[社区发布] [原創 ATV粵語] [機靈小和尚/一休和尚] [更新至57-58集] 完

漫步雲端 发布于2011-2-13 13:45 14285 次浏览 119 位用户参与讨论     [复制分享主题]
种子VV 发表于 2011-2-13 23:47:13 | 显示全部楼层
想问下楼主你呢个版本系唔系沈小兰配嘅旧版啊?

漫步雲端 发表于 2011-2-13 23:49:08 | 显示全部楼层
漫步真的鼓好大的勇氣發出來的~~因為都欠缺了前一半集數了~~
9 e& c5 F, ]9 P- _! A
+ q0 b( Z# _. G我都想吐槽下,做乜錄哩集比上集差 ...
1 l# |8 Q+ J; _+ p% Y% a3 R6 Amcnynbajay 发表于 2011-2-13 22:56

/ r; i" Y+ g+ X# D% C# W- W" B( o
( b" d# ]) d5 o& ]% `5 f: ?7 j+ y- b' E( T
    ! [" {9 O4 _6 Y  A, Q
差不多啫,上集分辨率在封裝mkv時強制拉成768x576 默認系720x576
; _. }2 w$ `/ o! ~d黑邊位置每集都唔同嘅,呢我個都唔知點解了  仲有,今集嘅音頻用224k MP2了...* k: f. J1 y$ j  G- V4 n2 }& x
4 t' U0 y1 q- f# r; `, u( g4 z* e
個句應該系,辯駁最流利吧

漫步雲端 发表于 2011-2-13 23:50:29 | 显示全部楼层
' ~# V3 }) m% a8 U种子VV 发表于 2011-2-13 23:47
! n0 b. w( ?& U: r5 b5 u, n( b  z1 n

' h+ P- \0 A/ j5 ]' P4 G* t) e7 D' X4 n0 K, e2 i: i5 j3 a

; x  U$ e" Y3 K6 G不知道呢...沒去考究過這問題

k1s2f3 发表于 2011-2-13 23:51:33 | 显示全部楼层
唔知有几耐冇睇过呢部嘢啦

happyh2h 发表于 2011-2-14 00:10:43 | 显示全部楼层
本帖最后由 happyh2h 于 2011-2-14 00:12 编辑   j+ T, g# ?  V0 i- u" i

& Y( p' p/ P( ?/ N; m6 {0 k" K见到有番禺字样发下牢骚
$ ^6 o" {* j3 O+ j7 h" Q番禺D垃圾弱智公益广告整日占节目时间好鬼黑人憎噶

mcnynbajay 发表于 2011-2-14 00:27:16 | 显示全部楼层
9 Y* k) B& I( U" ]种子VV 发表于 2011-2-13 23:47

2 M$ J8 X: G1 U
2 U9 ]" {/ K, o+ {1 e8 J( i2 f1 u' Z
    首播版的配音唔見左了~~小蘭都過佐檔去左無線了~~( q7 y7 j# p, a% S7 C# l
8 Q4 ~: l( h2 x9 H2 m  W
哩個版本應該系周文瑛配一休的~~《同班同學》的健仔,TVB的第一輯的軍曹

种子VV 发表于 2011-2-14 00:27:59 | 显示全部楼层
楼主你23集嘅链接搞错咗啊.
9 t2 o9 i/ b6 \8 p. i仲以为冇人肯录呢部经典,支持楼主!

seed22 发表于 2011-2-14 00:30:20 | 显示全部楼层
谢谢,都是同年的回忆啊,谢了

漫步雲端 发表于 2011-2-14 01:00:46 | 显示全部楼层
楼主你23集嘅链接搞错咗啊.
4 p, s% K# m# G/ K2 `& i仲以为冇人肯录呢部经典,支持楼主!" H& B) I' M1 T6 ]% K. F+ {! U
种子VV 发表于 2011-2-14 00:27
3 `+ T. M7 h! E3 E# [

* `% `" Y! A  r* @8 P6 B- [& z' ^6 X) f, p# Y7 ]

* ^# Y5 _. c& y) h系啵...點解而家先有人發現架

eegbook 发表于 2011-2-14 01:19:13 | 显示全部楼层
呢出嘢经典哇。但内容我只记得一集咁大把。

漫步雲端 发表于 2011-2-14 02:37:41 | 显示全部楼层
见到有番禺字样发下牢骚6 d" Z! h! \& D& @
番禺D垃圾弱智公益广告整日占节目时间好鬼黑人憎噶
& [9 D7 x( ~) |! g  e9 W. ehappyh2h 发表于 2011-2-14 00:10
' I6 `- [: S' H( N3 W; t0 _
2 a' V( {4 c8 [5 a0 O$ J

6 B, i+ B: i! _( S4 |   
* G2 G6 J# L* R! _* Q, Z特別系個啲叫人咪吸毒嘅廣告,真系弱智到暈 睇完都唔知道佢想表達乜2 V( t/ J( U( M) ?
阻住曬d時間,番禺電視臺***星星代替粗口

老威 发表于 2011-2-14 05:23:02 | 显示全部楼层
好可惜以前五睇过