[其它更多] 浪客剑心4版本对比╮(╯_╰)╭版本真多

lovepx 发布于2010-10-21 15:55 10640 次浏览 85 位用户参与讨论     [复制分享主题]
ai934929s 发表于 2010-10-21 20:24:21 | 显示全部楼层
看看拉伸版·····

夏澄 发表于 2010-10-21 20:34:58 | 显示全部楼层
话面都5算差....* F/ Z3 P( F# V4 x$ X
想问下系你截....定系你帮LZ转既???0 {6 M8 C% k5 x: a# J
help6288 发表于 2010-10-21 20:22
' g( D% R9 u% S0 l: n

/ @3 S, s- f( c: G5 l9 v1 p) |$ C/ v0 c1 `# `* `
    是我用KM截的

help6288 发表于 2010-10-21 20:40:31 | 显示全部楼层
是我用KM截的4 U3 X0 D, O/ ?! ?
夏澄 发表于 2010-10-21 20:34
. C7 {( Q# x7 C8 t, h- u

8 v/ X2 d& M- x: B) }5 @, D8 f. c- g$ Y* w% i/ ?- K5 Y
    对比左一下WMV版.....虽然帧5同....屋上的瓦片有好大分别....9 h4 _2 T: W; P2 Y/ v/ a0 F/ I: ^
看来伸张版柔化得好勁

kevinchan 发表于 2010-10-21 21:25:26 | 显示全部楼层
喜欢最后一个

lovepx 发表于 2010-10-21 23:09:22 | 显示全部楼层
喜欢最后一个
6 f5 ]# z$ v( t, d! w0 G& k/ \0 k. vkevinchan 发表于 2010-10-21 21:25

! H& N( V* j& r7 j. x7 {
- o* [! `$ Z# |$ Y* f" q. C! A6 X" e5 v: a; M1 \% {
    嗯嗯~一样!!总之我睇视频觉得哩个最顺眼

kevinchan 发表于 2010-10-21 23:22:11 | 显示全部楼层
嗯嗯~一样!!总之我睇视频觉得哩个最顺眼
9 V% B2 z: d# q: G7 ?lovepx 发表于 2010-10-21 23:09
$ {/ O) j3 H/ M" ~
( s. Y' t8 t* t

) D& v6 f! I  @6 Y# [7 J    哇,同L仔意见一致

netasa 发表于 2010-10-22 00:44:37 | 显示全部楼层
唔知有无人认同,我觉得第三个版睇落舒服D!! 无论係色定係对比都同碟嘅感觉差唔多,锐化方面偶认为不宜过高淡D对视力有好处!!  当然WMV那个也不差,第二选择! 至于其他两就。 拉伸的我个人嚟讲始终不怎么喜欢,因为咁样做係有损嘅,缩小就无所谓反而更精细拉伸就唔好咯!!

yuanhuang 发表于 2010-10-22 01:29:06 | 显示全部楼层
我下左 第一个的版本  ! 都可以 , 只是 声音 好似时大时细 甘 .....

lovepx 发表于 2010-10-22 01:39:36 | 显示全部楼层
唔知有无人认同,我觉得第三个版睇落舒服D!! 无论係色定係对比都同碟嘅感觉差唔多,锐化方面偶认为不宜过 ...- `, }& _$ S/ w9 }7 C
netasa 发表于 2010-10-22 00:44

4 }" N$ k4 ^' ^/ f! |1 T7 n
2 W7 g8 i5 J5 y$ ~0 ^' c, i; C
+ q, B( p5 u# f, K* e/ A7 g: |    天才兄曾经用第三版合过(TVJAPAN版)..听佢话后面有一集损贞好严重

lovepx 发表于 2010-10-22 01:40:02 | 显示全部楼层
我下左 第一个的版本  ! 都可以 , 只是 声音 好似时大时细 甘 .....$ D; a1 e, J# k. B6 M
yuanhuang 发表于 2010-10-22 01:29

8 ]1 K  B& U) S3 A  K+ m8 \0 n  w# m- e3 w4 O

G0 w* q/ P$ h& U* C7 x    点解你嘅字咁奇怪??

yuanhuang 发表于 2010-10-22 01:54:36 | 显示全部楼层
回复 46# lovepx
$ K& |( V8 g/ P+ P% u2 L# _0 o! w2 H4 O2 b9 l7 \2 P5 w: p1 L

4 c) C7 k7 B' P2 Z0 m9 L    拼音打字 ,打广东话五多,将就下

lovepx 发表于 2010-10-22 01:58:19 | 显示全部楼层
回复  lovepx
  [- ]  ~8 f  W% D1 ~6 g
4 w$ X/ R/ [7 y0 p0 P3 Y9 @; g% H( s. G
    拼音打字 ,打广东话五多,将就下  。, \1 F$ N+ }; [. O, c* B
yuanhuang 发表于 2010-10-22 01:54
# }- w3 x$ Q7 x+ d) u

2 r$ }. [5 y$ O1 U+ \5 G% J* z  S" j  B8 X* ?! d6 p4 V
    我够用拼音..你咁多空格