[动漫讨论] 你最钟意既TVB粤语配音声优?

rihk 发布于2010-7-29 23:00 8988 次浏览 92 位用户参与讨论     [复制分享主题]
eegbook 发表于 2010-8-1 14:20:10 | 显示全部楼层
叮噹唔喺林保全配嘅咩??6 L0 f8 t9 V) z' e) j
Laputa81 发表于 2010-8-1 10:33

/ \- A: C- U. t. y0 a; ~5 D/ b. O" T( @& Z* L) \, q3 o. G
: S  @- D/ u9 Y( Q) H
    系吖,其实佢个样都几叮噹下。

ce7441285 发表于 2010-8-1 17:48:56 | 显示全部楼层
我呢度有电视台封锁,睇唔到。。。。。

Laputa81 发表于 2010-8-1 18:31:50 | 显示全部楼层
系吖,其实佢个样都几叮噹下。3 M) \- ?* z( D0 E3 G: x
eegbook 发表于 2010-8-1 14:20

0 Q9 S# ^7 A2 l; ^5 a9 C- d/ `8 @6 `! ^1 M

L$ T4 O% X* @# z7 m    佢喺千奇百趣入面个旁述都几盏鬼~~~

kevinchan 发表于 2010-8-1 20:58:24 | 显示全部楼层
系吖,其实佢个样都几叮噹下。
; f9 w7 i# A/ f7 }0 p) Z$ Y% X0 qeegbook 发表于 2010-8-1 14:20

/ H. @$ \8 B# C+ ]2 P, R8 i, a" h, a* Z+ m5 v
! x- \  a3 R% P! {  T2 n
    睇佢个样真係估唔到佢把声会咁得意,真係人不可以貌相

东方快意 发表于 2010-8-2 14:34:50 | 显示全部楼层
之米就係配碇真治果个咯!唔知叫咩名!!!
7 z5 I: o7 M$ N  r6 G3 Knetasa 发表于 2010-7-31 06:31

+ k' x* ]8 b. A9 ~! C7 g
0 T5 {6 R. b6 ]$ ?4 q, M" n/ `* L: W$ k0 E/ x# i
    陈廷轩,配过犬夜叉,鬼宿,剑心诸多俊男主角,现在TVB,主要在剧集果边,在动画组成日配大叔,银魂里面嘅近藤勋系佢配嘅。。。

riumoon 发表于 2010-8-2 16:15:03 | 显示全部楼层
& |0 t0 Z9 l/ R1 M4 Q6 l& A
礼服蒙面侠?! `5 ^/ m; ?/ K2 P( y
chrisrex 发表于 2010-7-30 10:29

/ G' w' t" r; D
8 G8 p7 _6 X, W9 ?, C* b! z2 u# E3 M, ?% T7 F4 ?; o3 b1 y
    乜唔係黑龍俠影的黑龍俠嗎

chrisrex 发表于 2010-8-2 21:10:18 | 显示全部楼层
乜唔係黑龍俠影的黑龍俠嗎  H. G0 @7 Q3 ?, D3 [7 L% U" b
riumoon 发表于 2010-8-2 04:15 PM

7 D. M/ v+ I/ T" H2 y/ d8 z5 n4 b- h4 t' x+ j& {+ Y
* [" @6 ]1 C( n+ v( Z
    唔知啊,净係见到佢幪面咋~所以咪估下囉~

eegbook 发表于 2010-8-3 06:31:41 | 显示全部楼层
唔知啊,净係见到佢幪面咋~所以咪估下囉~" n+ @% ~/ L6 s5 V1 w7 {. }' r+ R4 }
chrisrex 发表于 2010-8-2 21:10
, ]2 C! x3 G. Q3 N2 U& x5 D
- m( e3 _  X, O( r! d1 n: F
话时话,论坛有无放源呢部动画?真系好好睇,可惜果时我未睇哂。

riumoon 发表于 2010-8-3 12:57:30 | 显示全部楼层
话时话,论坛有无放源呢部动画?真系好好睇,可惜果时我未睇哂。" E+ Q0 ]. g# w! w. M7 R' A* _, D; v
eegbook 发表于 2010-8-3 06:31

( ]8 [) n3 f& D7 q$ L0 R0 G  R6 ~  Y
你話Sailor Moon?? J2就快重播, 諗起都興奮

linlin 发表于 2010-8-4 16:44:57 | 显示全部楼层
我中意配“多拉A梦”过个!!不过,好似听得太熟悉了,即使距配其他角色还是有多拉A梦的感觉出来!!  L; d+ n' W, r2 l6 q% u
思维定视!

cancomcom 发表于 2010-8-4 18:40:52 | 显示全部楼层
很多都很喜歡,
8 b) U6 ~( o8 R0 f但都不知道名字!!!

番茄仔 发表于 2010-8-12 15:02:48 | 显示全部楼层
仲以为LZ会打出D名嚟俾我地拣先~~有好多都好中意噶!名就记得唔系好清楚啦,我记得有个林元春,既系配百变小樱果个~~