[其它更多] [115][爱子版粤语配音][龙珠GT全集][HLCD-NORM对应](最新续期)

netasa 发布于2010-5-15 14:20 20228 次浏览 249 位用户参与讨论     [复制分享主题]
本帖最后由 netasa 于 2011-3-24 07:37 编辑 0 C- ^; t5 u6 s# F- U9 O
; v+ K! }5 T: @9 X* R, W
如题,只係分享配音文件。对应NORM小组压制的龙珠GT合辑。使用115空间下载。! z6 e3 g3 S. ^$ N) R8 j
爱子动画版本龙珠GT相信好多大陆嘅珠粉丝首个睇嘅粤语版本,记得当时係先有碟卖后,TVB才于深夜播放TVB配音版本嘅。为左完美收藏,特别发布此配音文件。有爱的朋友请注下载了。) s9 \6 M* A3 Z8 J

" w, v5 B- N; b0 H! m1 Q: \/ q6 I6 r详细:- w0 d( `& |4 Q+ D( _
时效:30天 (永久保存)
9 ^; v4 [# @$ b' |- Y格式:AAC(m4a)[nero编码]( f0 t8 c. W2 U( }* N
长度:23-25分钟# T' }, m5 ?4 z- F4 X/ r
包装:每集独立下载(音频文件)
) ~% f) \6 P, f) v$ U说明:若无片尾预告部份粤语,用日语版本替换。关于GT嘅SP就唔提供了,须要的朋友可以到电影版龙珠合集那找。
  D  l4 h% j: [
+ S1 Y8 D4 H9 y% g5 O; T2 v下载:(可以转贴,请注明出处)如果当你下载不了时,请不要放弃,可发短信通知我。我会续期的!这样就可以下载了。
' t! o# s& d3 B9 D* {6 N, P' Z8 `
. t' C7 |. U* E' t. n3 s# R注意其中09、10、21、22为网友提供并不完整,缺少上集嘅评述部份。为左无咁突出不同用TVB配音补上,接受唔到嘅朋友可自行用回日语原配修改。  a7 D, U* l# ?. }4 _# `7 ?
, ?' g+ }% S3 O6 T/ r/ N& A
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

已有(249)人评论

alexhus 发表于 2010-5-15 14:37:31 | 显示全部楼层
支持N兄啦。。。

kevinchan 发表于 2010-5-15 14:48:00 | 显示全部楼层
纯支持N兄

help6288 发表于 2010-5-15 14:51:23 | 显示全部楼层
( X4 e0 @7 T, v; s2 p- B
! e( \) f/ G4 ]' n1 G- t顶死你呀...........
  m- j1 F* T* j/ M7 b/ @之前看左几集............话说个人觉得爱子配得好过TVB
! e( G8 Q7 @* ^6 Y3 ~6 S2 W1 t
9 d2 b# g$ @  w- J: q8 M. K) c" }  \2 x; a9 \3 a) Q! n# U
最后...想问下你既音轨系系D碟到抽出来   定系     系优酷果D flv转出来既????
: b0 _+ [2 \. T: Q6 P2 t' f4 Q5 i  o, o( ^) J' r8 ^
同埋你既音轨系迷最高质量???     定系好似norm甘......有降码率????

leafir 发表于 2010-5-15 14:51:24 | 显示全部楼层
没有详细的,仅标过几个配音员的名字,知不知都无所谓啦,就三四个,其它的都没标

netasa 发表于 2010-5-15 15:17:24 | 显示全部楼层
顶死你呀...........6 r- {( p% M6 O) v6 @
之前看左几集............话说个人觉得爱子配得好过TVB9 ]5 }' m& j8 S6 t' w4 {

- V/ Q" H3 ?, W  }6 s0 N0 C1 o7 g7 ]1 z% t1 q8 ~" S
最后...想问下你既音轨系 ...
8 o, {; O# u. |7 D5 Ohelp6288 发表于 2010-5-15 14:51
/ D2 s, M( y9 @* i% N- W) R* x
3 ~; U2 R) b: w/ I
" b. V7 d1 }( _  E( g
其实我都觉得爱子配得唔错,阿包嘅配音员,就係宜家华丽嘅挑战嘅主角配音员。佢配得好生动好好听,我几钟意依种有朝气嘅声。
1 m2 O/ L8 j0 |" v  e$ I1 I    部份来自自己嘅VCD 部份来自以前嘅网上分享(AVI-MP3) 我基本係还原左WAV(约500MB)先再进行调整,之后再压缩AAC用NERO编码器所以係M4A 基本150K上下因为要保持番NORM嘅整体文件大小嘅概念(同时都係为左自己好刻碟!) 
) `" ]5 Z1 k0 x6 `& ~
: H* z5 X, @, Q" y: vPS:我从不用视网嘅音源做合成嘅!另原缺失也不用!所以以后可免问此类问题。

天使之风 发表于 2010-5-15 15:29:18 | 显示全部楼层
纯支持。。个硬盘讲比我听唔可以再下同龙珠有关的野

Ling1988 发表于 2010-5-15 15:43:36 | 显示全部楼层
是唔是啊包版?唔知几大一集?

fengxinyun 发表于 2010-5-15 15:50:47 | 显示全部楼层
3q!!!

sorrysoka 发表于 2010-5-15 15:56:17 | 显示全部楼层
印象中好似睇過愛子版!
% ?0 ^! T$ S# p& P- F多謝分享:)

zcvirgo 发表于 2010-5-15 16:08:58 | 显示全部楼层
唔该晒兄台,感激啊

panzcheng 发表于 2010-5-15 16:10:23 | 显示全部楼层
哇!!正啊~~绝对支持爱子动画版!!觉得好过TVB, 可能系细个过阵听惯左多谢金田一兄分享啊!!