[新闻资讯] 广东官员称已正式申办2020年世博会. 广州人民,又要辛苦你们了!

cctv 发布于2010-7-28 17:15 2089 次浏览 44 位用户参与讨论     [复制分享主题]
cuterinoa 发表于 2010-7-28 19:59:44 | 显示全部楼层
10年之后乜都可能, 无可能都会有好多

huang 发表于 2010-7-28 20:00:13 | 显示全部楼层
穷了平民富了官% V8 F- A; c" l" H4 Q
损了百姓利了商( c- J# A) R' t$ Z0 y3 j. c
好一个SB会

wjr5200 发表于 2010-7-28 20:01:35 | 显示全部楼层
申請姐 未必辦到 不過我覺得哩D所謂既顯示綜合國力真系5多高明咯
6 P2 [( v  U1 t1 W, g更何况都冇乜綜合國力好顯示! b& V  r" l& ]8 v6 p
157972678 发表于 2010-7-28 17:29

- v: x9 C( H- X$ x
( V/ n; |5 t4 s! e  L9 R% R& ^: i- O. J  ?5 x; ~9 B* O- _. a( v
    简直就系法国大餐啦,申请也要好多钱吖

kevinchan 发表于 2010-7-28 20:08:50 | 显示全部楼层
又无料又要认叻

Kiver 发表于 2010-7-28 20:25:18 | 显示全部楼层
世博会5年一次,申请2020年嘅,隔一届又是你中国,人地都有意见啦~~~~: X  d) ?! f7 K1 n1 I! N0 D7 A
lych 发表于 2010-7-28 18:26
" Y2 h& s& B2 i- t  A

# J0 x* ~/ C- D: A( _* M
  ?3 `3 K) ?4 P, l3 m) D    5年啊??
& {, n* |' m6 r$ S但有时的间距好似吾够5年~~

Kiver 发表于 2010-7-28 20:26:14 | 显示全部楼层
有没禁容易申请到啊!不过今次广州嘅亚运会已经搞死人喇!单双号哩家嘢就死咗一大片人喇,没车同有车一族都 .... K/ t/ q* R# D) o
kenhai74 发表于 2010-7-28 18:56

* z& U8 |1 t, u. c+ `! K4 |2 g% n
5 d! z& C% P/ B( T/ T. n( ]8 D, B! N9 t8 S
    依家个电视塔建好才话民航局有意见
/ O, v# H9 N* q' ~$ R9 b) k8 \3 r$ `9 i# F' g3 m0 I" r7 V. H
要降低10M
  B7 ~) `' T& e5 |+ A2 q5 C2 S
  Q. I" u" z' V9 i0 ^* E就要洗多成千万
, r0 J0 a% X- W! Y1 y' ]5 U* f5 g# R4 n: u; u
真的吾知D成本点计出来的~

lych 发表于 2010-7-28 21:45:33 | 显示全部楼层
5年啊??$ p' U) W* `8 L+ Y9 ]4 l
但有时的间距好似吾够5年~~; Z3 c6 K$ f; T7 z  B6 K/ b2 I
Kiver 发表于 2010-7-28 20:25

% p$ B' Y% q1 \( a! A0 f原来是咁嘅~~
/ D( d/ b% h5 b" v2 ^. g

1 k4 T; G8 n, n0 |5 y' D世博会有综合和专业之分,综合型世博会举办时间为5年一次,专业性世博会举办时间不定。

5 E3 n0 |2 m* f- h- h不过都系个句啦,无可能咁快又到你地CN噶~~~~?

lych 发表于 2010-7-28 22:06:14 | 显示全部楼层
! q4 i; Y8 C* B% b) N# O
依家个电视塔建好才话民航局有意见
, S, B/ `% H- _$ w( U4 ?0 t
$ v- }3 ^& x. z2 q  l! A要降低10M* F6 d( q) L" w; ^  U+ E" [" B
- A; Q, w% b! M6 G, G8 R
就要洗多成千万
! U: I3 c6 L, @# N- I) e% U3 D' E8 I; ^& y' `5 t
真的吾知D成本点计出来的 ...
9 S# G/ O& c5 xKiver 发表于 2010-7-28 20:26

4 v1 x4 F: `$ i* u规划问题,建设高层建筑唔系要调查好先起个咩?
* U( C' x5 Y& b$ ?成本问题就~~~心照啦

快明天 发表于 2010-7-29 16:46:39 | 显示全部楼层
呢guan员又可以抽油水咯~~~~~!!!!

kenko 发表于 2010-7-29 21:35:51 | 显示全部楼层
广东申请啫...只要唔好係广州搞就得...3 H$ `( `- R) q7 O5 _  R4 t
我已经俾亚运日拆夜拆拆到烦~

xiuhong 发表于 2010-7-30 05:19:01 | 显示全部楼层
廣州應該無多餘嘅地方俾佢搞呢D野掛?

qy00191 发表于 2010-7-30 13:08:29 | 显示全部楼层
其实要炸咗广州再建果,我就知道想咁了