[其它更多] 5000+快, 定PE 3.0雙核快?

abc-like 发布于2010-4-22 20:12 4100 次浏览 57 位用户参与讨论     [复制分享主题]
abc-like 发表于 2010-4-23 06:15:31 | 显示全部楼层
冇錢再買野就更冇錢! ) n8 H2 O% p3 f; j
水雀買了豪宅會重有錢?
A姐经常又买又卖,仲话无money?8 c1 S! d) t2 _$ l) W8 d' y
kevinchan 发表于 2010-4-23 05:52

kevinchan 发表于 2010-4-23 06:27:57 | 显示全部楼层
冇錢再買野就更冇錢!
: I0 D5 E+ L3 K% p- x水雀買了豪宅會重有錢?# y4 @* `1 W: x6 f
abc-like 发表于 2010-4-23 06:15
买得起豪宅嘅人肯定唔简单,唔同真係成副身家买间屋咩?

kental 发表于 2010-4-23 06:38:45 | 显示全部楼层
A姐经常又买又卖,仲话无money?
; U1 D+ l$ r; l* i1 I& s: Y4 v5 O& f3 p7 xkevinchan 发表于 2010-4-23 05:52

% [7 j  C8 J. Z2 H
4 }+ j3 t' u$ z2 S3 p- p  @; j: p
  v7 v! O6 E7 [0 M7 ~5 D4 |. ~    非常同意这个观点,A姐发了几帖都是问电脑的!

Kiver 发表于 2010-4-23 08:25:38 | 显示全部楼层
当然系5000+快啦 P4只是高频低能 功耗高发热大9 w* U8 i8 K$ W. q. B" l
& w$ x) Y8 G5 K$ f2 h
处理器唔系只睇频率 要睇架构同埋缓存嘅1 |; y: O* x9 `, `% m8 u
慢步云端 发表于 2010-4-22 22:05
6 @" R2 Q# {% A7 F$ x
; X8 S+ ?# F! P6 L: o

" Y8 E" c" h% U: l! J2 e    系PE吾系PD, j* |7 a; k: M2 Y" c1 @

' g/ O( @2 s& I; Y, O, R; G    定系楼主讲PD讲左成PE呢?

Kiver 发表于 2010-4-23 08:27:09 | 显示全部楼层
not me 的機啊~! 別人的機要我砌掂晒畀佢!!!# w( E  a) L4 ^3 @% G  o# r6 f5 _! z' [
abc-like 发表于 2010-4-23 06:14

# }1 K, P  t' q0 B6 E9 D( Z4 m+ R( |' R% {. u9 v
" z- [. i; w7 m0 H0 M) o
    甘样就要怀疑A姐是不是A姐咯
5 j  O$ `7 ~# u1 ~/ ~0 O
2 @4 W7 J% S: r# q    好少人稳女的组机的啵

abc-like 发表于 2010-4-23 09:56:03 | 显示全部楼层
水雀炒瘤
买得起豪宅嘅人肯定唔简单,唔同真係成副身家买间屋咩?
) I9 O; S( K) K  ~0 _kevinchan 发表于 2010-4-23 06:27

abc-like 发表于 2010-4-23 09:59:40 | 显示全部楼层
我最叻
2 O* n0 v, z2 i% q4 \8 B8 N老闆什麼叫 全解碼? 4 J2 E; a$ z% r! q4 u6 f2 m1 S& E
甘样就要怀疑A姐是不是A姐咯3 Z4 F; N1 a2 {5 g
1 L) ]9 r1 |3 o& [4 N: v
    好少人稳女的组机的啵
5 ]% J) _* R* v7 pKiver 发表于 2010-4-23 08:27
4 f- {0 K. y( D6 j" z
9 x+ {$ z, I$ @7 O
渣車大吧女車手!!

漫步雲端 发表于 2010-4-23 10:14:16 | 显示全部楼层
咁快幾多? 我比較唔倒!7 j+ _5 Z4 j0 ?9 a" w
咁430快定5000+快呢?
2 Z4 l% U4 b9 kabc-like 发表于 2010-4-23 06:08

4 y, e: i( P0 g& T, S, E( H6 x9 N' E5 g0 v1 X/ q
快几多就好难准确话你知..跑分嚟计P4 3.0顶多跑多1000分多D
/ b5 p5 J4 a5 ~! @; c8 {$ r4 o" n0 M! {/ o* m6 H" H3 y' W
而5000+就可以跑到2000左右....总知5000+嘅对手应该是奔腾E系列

abc-like 发表于 2010-4-23 10:21:07 | 显示全部楼层
唔該晒!
2 T0 |( i9 \% Z$ N4 V咁熱量呢? 5000+算不算高溫?, D* l' j# E, H( L
快几多就好难准确话你知..跑分嚟计P4 3.0顶多跑多1000分多D3 @+ l, U' N; C$ f1 P
$ b3 G- {7 x* P( @* v7 c
而5000+就可以跑到2000左右....总知5000 ...
8 l, d3 J7 p" r1 d慢步云端 发表于 2010-4-23 10:14

漫步雲端 发表于 2010-4-23 10:34:26 | 显示全部楼层
唔該晒!  i# U4 i/ t8 ^6 i( D1 {0 \4 ~
咁熱量呢? 5000+算不算高溫?
6 Q: s' ^0 T4 j4 ^- s. W9 ^* `abc-like 发表于 2010-4-23 10:21
/ u4 U/ ]/ F! @+ n+ |

0 Y7 y4 M7 t' j9 u0 \热量都算OK嘅 用原装风扇冬天待机25度满载50夏天待机42度满载703 J! ^) Z. O) [! [  v7 y
1 P, M. }+ B# x, u: {* Y' R
我以前都系用5000+的所以比较清楚~~

Kiver 发表于 2010-4-23 10:44:06 | 显示全部楼层
我最叻
" S! [0 A0 F8 B老闆什麼叫 全解碼?
7 E7 d+ A, S7 _- a* O0 j3 n2 E& [
7 s1 o4 c1 T2 Z! o
渣車大吧女車手!!' D2 _* h+ L$ `) w  t- W
abc-like 发表于 2010-4-23 09:59

) _/ e8 `  R  f2 X; b9 H2 b1 ?) a1 K$ A7 B; O$ K3 g6 e. _
8 i* C) I- |. I, s5 U& j9 {4 R, ]
    全解码??
' N' j* I; N* A' R( e5 k    就是能够将高清的数据编序全部通过硬件进行解析处理

ttsti 发表于 2010-4-23 14:25:02 | 显示全部楼层
但高清片775雙核已經不能跑(不跑防毒都lag呀)
. O6 `- G$ s+ L- o3 u& M: f9 h什麼另一回事?
  z. z7 J+ Q; j5 e! P咁唔夠快就要換機子, 唔通重去買粒p4 3.0咩? ...( r* j0 P# \8 |7 H0 y- g, K
abc-like 发表于 2010-4-23 06:12
0 d% g0 l/ i8 T/ w$ s
你成日都775,775是接口,我就吾信775的CORE 2比775的PE慢,/ Z) \& O! e# H  m! p7 G
头先你就讲PE 3.0睇高清台吾怕lag,以加又话775双核已经不能跑,
$ w% v3 r" j' i- b前后矛盾,吾是你睇到清就叫高清,要睇个片核心编码,例如H264,VC-1之类,如果是呢D编码用显卡就可以完美解码,根本吾需要到CPU来解码!
- o7 X# ^6 s5 X1 f我睇全高清CPU占用率从来吾过10%!