[软件应用] [原创教程]除mkvtooknix软件外无需任何软件批量提取、合成mkv

ConvoyChan 发布于2010-11-18 10:37 16087 次浏览 172 位用户参与讨论     [复制分享主题]
inber 发表于 2011-1-28 15:20:49 | 显示全部楼层
你居然中左招 畫質好差吧8 T  |; T" P8 ^* f
漫步雲端 发表于 2011-1-28 15:16
6 c7 |! E  s# A6 _# g
0 U* A: [; j& _, ]" T* ^6 e+ _
3 y' V; L# u3 ~! p& l: y* E
又不算太差# \/ Z% M6 b' R4 D) q/ L1 O
過得去

inber 发表于 2011-1-28 15:24:03 | 显示全部楼层
你居然中左招 畫質好差吧" Q$ D8 B3 N. p" ?/ D
漫步雲端 发表于 2011-1-28 15:16
& c' b; Z3 p# v. m" v- c/ y

: ^1 f1 J! O6 _+ @
2 W% \+ f0 G0 S. H我早就見到傑基話沙沙聲
* S0 M6 D2 q0 e/ j1 v/ Y見系你叫到& u7 ?. v8 K  r* @9 Y8 f0 X
咁我先睇下咋

漫步雲端 发表于 2011-1-28 15:35:12 | 显示全部楼层
又不算太差0 c1 W5 @3 k/ [8 t; K0 M6 }
過得去! H! m- R, X8 {! A
iamaboyandog 发表于 2011-1-28 15:20
( @$ d1 t" R/ U- [: A* E+ ?5 Z& r
  L- _4 J. i$ w3 _! I
我遲d去錄下明珠台嘅電影,不過應該肯定沒人會下載了5 S  u  X( G2 f2 N4 F; G' w
4 a1 a' X: s! @
我早就見到傑基話沙沙聲
9 ~* k) R6 [: _見系你叫到
& b, [! i4 D* S8 Y' f9 j9 N咁我先睇下咋
+ ?! k) v1 j. ]2 O. Q( kiamaboyandog 发表于 2011-1-28 15:24

) n/ ]# j, A1 ^5 N  A+ `) g' R' c. E4 z- L1 c. v$ A
, L; S; z$ @5 S' j( N
比佢漏左口風 諗住叫你開到最大聲然後一打開視頻 有戲睇囖

inber 发表于 2011-1-28 15:48:51 | 显示全部楼层
我遲d去錄下明珠台嘅電影,不過應該肯定沒人會下載了
: o5 x) c- P- J( n. ?1 l6 C& D! p* e& a5 E; z9 x3 Q( M/ h
2 N8 ]5 p9 o4 d
7 M" H; U( B' Z& ?( s- x

6 v1 o/ Y. v$ l$ ]比佢漏左口風 諗住叫你開到最大聲 ...$ e) h& O& _8 V- P2 r5 ~: y& U  X
漫步雲端 发表于 2011-1-28 15:35

( v+ ?9 S' h+ ^; y, j( H: t, T, T
2 l$ ?  k3 q( \3 H) l
3 \& n7 c2 T# {; a電影在這裡電影不太受重視
3 R4 R4 G, a7 m# c7 L$ V加上那視頻的色好似怪怪的  (jade台徽D顔色好似怪怪地)

漫步雲端 发表于 2011-1-28 15:58:24 | 显示全部楼层
電影在這裡電影不太受重視- Z1 O4 I8 G5 @& d4 \
加上那視頻的色好似怪怪的  (jade台徽D顔色好似怪怪地)7 A0 a/ H$ v& P& B1 E5 r! D0 U! p
iamaboyandog 发表于 2011-1-28 15:48
3 s* o' D) H3 i8 r" L  z! W
' v* r, ]' ?# {  c

% e# _, W5 S4 R% M系咁嘅質素噶啦,起碼都清過睇網絡電視啦 & `5 q9 ?( v, b0 t: I
話說mu個邊有人在你帖搞事,你扣佢10分咁少?我再幫你補左一口了

inber 发表于 2011-1-28 16:00:53 | 显示全部楼层
系咁嘅質素噶啦,起碼都清過睇網絡電視啦
/ e5 W3 x9 ]9 V; r3 c8 ^話說mu個邊有人在你帖搞事,你扣佢10分咁少?我再幫 ...0 b0 t$ q8 }' ?7 `& `
漫步雲端 发表于 2011-1-28 15:58
4 e+ L) }( o) L6 U

3 J% Q3 C6 X& O& c( N1 I8 P8 C* W$ c8 C# E
我個口無你咁大
1 R' c) D+ H. E5 V! U你出左幾成力去咬佢

漫步雲端 发表于 2011-1-28 16:07:53 | 显示全部楼层
我個口無你咁大
) d0 J, `' K% o+ Z& H% B: ~你出左幾成力去咬佢% z3 S9 f+ F/ V; B2 I! F" b
iamaboyandog 发表于 2011-1-28 16:00
$ _9 }8 q- I8 u9 c9 D1 {
9 H1 P3 p$ v( W; [% i0 A! r
1 ~; j! ?& T( C* c
1%都未夠 最大一口可以咬佢-860威望

inber 发表于 2011-1-28 16:11:37 | 显示全部楼层
1%都未夠 最大一口可以咬佢-860威望
  s, Z8 w8 t! j漫步雲端 发表于 2011-1-28 16:07
: r, G0 Z% r; Y# I

1 G0 A3 N) y# v
  b0 C. I6 M  P7 w# X/ e, U2 e 3 D/ t2 z0 F: D5 D5 t3 O
真系超出我想像

wulove 发表于 2011-1-28 22:03:47 | 显示全部楼层
你自己唔系識得搞嘅咩?  見到超三或其他都有你幫到手嘅?4 \; |7 O, v) ]. X) I

' @7 i9 h( f% H  _怪醫黑杰克?貌似有人合過 ...6 Z+ R% T4 M& H- F% N
mcnynbajay 发表于 2011-1-28 12:28
: l7 G3 L2 F4 K

# ^  {6 W, V- C; J8 {1 T' {我只係問下你有冇興趣姐 如果你有可以搵我........

猴子123 发表于 2011-2-11 17:36:36 | 显示全部楼层

tbpatrick 发表于 2011-2-17 15:25:04 | 显示全部楼层
來參考看看...9 K0 R& q) p' ^: j+ q! |+ v& r
最近也有在搞MKV相關的...4 b& {& u2 c5 z6 i5 X$ V
轉片
, M9 g& b/ N8 D- h$ K- O1 O5 ~/ MMKV轉MP4出問題...: H  ~  ?: D/ ^) w* L
處理中...

袁美 发表于 2011-2-20 15:32:08 | 显示全部楼层
系咪即系 将嗰个 成个MKV文件 当做一个压缩包甘。。。只不过系将30个音频文件封装 成 一个MKV文件格式。。。意思系咪咁啊????