跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[旋风分享] [轉載]][4.7][QQZQ10D][Queen Millenia][新竹取物語1000年女王][9.67G] [校正音頻01]

mcnynbajay 发布于2010-4-12 23:52 10048 次浏览 94 位用户参与讨论     [复制分享主题]
alam 发表于 2010-4-14 21:53:02 | 显示全部楼层
"qq"郵箱 無問題, 已下了所有視頻
% H) \) W6 I; Z. m9 p- a2 a5 Y2 u如果有每集的音頻, 我想我可以幫手合成粵語版上傳給你們.
  B1 J& X; B4 I3 tsarina 发表于 2010-4-14 14:14

' u3 v6 Z4 L3 H. k% q, p, ?9 P
1 v( S1 T% z; w- N8 Y6 n) \+ c( M5 W5 l+ Z! L
    看來音頻是PTK提供, 由m兄校正, 然後上傳給我們合, 但如果想快d幫忙完成校正, 就要問他們了, 但我有個問題是我用mkvmerge GUI合唔到 wmv.  你用什麼來合!

mcnynbajay 发表于 2010-4-14 23:20:58 | 显示全部楼层
看來音頻是PTK提供, 由m兄校正, 然後上傳給我們合, 但如果想快d幫忙完成校正, 就要問他們了, 但我 ...
3 O2 O$ U* r1 ~( A$ i1 galam 发表于 2010-4-14 21:53

* ?. L1 |* L/ H: C$ w; ~" H9 L' Q第一集錄影,系同《地獄老師》一齊放出來的果日!得哩集~. }/ W: o  m6 N! L4 x$ A6 X
連唔連載一切要睇PTK的意下如何,還有我有無命搞了
2 {) n# D$ k5 s1 m
: x" M" J8 }" L8 T- g$ mWMV-MKV封裝了,我哩度唔多講了,我都唔知教落,你去電腦專區搵下了,都有N人問過相關問題的!$ f/ x# H1 s$ E, I
或你等五一假期,我放出合成版了,哩個月無時間上載地說!

sarina 发表于 2010-4-14 23:43:06 | 显示全部楼层
第一集錄影,系同《地獄老師》一齊放出來的果日!得哩集~5 }8 x# f" F2 z; x
連唔連載一切要睇PTK的意下如何,還有我有無命 ...8 S0 L) a: C( p8 G- S9 S" f
mcnynbajay 发表于 2010-4-14 23:20
8 B: ]3 `4 e- ^! w5 r0 q

0 v  S4 [) A& q' N- T/ p. h謝 m 兄. 我是用pinnacle之類來合成的.
! V1 o+ v4 D/ G' p, Q5 X"校正" 很要命嗎 ? 看我可否幫手校正一些集 ? 很想大家都可以看完這劇.

8d4t 发表于 2010-4-15 00:08:07 | 显示全部楼层
怀旧片最岩我,而家重温

多啦C梦 发表于 2010-4-15 10:32:20 | 显示全部楼层
很老的动画 N年前再广州台看过

alam 发表于 2010-4-15 18:35:34 | 显示全部楼层
謝 m 兄. 我是用pinnacle之類來合成的.
; x8 t$ p) h. c3 R* x"校正" 很要命嗎 ? 看我可否幫手校正一些集 ? 很想大家都可以看 ...$ @5 Q; Z" G0 D; @& s# e
sarina 发表于 2010-4-14 23:43

( R; H  i, }1 R8 v6 ~0 C5 A( f; t. N6 g: A$ {3 B  _" _  z
7 N3 h5 M5 \% Z( A
    希望你們可以早日合作完成!  可惜我唔識校正音頻, 如果唔係, 我都想分一些集數!

tuos 发表于 2010-4-15 18:38:20 | 显示全部楼层

sarina 发表于 2010-4-15 20:52:38 | 显示全部楼层
第一集錄影,系同《地獄老師》一齊放出來的果日!得哩集~
! Q, O, k4 S& P$ b! y$ b+ x' n連唔連載一切要睇PTK的意下如何,還有我有無命 ...
/ ^0 Y1 |8 g; Zmcnynbajay 发表于 2010-4-14 23:20
4 R3 O( L) k0 w

9 ?: }! G' {( E3 o* N
9 [3 R& ^% y- d, Z- E& U 那就萬分請求PTK大人.

alam 发表于 2010-4-16 11:08:37 | 显示全部楼层
第一集錄影,系同《地獄老師》一齊放出來的果日!得哩集~: s$ N, U! z5 \. e' C8 p, m% p; S
連唔連載一切要睇PTK的意下如何,還有我有無命 ..." n5 a: o; k0 {6 }+ f8 B/ Y) r/ Y
mcnynbajay 发表于 2010-4-14 23:20

' L9 G: b2 A' {9 j9 R
; L0 x( j. n/ |2 P! C3 T$ R2 |, r& e1 d
    我已經成功解決封裝問題, 如果大家唔介意, 不如就只等音頻, 自己合,音頻的大小, 比已合的mkv少, 上傅時間比較快, 等m 兄可以看看怎樣做, 是否可以與sarina 合作, 我們現在可以先下了片, 因為qq有時限!

bill203 发表于 2010-4-16 23:28:55 | 显示全部楼层
经典一定支持多谢分享

cyan 发表于 2010-4-18 22:52:25 | 显示全部楼层
纯支持..........................

kenhai74 发表于 2010-4-19 08:55:56 | 显示全部楼层
谢谢楼主分享,之前在U2动漫花园资源网下过一套完整的日版,但喺苦于没中文字幕或中文音轨到家阵仲未睇,等我下嚟睇下先!