[新闻资讯] 广东官员称已正式申办2020年世博会. 广州人民,又要辛苦你们了!

cctv 发布于2010-7-28 17:15 2087 次浏览 44 位用户参与讨论     [复制分享主题]
ayimei 发表于 2010-7-30 13:28:53 | 显示全部楼层
呢届都开开始..又准备申办下一届啦????

ayimei 发表于 2010-7-30 13:29:22 | 显示全部楼层
我觉得几好呀,可以加快城市发展,依家PY到处都搞工程,搞完市容市貌都好好多噶4 L  U3 ~% v9 N% l5 h
happyh2h 发表于 2010-7-28 17:29

1 Y$ _- B+ W  P6 N- Z" e
# a. d1 E! X- ~( O
" f6 t) ?) b9 U! r2 ^4 G* D& ?7 q    有些后遗症都5少....城事特搜都有讲啦~

linlin 发表于 2010-8-4 18:33:04 | 显示全部楼层
未必可以申请到呢。

kenhai74 发表于 2010-8-5 14:00:50 | 显示全部楼层
但愿申请唔到好过申请到啊!

zjt 发表于 2010-8-6 09:06:45 | 显示全部楼层
第一眼我看成
- [$ M# \& M% D% T* R广州人民币,又要辛苦你们了!

yjb338 发表于 2010-8-6 13:20:34 | 显示全部楼层
政府又可以大搞特搞了,之后向奥运世界杯进发,年年大兴土木什么会都要搞,国际大都市就这样诞生了~~~

熊猫仔 发表于 2010-8-6 19:12:53 | 显示全部楼层
世博会5年一次,申请2020年嘅,隔一届又是你中国,人地都有意见啦~~~~
) J5 r0 c8 I- j' c8 dlych 发表于 2010-7-28 18:26

9 W( r  a1 R& ~& u$ C! c9 q- m8 i: C6 c5 u2 P7 {

# o1 P( J0 k3 H6 U5 `! K    其实世博喺世界范围内已经悉微,世博组委之所以比中国搞,就喺睇中中国呢个好大喜功嘅民族一定会搞得好好睇睇,借此恢复世博喺世界嘅影响力...& L% |5 E6 L' j8 K6 e% a
换句话讲,就喺得中国D SB咁热衷于SB会...

熊猫仔 发表于 2010-8-6 19:14:32 | 显示全部楼层
老实讲,搞咩SB会啊,烂鬼亚运都几乎拆左广州啦,政府都无脑噶!讲起呢d野又想爆粗啦!

kc123kc 发表于 2010-8-7 00:02:02 | 显示全部楼层
搞个亚运都搞到乌烟瘴气咁
: c+ c& J7 O6 V仲想黎多个SB会!?OMG

ayimei 发表于 2010-8-7 16:11:09 | 显示全部楼层
搞个亚运都搞到乌烟瘴气咁
0 }( D# u( W) S! t仲想黎多个SB会!?OMG7 G; u  g7 S5 w( m9 Y. A" N# `
kc123kc 发表于 2010-8-7 00:02

% G- h9 C% I7 D* K: Z* \7 Q
; r: X8 S$ s3 y2 o" h
# B7 n+ W+ q2 D% `8 s. K7 z    唉...真是,..不知道怎样说

hkgtboy 发表于 2010-8-9 16:43:04 | 显示全部楼层
10年後再來一次?會不會快了些

平常心 发表于 2010-8-10 00:04:23 | 显示全部楼层
證明:班飯桶吾系認做事還要浪費米飯,O運本為失敗,S播害人無數,啞暈開怒人怨,還要再搞,利名雙收,苦了一眾蟻民.