[其它更多] 到深圳寄書那里好? 快遞還是郵寄呀?

abc-like 发布于2010-5-14 16:13 1834 次浏览 29 位用户参与讨论     [复制分享主题]
那個方便, 那個便宜, 收費多小?
. B# b! {8 q6 r7 ]2 }我有5本書要寄呀!!$ g( C- v; d) x6 p
有冇大大寄過?遞過呢?
# H, |; Z2 i/ D7 U! C唔該!

已有(29)人评论

kevinchan 发表于 2010-5-14 16:38:32 | 显示全部楼层
你係要寄书去深圳,定係深圳寄书去你度啊?) ~; n: N: y  L- `8 X; Z4 ^
具体要睇你本书几大几重,一般嘅书都唔会好贵啫

Kiver 发表于 2010-5-14 16:54:32 | 显示全部楼层
那個方便, 那個便宜, 收費多小?8 V6 v. g7 ^3 O4 h0 C/ Y! _- `
我有5本書要寄呀!!
9 F  M9 V& T; U& W5 _有冇大大寄過?遞過呢?
9 W6 b2 i: S& O+ U: ?4 j$ n唔該!3 J2 ~6 \- n; A
abc-like 发表于 2010-5-14 16:13

z+ X4 u+ b, d) o5 p" [, R5 m
% V! D7 ~, g3 y! n$ ^0 W" W- B
$ t% j+ Q; E4 Q7 [# o    讲便宜应该是邮政4 k8 _9 @) I5 G2 I5 v' b
因为邮政寄印刷品是有特别优惠价的

abc-like 发表于 2010-5-14 17:24:37 | 显示全部楼层
寄書寄書6 Y/ F3 @9 P2 ?4 o* L0 ?# H6 G
由深圳寄到內地。6 C- y" f1 }/ W" Y4 \
優成點?HK最少要卅幾蚊!!肉赤中...
讲便宜应该是邮政
1 m* `- n% S, \9 r( d4 {+ q因为邮政寄印刷品是有特别优惠价的- v- |3 q( B$ \2 w  G3 b% m
Kiver 发表于 2010-5-14 16:54

熊猫仔 发表于 2010-5-14 17:35:24 | 显示全部楼层
卅幾蚊對於HK嘅收入應該唔喺好多咋吧。。。
) u) ?- V& Y$ R0 u$ Y2 }* V快遞就快好多啦,好多都喺計重量噶...

tandong 发表于 2010-5-14 17:44:25 | 显示全部楼层
寄書寄書
: B7 e) B  e7 ?; @! {/ E) F" J由深圳寄到內地。7 a2 |# `% F4 @; |& F- F  r: W
優成點?HK最少要卅幾蚊!!肉赤中...
$ l* D$ e1 {; Labc-like 发表于 2010-5-14 17:24

8 g; ?" U2 n  V6 X8 G( c& I- A: V: a$ W8 M

% L9 c2 `2 Y# v    你跳过深圳河吾使钱嘎!!

平常心 发表于 2010-5-14 18:02:37 | 显示全部楼层
邮费同服务和价钱成正比的,,,,,,,,

tandong 发表于 2010-5-14 18:39:44 | 显示全部楼层
邮费同服务和价钱成正比的,,,,,,,,3 J  B1 l& |1 Y# Y5 B; ]
平常心 发表于 2010-5-14 18:02

9 D7 L9 Z1 ~0 h" L- F6 W8 _/ v! E5 D8 w! a
- s3 c$ J* V. n; P0 G9 ~5 d3 M
    邮政服务最差!!

kevinchan 发表于 2010-5-14 20:53:40 | 显示全部楼层
寄書寄書
1 T5 X8 W& t- H9 |! Z! Y由深圳寄到內地。
$ f. P& m( X6 R' p優成點?HK最少要卅幾蚊!!肉赤中...
. R0 I: h8 o$ k: ?( I5 `' L/ Mabc-like 发表于 2010-5-14 17:24
由深圳寄内地 咁咪即係内地寄内地= =!但係从广东省出发,都有分寄省内同寄省外!如果几本书寄省内,15RMB之内可以搞掂喇!如果寄省外,睇你重量几多啦,闲闲哋都20RMB以上啦+ V. i% h1 z+ Z3 s+ C! p9 W- ?+ G( d
) j0 I8 C8 C# t8 E- G4 m  g" h. l8 K" b
PS:邮政服务差,收费贵

kevinchan 发表于 2010-5-14 20:56:39 | 显示全部楼层
你跳过深圳河吾使钱嘎!!
7 |( k$ m+ O5 btandong 发表于 2010-5-14 17:44
行路咪唔使钱囖.......但係可能行到半路就已经晕低啦,除非A姐住係落马洲,青衣嗰边,貌似嗰边最近深圳咯啵

abc-like 发表于 2010-5-14 21:20:14 | 显示全部楼层
遮係點啊~!
1 c% m) Q) x2 P9 Y# c$ h又15蚊又收費貴? 唔多明?
由深圳寄内地 咁咪即係内地寄内地= =!但係从广东省出发,都有分寄省内同寄省外!如果几本书寄省内, ...
7 A& U$ u4 D$ B; p) K9 ikevinchan 发表于 2010-5-14 20:53

kental 发表于 2010-5-14 22:40:40 | 显示全部楼层
千其五好拣邮政就系啦,你D书压烂左都唔知麦事!快递好D,不过千其唔好稳中通快递,贵就唔系几贵,不过你个包裹肯定会被拆开再重新封过的!

123下一页