 T( p
近几年太腐啦~~~~睇落感触5大,好作状~好多就基本将女噶换成男噶就当BL.............. 以前 ...
# i0 a( H! Y  B8 ykururu 发表于 2011-8-4 10:47

; o* c) g/ }+ a* s世界一初戀其實比純情make sense。。。 我個人見解。2 a+ N5 C8 y* o9 A" `6 r: ?

; i8 E, ]& O4 X' o純情基本上係.... 為BL而BL。。完全唔啱邏輯。 和爸爸KISS嗰套都係一樣。不過依套人設啱我所以唔錯。; [9 B2 F. A9 k+ Q9 e* L
# z7 y6 p3 Z" d8 U2 L
以前嗰啲我冇睇,畫質太屎。人設唔啱。

kururu 发表于 2011-8-4 11:42:39 | 显示全部楼层
世界一初戀其實比純情make sense。。。 我個人見解。
  _. L0 `# ]( o5 |' g& i: d0 K
% Q( \- O7 S: f  f純情基本上係.... 為BL而BL。。完全唔啱邏輯。 和 ...
  F/ s( P& ?0 c; r0 Lkwanyeung 发表于 2011-8-4 11:14
# n/ {& P$ T0 I6 Q4 n! O3 L* v
9 a2 d; `5 P8 \/ g$ p

, u8 E) {$ I; [0 M) D    呵呵~~都系个人见解~~~~世界5系就一个可爱噶学弟~一个帅帅噶学长~~~那么点会恋爱呢~!?林5明啊~学妹就话姐,所以就系将女噶变左男噶就当BL...就算插段猫仔都太过了吧~~至多米植木法则甘~!而且哩个桥段系BG度已经用烂到无得再用.........~~~~~仲要一表白就甘激!更不可思异.........其他果几对都大同小异.................
! m% g8 r% k* e8 ?' ?8 {2 Z+ o! X1 x6 I" F4 p* B* {
跟住纯嘛~系一开始小兔身世坎坷而造成取向问题我可以理解咯,跟住再拖高桥...............高桥根本系个白痴~~吃干抹净后~~无病呻吟几句后~SI心踏地......很好理解................
7 K2 j+ t5 ]. a/ m
% C. l9 X; |  W2 s恩~~D畫質的确好难顶...............

kwanyeung 发表于 2011-8-4 12:10:35 | 显示全部楼层
呵呵~~都系个人见解~~~~世界5系就一个可爱噶学弟~一个帅帅噶学长~~~那么点会恋爱呢~!?林5明啊~学 ...
- Y" E" J" u. J0 }6 X  `" {kururu 发表于 2011-8-4 11:42

9 V, m% ~$ b) F* \其實唔係一表白就咁激。動畫交代得唔清楚。漫畫係話交往咗一排之後先至XXOO嘅。
( u  d; j: G" Y: Q- g' o* t* p2 K0 q3 b. S
睇你點諗啦,有時愛情冇界限冇話學妹學弟。況且硬係要探討原因就無謂。睇得開心就得。=]

kururu 发表于 2011-8-4 13:07:30 | 显示全部楼层
其實唔係一表白就咁激。動畫交代得唔清楚。漫畫係話交往咗一排之後先至XXOO嘅。
. j% {3 h& J# h3 y. }8 `7 p, C- u8 n, o
睇你點諗啦,有時愛情 ...! F4 C* z9 Q' ^/ o. B, U
kwanyeung 发表于 2011-8-4 12:10
8 o) \6 j) ]% n7 f

- d5 M4 B/ _- S( P2 T  V5 f' ?, c  @: Z8 h  Z
     .................呵呵~~漫画当年都有睇仲印象5错~~跟住出动画鬼SI甘期待~!跟住考试~~所以保留住先~~~终于搞掂晒之后一睇~~我有砸左部脑噶冲动......... 8 L. w. p* F8 H5 `0 a
1 O/ r/ \+ T0 `
可能老师作文教得太好~成日都话自圆其说,所以几针对哩方面咯~~~区暧昧向由我YY就话姐~~~区都当正BL就卑个接受到噶情节我咯~~~7 w# a& r0 C; K1 C1 s: h5 o- \* _" D( W
无论点BL都系个沉重噶话题5应该被嬉笑带过,亦5系一张餐牌可以遮掩的..............0 f3 K1 `6 v/ X6 f
& N' C; @; S: e6 L
所以好迷那原本都好正常噶两个男因各原因相爱,就算一世被指点,闪缩,批判,等等好多的苦难依然一起.那我觉是最纯粹的爱情.BG中牵涉太多利益........