跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[社区发布] [轉載+計劃填坑][植木的法則 The_Law_of_Ueki][DVDrip][校正音軌][[第01-51話]

mcnynbajay 发布于2011-2-19 22:49 10182 次浏览 125 位用户参与讨论     [复制分享主题]
inber 发表于 2011-2-20 23:56:10 | 显示全部楼层
使唔使我話你知!!
" K+ r/ O& G6 ?4 ~% `& TBatcat 发表于 2011-2-20 23:34

/ K; @, D/ o% ~5 R' Y8 W. J3 U. @! r+ \) T5 o1 [8 w

$ _) g& `& S. o0 d7 v! p# l0 i6 y! n9 b" @  n
會唔會就系你誤導佢(講笑)
7 h. x% l, K# I( e8 d  P5 D0 _話我知,我好想知點解

inber 发表于 2011-2-20 23:58:00 | 显示全部楼层
0 S3 Z2 `# F& ^7 ]( |
咁又未喔~~~$ J2 w$ ]1 A) P" X
你可以網上搵某MTV嘅喔,從中截取來整喇嘛~~我都可以提供俾你的,我要搵一搵了!
; i) y( `$ k' w. ]' k8 P
5 z% h% z2 N; }; ^$ e% R8 `1 f你得嘅 ...) \9 s  d  B( h* [
mcnynbajay 发表于 2011-2-20 23:47
7 f$ F) f7 j+ }' B3 k) q6 i2 A

- i* B! x6 G1 C. f3 O: a
2 H) _( `" r! ~0 K4 o/ S500G硬盤" f: F% _/ c; e  W
用得7788( b; y: f+ U: E8 H

3 p$ I6 Y% `$ T$ O講下我的諗法:) K9 R# m4 g! j9 r
你對我刪合成版感到意外 5 K% ]( ~$ H; ]# V, p
但系有無諗過我同你唔同
8 H/ D0 t- t- v$ p1 |我刪左合成版可以再下返<----用的時間無你咁多,所以無你咁珍惜$ b! H" U" n/ k4 z; h% f/ O) E
' @  \$ @+ q/ H/ v3 V) ^, B8 i
重有,
4 S+ R" y0 l7 `2 W5 Y* v* F. r以我的硬盤
9 q' y- I0 b& R1 O0 j5 X& ]根本無可能放到咁多合成版; d- P* M" H" F
! |  v+ |: Q6 n" ~7 @# `
"用刻錄機來解決收藏的問題"
3 U, L9 j- e7 O" b如果我用呢個方法不如買多一個硬盤

panzcheng 发表于 2011-2-21 00:13:26 | 显示全部楼层
我從來唔收片源___(睇黎無咩人知)
% [# U4 c9 u& P. t  ?0 f1 x多數收錄影版
3 [8 T( `) P% _
; `$ i+ W2 e. v) e6 a合成版多數睇完就刪(90%,個10%只系時辰未到)
3 m3 W2 S/ }: R- Hiamaboyandog 发表于 2011-2-20 22:57

" H6 y$ `& O8 f+ U1 \' D# N6 R
6 S. E! Y0 a4 f4 k
" f; R% u2 g- B5 j- [' r) r    想問下,點解收錄影版而放棄合成版?除左硬盤問題之外有無其他咩原因?我霖一般人都會選擇合成版,錄影版有D咩特別吸引的??(純粹想知道,因為除左合成版我都有D想收埋錄影版的,無奈小水管下載得慢加上又唔系成日下載......D動畫一陣出一部一陣又出一部,搞到我硬起跟唔上)

Batcat 发表于 2011-2-21 00:19:32 | 显示全部楼层
咁又未喔~~~
% v8 }, t5 `4 g8 m* J你可以網上搵某MTV嘅喔,從中截取來整喇嘛~~我都可以提供俾你的,我要搵一搵了!
0 t0 w7 q" T8 s5 c2 {! G, V% b. P7 G1 @" q4 S* l; }
你得嘅 ...& ^" N1 m; G5 d" M$ P0 J
mcnynbajay 发表于 2011-2-20 23:47

# _- f+ e8 v: |5 _' X4 c  i. n
) r6 z& @& @1 n/ [; u+ ]
9 k* v* C) c$ B) K5 ?    你打算用番粤语op?(想统一d),一星期加埋上传可能唔得,我净做得2集,我试下得唔得啦

waterpourt 发表于 2011-2-21 01:27:40 | 显示全部楼层
多谢LZ分享啊!好人有好报!!

waterpourt 发表于 2011-2-21 01:28:39 | 显示全部楼层
好人有好报啊LZ!多谢分享!初次报道

waterpourt 发表于 2011-2-21 01:30:00 | 显示全部楼层
谢谢LZ分享啊!!!!!!!小弟第一次注册兼发帖,无乜好讲,总之支持你啦!!

Ace0210 发表于 2011-2-21 01:30:08 | 显示全部楼层
支持傑基發放啦

kwanyeung 发表于 2011-2-21 04:16:51 | 显示全部楼层
真少有喔,三位現任店長齊齊加分~~咁多人對哩套有愛?(無可能),應該系佢地太識做了~~
1 n) {, G$ t% k( {
. g' d4 p5 J( I5 h3 n( |5 s4 f
+ F$ d/ d8 s& D5 LTVBQ ...
0 J8 E: a' f" M& \& [mcnynbajay 发表于 2011-2-20 18:34
& v% a9 A7 s. M$ z, f' A2 a
我邊有你講得咁誇張... 咁我有啲字唔識用中文講嘛哈哈。我基本上好小用書面語&#13774;喎。。。幾時見我用?: h! [4 u" F( R/ @" y
/ @' a; O% ^) O. ?5 [0 I. F  m6 [
TVB 都唔係呀。佢啲字幕不嬲都係書面語&#13774;啦。除非係歌詞或者係人為出錯先會有粵語字幕姐。。
6 q4 \" g+ U2 k1 t' P) Q3 @7 \$ p7 l/ S# }% t( b. r
但ANIMAX啲字幕質素真係比較差。你睇吓ANIMAX HK 個論壇就知都幾多人投訴佢啲中文字幕。。- s" @: W' T5 A2 ~$ V

9 X5 k1 S$ w! h4 U7 H至於廣東人啦喎,不嬲都係半粵半普打字。。我識一個廣州人佢講啲廣州話都係用啲普通話詞語多嘅。

inber 发表于 2011-2-21 06:38:25 | 显示全部楼层
本帖最后由 iamaboyandog 于 2011-2-21 06:59 编辑 8 N  R; F, b( K0 o# W
想問下,點解收錄影版而放棄合成版?除左硬盤問題之外有無其他咩原因?我霖一般人都會選擇合成版 ...
2 ^. a8 R( L$ t$ i9 R/ c0 ?panzcheng 发表于 2011-2-21 00:13
& _6 C' L# L2 c4 k3 |
( J# Z& t  X$ h

: U! D( N% R  k9 b% C/ t1.容量系主要原因
/ E, u) E' S# m$ r& `& N" {  r8 F( C收錄影版就可以收多幾套" z5 H% A8 O$ }% N$ y3 a

/ K% N5 p5 Z8 G  o8 a% @2.另外覺得合成版系
2 `9 s' n& t5 B. t個人能力有可能做出黎(合成版),他朝一日我有空間可以自己合<---系唔系太不自量力?. V9 \* o& g2 m( e! W+ F
而錄影版就唔系話有就有

Batcat 发表于 2011-2-21 08:21:51 | 显示全部楼层
1.容量系主要原因+ p+ n: U2 e" y4 m2 p1 P
收錄影版就可以收多幾套
4 l' \4 ^2 f1 b0 H4 r: |4 j4 v+ G  B
& d0 ^6 _8 F7 ?. Q# o& B2.另外覺得合成版系9 r8 q9 }4 D2 V" Q* K; ^& y
個人能力有可能做出黎(合成版),他 ...9 E' \- t1 G$ @+ e7 y* V( z7 y
iamaboyandog 发表于 2011-2-21 06:38
4 p/ B! M1 Y8 w: @2 }. x# ~! B4 ]/ ?

% {) |( q1 [. b( N/ Y& j$ g( I  o5 Q6 e
   早晨啊!小i ,繼續頂傑兄先

inber 发表于 2011-2-21 08:31:59 | 显示全部楼层
早晨啊!小i ,繼續頂傑兄先( W7 z# \* L$ W- f. K
Batcat 发表于 2011-2-21 08:21

8 r" e- m1 g# ^3 _( l
4 Y7 T4 z. I2 L" D: |- ^- N& W7 }/ c" O/ B9 Z" c" ]2 P* ^+ `! b9 y
早晨啊
' k# w. x9 S! R2 p你系前輩張帖道灌) m) {" P4 Y  l. F
無問題麻