[迅雷快传] [原創合成][東京地震8.0][粵/日雙語][1920x1080 BDRip][更新至11完]+[特典映像]

Batcat 发布于2010-11-6 06:02 7263 次浏览 128 位用户参与讨论     [复制分享主题]
Batcat 发表于 2010-11-6 15:19:41 | 显示全部楼层
我的海贼王都爛尾了啦 原來你有合過結界師的啊
" U. _/ \+ d% k) Q漫步雲端 发表于 2010-11-6 15:06
0 R# V( ?/ c- r

1 ]+ B: f! |0 u& P& |& _0 Y! \. c+ W. Q" J- s! K, p! t" F
   海賊太難做了唔怪得你!!系啊以前系dot同dotmu發過!!搞到11集就無搞了!!個時系無時間搞,點知拖下拖下就爛尾了!!

漫步雲端 发表于 2010-11-6 15:27:31 | 显示全部楼层
海賊太難做了唔怪得你!!系啊以前系dot同dotmu發過!!搞到11集就無搞了!!個時系無時間搞,點知 ...
5 G% j! W: W' h3 d+ F' \kruouo 发表于 2010-11-6 15:19
6 e, |  d+ `/ l) z% [, H

, Z% A9 t, @( K& z* L; q" q. L: m6 I
- R, A( b2 I- ?2 L/ G   
) v4 H4 P5 C* N$ ?- q( K嗯..cut位太多,已經沒法用普通方法接駁
2 @# n+ C9 x/ q3 x2 @% r要用到混音 不過混音非常花時間的所以最後就放棄了,收錄影版算

Batcat 发表于 2010-11-6 15:45:17 | 显示全部楼层
嗯..cut位太多,已經沒法用普通方法接駁% R9 E( N2 d7 a! t. l
要用到混音 不過混音非常花時間的所以最後就放棄了, ...
1 L& `( U5 Q/ r0 t漫步雲端 发表于 2010-11-6 15:27

' B, V6 V, ]8 D
' E. x. {7 |0 x; u" p' `! }" q; B5 `. h. |* B
   混音的確麻煩!!我成日都搞唔好!!

漫步雲端 发表于 2010-11-6 15:52:40 | 显示全部楼层
混音的確麻煩!!我成日都搞唔好!!, w2 ~' u# O: B9 I$ K% p
kruouo 发表于 2010-11-6 15:45

4 \- g- {2 a2 L" ?
4 F3 F; i, x4 x* }$ M7 k, a) g# J, L5 w3 B+ W+ x' x, M) Z

$ p6 ~8 D9 ?9 A- E: `( C不過如果混得好的話個接駁位係完全聽唔出的,話說我合的管家第10集都有用到混音的

Batcat 发表于 2010-11-6 16:17:47 | 显示全部楼层
不過如果混得好的話個接駁位係完全聽唔出的,話說我合的管家第10集都有用到混音的
  o' M3 f. a. J% b1 [7 p漫步雲端 发表于 2010-11-6 15:52
% d; O/ B# n  H6 Q; r' k0 W
6 i+ l7 A9 D3 x6 ?$ M
4 A9 ]5 x$ X, C7 D
   哦!!真系聽唔出!!不如你幫我搞canaan第13集!!系19分左右有cut過!!d背景音樂接駁位搞左成晚唔搞唔好!!最後只好用左日語來補,缺陷就系無左一句粵語配音

eegbook 发表于 2010-11-6 16:52:34 | 显示全部楼层
哇,未睇过哦,初中同成年女生相遇。。。。我YY一下先。。。嘻。

漫步雲端 发表于 2010-11-6 17:13:00 | 显示全部楼层
哦!!真系聽唔出!!不如你幫我搞canaan第13集!!系19分左右有cut過!!d背景音樂接駁位搞左成晚 ...4 n" G, b! @: ]8 `5 E6 f
kruouo 发表于 2010-11-6 16:17

7 I. P( B4 W0 Y) B! M5 H/ `5 Y' {1 B% X
* {) k- m( b+ u% G8 j' ?, Y% n
    7 V7 u8 c4 ]; Z& U5 h+ K
沒咗果句粵語你諗住點駁?

Batcat 发表于 2010-11-6 17:48:03 | 显示全部楼层
沒咗果句粵語你諗住點駁?9 G8 u7 `; {7 h5 t, T6 b
漫步雲端 发表于 2010-11-6 17:13
4 A5 r& a6 M/ m0 t, ~+ W* }# z

0 p/ M- H1 W' L  J- B5 ]6 {
7 f5 S3 Z% u& v; a7 T: e   我系想用番個句粵語,系聲音同畫面同步之余,個段背景音樂駁位聽起來唔好有斷音,我搞左耐都唔得!!

漫步雲端 发表于 2010-11-6 18:09:40 | 显示全部楼层
我系想用番個句粵語,系聲音同畫面同步之余,個段背景音樂駁位聽起來唔好有斷音,我搞左耐都唔得! .... w% |" s4 T: i& f$ A, c- a
kruouo 发表于 2010-11-6 17:48

0 R) r7 H' a' H# z2 o/ k( p6 N
1 _" `6 K6 I1 L% ~" [2 n
3 W1 e- b( q, K* Y) b# M: T   
( e1 G$ u$ E# }; R0 m' N# P咁你將條日語音軌出黎畀我,粵語音軌我直接從帖子中下載

Batcat 发表于 2010-11-6 20:16:12 | 显示全部楼层
咁你將條日語音軌出黎畀我,粵語音軌我直接從帖子中下載- t9 w* w) x( t; q6 e, x! Z
漫步雲端 发表于 2010-11-6 18:09
9 l4 a$ r9 X2 h, l( L0 j
; ]1 c" J6 ]9 C2 w2 [
0 w2 }# j6 O# }2 |3 q
   唉!!上传左甘耐!!日语:http://www.megaupload.com/?d=U13Q2M8C
  \( R9 }' u- Q/ F粤语录影:http://www.megaupload.com/?d=MILRI8NS

漫步雲端 发表于 2010-11-6 20:58:56 | 显示全部楼层
唉!!上传左甘耐!!日语:
9 _; I+ p& Z" ~, ?: {# B  J9 d粤语录影:5 L" O8 x! W" u0 Y
kruouo 发表于 2010-11-6 20:16

7 o$ T- g. |& ^3 B% B$ t$ {4 J) H7 }% ?/ c/ P% a( }0 h
& i8 V* l3 C0 Y) `& N5 e

, c/ Y% a# F7 H; M) B粵語錄影你從on9的rmvb抽?
0 E1 ]7 m! H: D$ v) H仲有你邊個位要修正19分幾多秒

peterho 发表于 2010-11-6 21:05:43 | 显示全部楼层
多谢分享~~