跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[其它更多] 《電童》需重製嘛?《勇者王終極任務》有望重現~~等等舊物浮出水面

mcnynbajay 发布于2011-4-12 00:20 5298 次浏览 65 位用户参与讨论     [复制分享主题]
近排真的開始牽起懷舊風了~~煲片亦系睇舊物多過新番的~~搞到新番成百幾G野未睇的~~' x3 K. o5 {! i3 W

/ F' `( W9 t! B5 o講翻正題了~~
  s. W% e0 [5 ]# O8 t: f) Q事因DBP的achung18提供的VHS原帶俾小P,前日終於放出種子了~~
  z# \* e9 P1 ~3 xDBP原帖傳送門:http://www.dotbt-plus.com/viewthread.php?tid=38631&extra=&page=1
  k1 Z4 h( }% P& I- J6 Q; D小P放出壓制種子:http://www.dotbt-plus.com/viewthread.php?tid=40603&extra=page%3D1&page=15 g( f1 M6 Z8 z3 O2 W3 h. W, C9 y4 B

; S- z& u! Y6 Z2 Z7 r+ u去年,一下子拖到而家,終於有野放出了~~好極了~~
( g% E; R$ j1 D, k/ h8 z; B8 w3 Z5 N
雙皮奶製作的版本OK的~~但之後由漫漫長路接手製作呢,就好唔掂了~~特別最後一集嚴重偏前了1-2秒的!睇得好辛苦!' i  ~# P+ y" W

: Z2 x: d  G# V6 o4 H  K; r6 a" h音軌聽聞引用ku6網的,首發者,手滑了第17集了~~將18集當系17集的~~
5 O! j* t2 x, s" F4 j9 }1 D5 r. ~
H大叔因某人放了~~而收埋左?  小冰聽聞有私下製作了~~亦有17集?因某事件發生~~佢從此收收埋埋嘅了~~唔旨意佢放出的!
' }7 R, v8 S5 k9 |& T( a3 v3 l3 f6 ?" V* q
SO~~大家需要我重制嘛?唔系~~都系自己私下收藏吧!: t$ u1 o- n) @" `6 e  M3 B& w
201104112309 17_mpg_thumbs_[2011_04_01_21_54_55].jpg
9 ]/ }6 @. i, O3 C/ I! z
# z! }% m( |  O* W8 c8 MVHS帶的內容~~
2 k& x6 T, V. S- } 201104112356 0000.jpg # Q) ~: s* z  I6 r
內有《GEAR戰士 - 電童》全38集
+ F! e) J6 P* u      《機動戰士高達》全套: Q% o% D* g4 y; d( d0 v" }+ \
       (即《大地上的高達篇》 & 《哀.戰士篇》 & 《進化.新類型篇》,並唔係保全哥版本,而係錦堂哥版本,注意!!)
" F& r6 _  {6 A1 x      《勇者王終極任務》全8集
9 R, i9 n. N% `) j& @' t1 M& _% d      《超魔神英雄傳》散集不全% c1 {9 u" E& n6 D
% p6 ?- [; L. i( Z2 K
有《勇者王FINAL》了~~期待放出了~~) T2 }! |( v8 o8 n3 k
1 A; r( Q* p( e( E) Q% \% y2 e
網上雖有1600的正版DVD粵語了~~都系想聽聞TVB配音的~~
  O( a' m% V0 \( o4 }& y0 x6 q5 z7 T& Z# t3 ]: A; z$ V
郎牙的錄影版,都絕曬蹤跡的~~freedom兄,佢亦死拖爛拖~~拖到最后一集-第08集,到而家都唔見影的~~
6 s$ z; @* c* z5 ], M& X7 W3 A9 `
" x: Q4 ]4 e: r5 \6 F, _
" m% f+ r% }" j  k: o# y  jPS:最後吐槽~~ 可惡的有錢人~~achung18用Iphone手機來影的~~

已有(65)人评论

vskenying 发表于 2011-4-12 00:47:53 | 显示全部楼层
支持,期待閤成.

小c 发表于 2011-4-12 00:50:22 | 显示全部楼层
- T/ T( d9 H3 t! M# r$ C5 l2 j6 j6 N
这么多资源,林起都兴奋啊!!

chrisrex 发表于 2011-4-12 01:15:51 | 显示全部楼层
可恶,杰基兄够唔够用?唔够我可以帮下手,唔使急,最紧要快

HENG20XIN 发表于 2011-4-12 02:06:36 | 显示全部楼层
勇者王FINAL TVB全集的我也有!!但是不想发帖!!

mcnynbajay 发表于 2011-4-12 02:41:50 | 显示全部楼层
勇者王FINAL TVB全集的我也有!!但是不想发帖!!8 X0 b# A6 g1 z/ h4 h
HENG20XIN 发表于 2011-4-12 02:06

# p" L/ w0 H# h4 v- `( Q0 G8 L4 G% L2 m1 E
哦~~系你了~~之前多謝你提供左了最後果幾集的~~可惜真的好嘛嘛地的~~
1 G! X7 R4 h- j# J9 H
# d4 l# l) x* ~4 O5 Z- Z  而家仲差最後一集的~~郎牙的音軌的~~/ i& y, _2 a5 E, u' s

可恶,杰基兄够唔够用?唔够我可以帮下手,唔使急,最紧要快* F; N+ l/ N5 p: S' a+ i  U) `
chrisrex 发表于 2011-4-12 01:15
1 P5 G/ w) j- F+ N6 A, W
咩了?咩意思了?指硬盤容量夠唔夠?想幫我拖《電童》的種子?

漫步雲端 发表于 2011-4-12 02:55:07 | 显示全部楼层
: |; U2 U/ q. L. D4 l" O2 F1 t# p2 Q7 Q
首頁多人見到,借帖問下
* w! C5 a' A% P5 X7 D有沒人想要“唱k小魚仙”音頻用兒童臺重播版合的,雖然H大叔已經發左TVB版嘅首播版本 不過可能當時錄影問題/ \) k5 @- h4 R9 d9 [
d音質唔多掂...片源都系用返佢果個的我只放音頻!!沒人要我就自己獨食
/ X, L# k- _+ P" z* c& Z  [
; y9 H" H2 _# f$ Gps 目前進度系01-22集

HENG20XIN 发表于 2011-4-12 02:55:49 | 显示全部楼层
哦~~系你了~~之前多謝你提供左了最後果幾集的~~可惜真的好嘛嘛地的~~
% ^' `# g1 @, Z/ f' f9 O9 y0 C' C( W5 {: r1 F6 L2 }, }
  而家仲差最後一集的~ ...
0 n1 A6 @: U) `5 w; W# Wmcnynbajay 发表于 2011-4-12 02:41
5 `; q6 G, U, v2 k. x! K
! ^! {; K& c6 O4 Q- i$ ]

# A+ R, a3 G6 p. }    哈哈哈。。。真的好嘛嘛地吗??

chanwm123 发表于 2011-4-12 04:32:25 | 显示全部楼层
點解咁鐘意睇舊野既?唔通潮興懷舊?

zjt 发表于 2011-4-12 06:43:04 | 显示全部楼层
好怀旧以前TVB的台标

inber 发表于 2011-4-12 08:20:19 | 显示全部楼层
首頁多人見到,借帖問下
( W0 ~' g; W8 A& F- i有沒人想要“唱k小魚仙”音頻用兒童臺重播版合的,雖然H大叔已經發左TVB版嘅首播 ...! z, @2 ~. ?* R! o
漫步雲端 发表于 2011-4-12 02:55

9 d; ]; s* k* i  k$ k8 g  A8 L; N, z* M
系度講姐系無講5 L2 U* r% B4 P2 ~* \
) V8 o0 h+ H' h7 z
( E  ?5 C" @1 s; k8 O. d$ v1 _5 `2 \
回复 1# mcnynbajay
$ W8 `. W* K1 r( W6 g3 W1 x: K- [0 X9 a: l0 D
因某事件發生~~佢從此收收埋埋嘅了~~唔旨意佢放出的!
; j! `' W& p0 S" z" Q& l8 O! t
好似基基咁(重嚴重添)! [" s4 V' k# \* G
7 l+ @5 Y8 A4 o# B: ~$ \
如果你發,我都會收的

kyo1983 发表于 2011-4-12 08:34:10 | 显示全部楼层
经典就系好啊。。