[其它更多] 5000+快, 定PE 3.0雙核快?

abc-like 发布于2010-4-22 20:12 4079 次浏览 57 位用户参与讨论     [复制分享主题]
點解個個都要買新先睇高清?6 W  H% I  d7 M+ J$ v
我有個修板既佢用P4 3.0就已經睇到高清台, 重唔會lag添! 點解點解?9 U+ h5 T/ g. N6 p+ j1 Q# v
2 j$ P- y% q, z' u
我冇錢買唔得希望!$ X9 |  Q7 P9 w# U
唔可以次次成套換! 用到壞先算!
" U/ |! `: v! ]4 N  Z- F/ L; q; G- |
4 ~" s) M! ]* n" R1 [' Z$ ?擔心緊屋企人果套機太慢!

已有(57)人评论

kyo1983 发表于 2010-4-22 20:30:07 | 显示全部楼层
3.0双核对于一般既家庭来讲已经足够有余了

abc-like 发表于 2010-4-22 21:27:57 | 显示全部楼层
問非所答!!!!
3.0双核对于一般既家庭来讲已经足够有余了
8 ?( k% o( N1 I4 n  G. f/ Hkyo1983 发表于 2010-4-22 20:30

wjr5200 发表于 2010-4-22 21:46:50 | 显示全部楼层
应该差不多吧

漫步雲端 发表于 2010-4-22 22:05:31 | 显示全部楼层
当然系5000+快啦 P4只是高频低能 功耗高发热大' r) n* R6 t1 u
3 a  t6 c5 S) }, D6 d. j
处理器唔系只睇频率 要睇架构同埋缓存嘅

ttsti 发表于 2010-4-22 22:25:30 | 显示全部楼层
睇高清台同睇高清片两回事!
0 M- l$ a8 G' A7 S而且高清同全高清也是两回事!
$ y9 q! [" c5 u, W  lA姐睇到拒清就当拒是高清又是另一回事!6 V: b, \! Y4 |+ ~1 F$ N6 M, b- p
5000+强过PE 3.0G是事实,仲有就是吾是个个都买部机来睇高清的
# p8 U' _' a. ^  z6 z6 t不过对于以加D机来讲高清绝对吾会有问题,所以买机个时不在考虑范围.

Kiver 发表于 2010-4-22 23:52:05 | 显示全部楼层
點解個個都要買新先睇高清?8 J" R& A7 J, N, o4 _
我有個修板既佢用P4 3.0就已經睇到高清台, 重唔會lag添! 點解點解?
& R  ]( X& M7 {; F! j0 E6 z* o7 h  {7 h4 A  \$ d; b. {' D* g
我冇錢買 ...( Z% o) [9 X: ~" [( a! b
abc-like 发表于 2010-4-22 20:12
0 f3 T1 j' [% {6 P. d1 M
4 H9 M) k# B1 Y7 f

+ V$ |4 I. P! H2 `; ]. X6 m* N! s# P    但我见你成日买新硬件的啵~

Kiver 发表于 2010-4-22 23:53:30 | 显示全部楼层
3.0双核对于一般既家庭来讲已经足够有余了3 w0 ?! p0 Q4 Q3 S( j) x9 P: O
kyo1983 发表于 2010-4-22 20:30
" V5 Y$ Z# G( L. G, M# u9 T
( e# e/ _1 @2 B% F+ V- }- h3 P. D
( A1 x4 g- r8 u; Y3 T9 s' V
    PE2160OC3GHZ* f5 b2 n. s$ H) r1 t+ p6 C
8 ]0 O$ |$ a7 a8 T7 i
     依然不够跑~~
+ l) p6 [' I* d. i% E! \3 E' G* J, b$ a0 b  W
   无银换I5

kevinchan 发表于 2010-4-23 05:52:51 | 显示全部楼层
A姐经常又买又卖,仲话无money?

abc-like 发表于 2010-4-23 06:08:33 | 显示全部楼层
咁快幾多? 我比較唔倒!
6 L- l- m4 ~& U  }咁430快定5000+快呢?
当然系5000+快啦 P4只是高频低能 功耗高发热大
& |, k7 D( ~- F- M" s3 Z( F6 v
- F4 K* H- }6 ^  g0 u" O* N处理器唔系只睇频率 要睇架构同埋缓存嘅! E1 H; S8 k& w
慢步云端 发表于 2010-4-22 22:05

abc-like 发表于 2010-4-23 06:12:35 | 显示全部楼层
但高清片775雙核已經不能跑(不跑防毒都lag呀)
4 @' K+ O  ?6 [" B& u/ ^什麼另一回事?
, A  R$ ?$ o- Y  c咁唔夠快就要換機子, 唔通重去買粒p4 3.0咩? p4既3.0要$260, 我不如買粒5000+!!!!!!( f( H' p( ~" a1 b5 f+ T0 A5 @
悟...唔係好熟! 亦要例子作比較。
睇高清台同睇高清片两回事!
" z; V% J; B; ~( V' C* e0 i) j而且高清同全高清也是两回事!
4 I& g8 P7 t- sA姐睇到拒清就当拒是高清又是另一回事!0 T1 @( x2 J9 V5 `
5000 ...
. _1 N- R* X; ~& L* }, Httsti 发表于 2010-4-22 22:25

abc-like 发表于 2010-4-23 06:14:05 | 显示全部楼层
not me 的機啊~! 別人的機要我砌掂晒畀佢!!!
但我见你成日买新硬件的啵~
0 o. u! z3 P! B4 FKiver 发表于 2010-4-22 23:52

12345下一页