[填词征唱] 个人填词

hotcool2 发布于2010-7-26 22:49 4441 次浏览 48 位用户参与讨论     [复制分享主题]
竜崎 发表于 2010-7-27 00:55:44 | 显示全部楼层
你哋都唔厚道...纯粹水...我本来想瞓咖啦,见到有新帖,而且係填词喔~我即刻去听原唱对照来睇歌词,我对呢首歌 ...) Y- }! U1 n& I' F
空灵 发表于 2010-7-27 00:05
4 t  P- }+ b1 {, p* ~

- p1 J/ K8 Q4 z9 s& n举双脚支持,话说我填嘅词都係经过空灵精心修改之后先至掂翻少少,暂时嚟讲空灵就係我嘅专属填词监督,你想用嘅话我借畀你用都得嘅...

kevinchan 发表于 2010-7-27 07:45:31 | 显示全部楼层
举双脚支持,话说我填嘅词都係经过空灵精心修改之后先至掂翻少少,暂时嚟讲空灵就係我嘅专属填词监督, ...
3 V5 p1 d9 i$ ^& {8 l6 T& d竜崎 发表于 2010-7-27 00:55
# o. h) N6 |! {) r6 G8 q

7 S% X4 Y! |4 S2 Z+ \1 g% S/ ~( g  d, H3 P0 Z) n" Y4 X
    原来如此,我早说过空灵多才多艺,他不认

kevinchan 发表于 2010-7-27 07:49:39 | 显示全部楼层
你哋都唔厚道...纯粹水...我本来想瞓咖啦,见到有新帖,而且係填词喔~我即刻去听原唱对照来睇歌词,我对呢首歌 ...5 W( ~$ E; g, G# g2 {
空灵 发表于 2010-7-27 00:05

: }# S* p; o& E3 L7 J7 S' |% Y3 N" w) {3 A1 O2 {4 r0 r

1 s& P# z9 n7 g' K) t$ \    原谅我哋啦,因为楼主都讲到明话一齐嚟水.....搞到我唔水都唔好意思

文东咣 发表于 2010-7-27 07:54:38 | 显示全部楼层
幫你頂頂啦··

lovepx 发表于 2010-7-27 11:07:46 | 显示全部楼层
我是雀街= =你说的话别让社长看到,不然会砍人的5 ?! x+ |0 l1 v$ M
kevinchan 发表于 2010-7-26 23:46

4 P; k; Q) I7 z3 S, `5 b+ N; i. u. ?  f+ r8 A$ W' A9 y

1 s) z" O& p( O8 M2 n    我估到你哋之前讲咩

hotcool2 发表于 2010-7-27 11:31:57 | 显示全部楼层
8 q, z; V3 z$ Y) o3 W. [; v+ t8 H' s
你哋都唔厚道...纯粹水...我本来想瞓咖啦,见到有新帖,而且係填词喔~我即刻去听原唱对照来睇歌词,我对呢首歌 ...
+ \; z- W  ~3 N空灵 发表于 2010-7-27 00:05

7 q$ ?/ t/ c1 w4 J7 o4 J( a恩~~~~呢个词是未经修改的,可以讲是百分百的草稿来的- a  i2 U. v7 a8 y$ Z
有什么地方可以改的话要指出来啊~~~~~因为我自己都觉得有些地方不是那么好2 C5 M! `0 \* b, k
至于加入三 色 堇,我估可能时间不允许,因为我就来开学啦(如果是记个名都可以的,我估我有时间纵会填几首的
4 V, B7 Z  b2 [+ [2 \不过如果你地中意过话可以将修改后的词当官方发出去的,我没什么所谓

hotcool2 发表于 2010-7-27 11:33:27 | 显示全部楼层
原谅我哋啦,因为楼主都讲到明话一齐嚟水.....搞到我唔水都唔好意思
: y8 u1 `* U: @! W, ]0 q7 Q7 qkevinchan 发表于 2010-7-27 07:49

+ d; U1 e) [' ?% c% K没错~~~~~这贴的实质是水贴~~~唔水唔得噶

紫霖 发表于 2010-7-27 11:41:10 | 显示全部楼层
期待翻唱O(∩_∩)O…………(可惜我声线不合适~~~~(>_<)~~~~)

hotcool2 发表于 2010-7-27 12:18:44 | 显示全部楼层
哗哗~你嘅填词已经好好喇,起码好过我填嘅...虽然我未听过原作,不过我相信会係一首好美嘅歌...
9 S- w& L* X6 q) ?1 t- o# G# B
9 }$ U( H+ `" Q% m& i' x. O+ sps:我 ...# ]7 X8 Y% G* u5 U* r5 H- S
竜崎 发表于 2010-7-26 23:02
9 U( D, M$ A2 D' R! _  J
唔好甘讲~~~~~我只是一个小白而已,你甘讲我会不好意思的

竜崎 发表于 2010-7-27 12:27:41 | 显示全部楼层
唔好甘讲~~~~~我只是一个小白而已,你甘讲我会不好意思的! R( {+ j5 `6 L3 F
hotcool2 发表于 2010-7-27 12:18

' z' n0 E7 ^+ h& |+ ]5 H: f) ], D4 a" n: ^" k& K
我又何尝唔係小白呢...係嘞,唔知点解我管理唔到主题,你试下将你张帖嘅分类改成<填词征唱>,睇下得唔得=_,-!...

落☆茉 发表于 2010-7-27 14:29:05 | 显示全部楼层
再次心理崩溃。。。果然像某只这样的什么都干不鸟。。。。啊呜~~~某只真的愧在三色堇啊TUT!

kevinchan 发表于 2010-7-27 22:54:33 | 显示全部楼层
被空灵版主屏蔽我的帖了= =其实没啥series