[动漫讨论] 你最钟意既TVB粤语配音声优?

rihk 发布于2010-7-29 23:00 9009 次浏览 92 位用户参与讨论     [复制分享主题]
chrisrex 发表于 2010-7-30 10:12:23 | 显示全部楼层
我中意玛莉亚把声~

chrisrex 发表于 2010-7-30 10:29:45 | 显示全部楼层
睇到我的头像就知道我最中意边个啦,唔使讲了。。。哈哈; ~" T2 V. T4 Y, Y
迪格斯 发表于 2010-7-30 07:44 AM

4 M, x3 c* c. a$ g% H; {% A% C( {  }! z/ g' q. i: T
8 ^6 d* P! d/ \4 V  j% Q
    礼服蒙面侠?

eegbook 发表于 2010-7-30 11:31:47 | 显示全部楼层
礼服蒙面侠?: A) m- l/ ?5 W- f
chrisrex 发表于 2010-7-30 10:29

: _  J: h  ~/ d! V0 M. u9 A0 |' k; P2 ]6 m, b& V5 W6 H( _& o, Y- ?
3 v) e0 ~9 W& t+ H2 j
   其实觉得。。高智能方程式入面,新条把声都好有特色。

基拉杰特 发表于 2010-7-30 11:51:42 | 显示全部楼层
我一般习惯叫配音员!!又不是日本啊

落樱缤纷 发表于 2010-7-30 12:24:20 | 显示全部楼层
具体信息可到配音同好会查找5 R" _' R  v4 {4 l( G) ^* `6 ]

0 T1 G* k8 t7 b男的吖苏和吖Paul,女的陆惠玲和梁少霞~
8 q- r  d/ P1 d3 o' P
- q7 s; v( m) ]7 P0 j" d5 D哎,这类说喜欢某某配音的帖子见过无数次,帖子内容如出一辙,真正讨论起来的没多少人

wjr5200 发表于 2010-7-30 19:28:19 | 显示全部楼层
又嚟龙珠,闷唔闷啊,讲下D新D嘅嘢啦!! 唔通新D嘅动画都无人睇?!  我就钟意D女声优多D。 男嘅就係得专配 ...& |+ p) i2 j' S" `
netasa 发表于 2010-7-30 03:01

0 u/ P4 H& [& _$ c
7 g" U6 i5 ?- F. @$ |8 R2 N1 J3 x8 e5 r6 _
    木村系苏强文配的,至于金田一 至少有两个配音员配过其中有个好似系配碇真治的

fejich 发表于 2010-7-30 19:38:49 | 显示全部楼层
基本上唔知道是邊個配音,所以喜歡也唔知道名字。。。。。。。。。

jamjamjam 发表于 2010-7-30 22:41:39 | 显示全部楼层
郭志权 英文名:Jimmy 别称:郭占美、尖尾 生日年月:1971年8月28日
( u! T5 a$ P4 S0 D' \- V

netasa 发表于 2010-7-31 06:31:28 | 显示全部楼层
木村系苏强文配的,至于金田一 至少有两个配音员配过其中有个好似系配碇真治的' _& l) Y# ]* d
wjr5200 发表于 2010-7-30 19:28
( z+ B" f+ Z" n1 r
! d6 Y; G$ i! n
之米就係配碇真治果个咯!唔知叫咩名!!!

Laputa81 发表于 2010-7-31 23:11:16 | 显示全部楼层
本帖最后由 Laputa81 于 2010-7-31 23:15 编辑 $ L4 t: F/ P/ B9 a/ s

3 I) b8 T& @3 a1 g) J唔同哇``````
0 O  V) E4 A1 T  ]  F4 Q$ T幽助同比达先至喺同一个人配% \) }- o5 \! v" }2 f
郭志权哇

eegbook 发表于 2010-8-1 06:05:36 | 显示全部楼层
唔同哇``````
; b6 T1 W$ H$ r$ D" ~# d1 @6 F& k幽助同比达先至喺同一个人配+ S% Z3 ?7 d0 X
郭志权哇
# s9 [# Q) h! h& M+ Y; GLaputa81 发表于 2010-7-31 23:11

9 c& ~, o- p- }; X. v7 v/ D! g! l7 X8 }! t  V1 g7 V
话说,巴沙拿把声系咪志权叔配架?
+ L0 P+ g- f" V+ J+ y& T    发现,保全叔除咗配叮噹之外,就无咩令人深刻嘅角色。

Laputa81 发表于 2010-8-1 10:33:11 | 显示全部楼层
话说,巴沙拿把声系咪志权叔配架?
# A% B! N* U1 b% P5 e* h) o' T    发现,保全叔除咗配叮噹之外,就无咩令人深刻嘅角色。9 I1 [8 ~7 h$ h( D& P
eegbook 发表于 2010-8-1 06:05
* Z, I6 @( K' [4 B- h

6 C0 I% \6 w* N7 M0 Z' c
1 `. ?. s8 g7 J# z) g' b4 }    叮噹唔喺林保全配嘅咩??