[其它更多] 2010年禁播日本动画片列表

lovepx 发布于2010-6-13 14:59 12393 次浏览 175 位用户参与讨论     [复制分享主题]
zsl198602 发表于 2010-11-15 12:56:46 | 显示全部楼层
旋风管家居然系色情类?!!

4ycao 发表于 2010-11-15 13:16:39 | 显示全部楼层
我想说飞轮少年为什么不禁?

鲁夫 发表于 2010-11-16 09:48:32 | 显示全部楼层
好多没问题嘅都禁,我晕

溟瀅 发表于 2010-11-17 11:06:02 | 显示全部楼层
我觉得社会系度退步。。。以前广东边度会禁咁多嘢架

缘Yuan 发表于 2010-11-19 00:11:20 | 显示全部楼层
火影明明系热血动画!甘都禁播啊

jazx120 发表于 2010-11-21 09:32:20 | 显示全部楼层
觉得很无言

myth1320 发表于 2010-11-21 12:55:42 | 显示全部楼层
有無可能呀? 高達都唔俾播? 咁d細路仔唔通日日都喜羊羊?

myth1320 发表于 2010-11-21 12:57:28 | 显示全部楼层
机动战士都禁  有舞人性伽
" T& l4 Z; e8 T+ v嚻123 发表于 2010-11-11 21:02
$ V" @: {. Z! W( Y& T; D7 L

- R4 v# {5 }# T6 Q6 U4 C可能z入面有露點, 連同其他唔俾播呀.....

killyou 发表于 2010-11-21 13:43:44 | 显示全部楼层
尼D野太OUT喇,睇野啦:
( F/ x' U4 d$ d6 o2010年度最有播放價值的動畫片:5 N0 Y5 m2 E! f; R7 E  G/ @( A
友情類:
( A3 z4 Z4 t, Q, y- q* @! d幽遊白書! {% h& O; O1 I2 r. ]& _  ~! e8 q4 O
愛情類:
& w7 I! n- l7 O' d( Q美少女戰士* w/ W3 b' n, a: }0 ^
勵志類:  q& `: P; G% Z% P( |; W1 F% O
火影忍者" R) U, b/ N5 h( ]' P) D. b$ _1 k
偵探類:
' X9 g) }6 ^& A7 h* `0 ^1 K名偵探柯南
4 }1 [' ]$ l' Y6 u3 D2 z7 Y9 u0 C/ f' K4 H+ T1 \+ u
2010年度禁止播放動畫列表:" _. u' i, G) j1 p) l! `2 Y  x
宣揚暴力類:
; [5 m: K; F" M( _恐龙宝贝之龙神勇士$ P" y! x4 A" l
虹貓藍兔七俠傳
4 N3 P# Y9 J. W; s- G1 i3 ^% {音樂抄襲類:
& B# M+ G( W/ r' D/ O懶貓歷險記
  b! v$ ~- k! l2 s
8 t2 g: h# O% T只要系日本唧動畫,肯定禁止播放.因爲我地而傢D國産動畫吾夠人斗,只要有些少壞處,就往死裏面打
+ I1 N) P! N# z; r( z3 h唔好意思,我都系對國産D動畫往死裏面打

killyou 发表于 2010-11-21 13:47:24 | 显示全部楼层
雖然有D問題好敏感,但系我都要講:而傢D細路靜繫知道和平唧生活,唔識咩系殘酷,唔識點樣去面對困難/ e: \: V0 l* p2 R
好似喜洋洋D動畫,就唔夠真實喇,打黎打去D角色都唔死得,唔怪之得校園暴力甘多,死唧人佄多啦,須知打架繫要死人架* |' y5 a+ L$ V9 X8 X& K$ v* Y
如果講暴力,<恐龙宝贝之龙神勇士><虹貓藍兔七俠傳>都好暴力,點解不去禁止呢?

小小星 发表于 2010-12-3 16:34:10 | 显示全部楼层
为什么会禁的,不解啊!

袁美 发表于 2010-12-4 23:54:21 | 显示全部楼层
应该 系 播过 列表 咋 啩!!!!!{:5_325:}