跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[迅雷快传] [GAOGAIGAR_FINAL 勇者王終極任務][DVDrip][粤日双语][MKV][音頻01-07話]

mcnynbajay 发布于2010-2-22 18:16 10062 次浏览 113 位用户参与讨论     [复制分享主题]
wenwen 发表于 2010-2-23 19:08:17 | 显示全部楼层
我也觉得挺不错!

298008341 发表于 2010-2-23 19:46:50 | 显示全部楼层
纯支持先

freedom246 发表于 2010-2-23 20:51:50 | 显示全部楼层
游客,本帖隐藏的内容需要积分高于 2000 才可浏览,您当前积分为 0
6 N7 p! Z* B0 Y0 |% \+ x9 V
$ W! j0 V7 r$ H/ T2 j" \: u
合好发个音频出来吧!!

mcnynbajay 发表于 2010-2-24 08:36:53 | 显示全部楼层
01, [2 L# ?* h* D. `
3518969 c  B$ l8 [: X  H! `, B
) p' Z( {/ A) u5 W  J2 F
025 d0 K/ I6 ]# n
1 M, J8 k: G2 K0 q7 `! s, _, A  R% A' E
033 [$ M" `# h4 F) Q: q5 h
7 f' f( Y3 e6 `0 t  C0 v
, e8 u8 L, t1 t" G% f04% ^  ]7 O) }2 f% ]. o2 |3 K' _
3518998 a3 f. U4 ^2 y! Q# Y  P6 a( p# M

r4 a2 M* ^! M. ?051 m! e1 i- C1 ~2 r; w; ~6 d* b3 p
351900; Q$ j' }( d/ Z( P. I

; G7 _% u2 F) X  x06
. c, `( X$ v* g" G, }' G351901$ K' C0 M. t5 N3 ?; F4 ^7 o  U: r
9 J( e6 A, T* S5 w9 @0 p2 j0 m6 B
- a0 [' }8 U3 T2 m
079 f5 L! Q: x3 F9 W$ p+ b0 k* l! w
351902: r/ k# P1 N! H; `$ j) K' c
/ J6 m* [$ ~6 e( q
08% P- d4 G1 {, H# _
3519033 X4 q! p' W* m/ y2 }1 x' D

$ o% d1 @: L' {$ L# J1 U9 z9 [! V+ v3 F/ r1 X8 L
* m  d+ ^6 C4 k0 a0 @1 ]351904
  y5 C8 ^, c1 b
0 _2 n/ q* D& ~# x2 F+ w3 m+ ]+ A3 f/ C9 Z: O1 e% J5 w. i& P$ K
10; _8 R; q* `$ D
351905, F7 T+ a8 @9 I; A: z% n+ F4 U
: S% Y: N& N5 ?
& K6 I8 w# Z  P% B
115 I7 J8 h1 {, ?' Q0 T
0 l. w7 k  v3 _( R/ i  Y2 o- Byrj 发表于 2010-2-23 01:28
4 e$ L9 R& {& u( T' r4 [, ]
到最尾都系要用到Adobe校正軟件~搵日探究下~~
* y& C3 k0 {! ?
# i: \0 W' u3 j6 Y
對於加速片唔係好麻煩。只要搵一段野,之後睇粵語版幾長同日語幾長。之後睇下個比率係幾多。再全段片用果個比率加速就可以了。。當然如果段片唔係全段加速既話就唔可以咁做囉。
+ M2 t; v# p: F, y( o" R; P- ?; g* Zkwanyeung 发表于 2010-2-23 04:01

: W% T$ z3 L1 c8 M: y) f全片加速唔麻煩的~但間斷變速就超惡頂了~GGG FINAL 第01集唔知做乜尾幾分用翻原速播
0 `* Y6 Q( w- b% \& D9 ]$ l' _" H! d7 d2 a( d
果然用繪聲繪影未能完美解決“變速不變調”的問題~要轉向其它軟件著手?都系保持用慣的佢~
; y6 q4 i$ J' g# n" j
我觉得最麻烦係对时间轴问题......哎.........有时粤语同原版有d区别........
) n9 x2 p5 V/ j/ @, ^; V) Y4 Q+ R艾米尔 发表于 2010-2-23 11:11
* C, f6 z! r6 ^% N
時間軸了~暫時最煩系外掛字幕修正,仲未識用popsub0 W# U; m$ ?2 p7 ?
E+ d動畫都有人錄了,加上已經冇時間錄影- N3 X, d9 R; Q) P$ M+ q$ u1 N* q
古董的話可以算只有網球王子了…手上有17X集、銀河漂流外傳 9集、地獄少女二籠....! }1 W$ K9 q, z# {9 h* r
hikaruyin 发表于 2010-2-23 11:52

Q- Z5 o% z% W: h' _網球王子了~配音唔多掂~都系無視之~" z! I- R8 _: ?
地獄少女第2輯~Animax配音?
' O5 R$ z) h* w8 h. |) y# u
2 ~# I; g1 S8 }2 v3 zPS:有無TVB《我要上太空》,我亦想netasa幫手補ATV的《光明勇士》與《妖精的尾巴》同一作者
4 P" u$ O7 A+ h6 `1 o0 g, C
吾識將粵語音頻合到一起?????????" ?' N/ L( A6 q) a  |6 z- m5 D3 r
[quote]**** 本内容被作者隐藏 ****
4 h( g. S3 a6 }+ A  ~& g* I; R( d  x/ n! B. \  ?  f
合好发个音频出来吧!!
# {/ A7 i' c$ ]) p$ p: ^freedom246 发表于 2010-2-23 20:51
, }+ n) g4 W  O- E  U
已搞掂咯!
! _( }. n: ?1 `+ u3 g5 o仲有無剩余6集了?

eddysz 发表于 2010-2-24 11:25:37 | 显示全部楼层
樓主的作品,梗系要支持

hikaruyin 发表于 2010-2-24 13:29:10 | 显示全部楼层
網球王子了~配音唔多掂~都系無視之~& b3 `& M; b* d& o
7 R9 C$ F3 p7 u( I# w1 I1 w, e地獄少女第2輯~Animax配音?1 k1 t6 x$ I( U" D# x
, |6 Y2 t0 U* Q8 Y9 v  g; I8 K" Y) ?, E0 E1 h9 X  _# e# O& C* g% [( h2 d6 {9 S0 O1 C
PS:有無TVB《我要上太空》,我亦想netasa幫手補ATV的《光明勇士》與《妖精的尾巴》同一作者
8 b& f1 g9 t/ ]$ @1 x; Qmcnynbajay 发表于 2010-2-24 08:36
& c' s; E. w* Y- S" \+ [5 ?
地獄少女是VCD配音的,同網上第一輯的配音一樣、光明勇士即聖石小子,有齊呀

huang 发表于 2010-2-24 18:23:28 | 显示全部楼层
偶对地狱少女二笼有爱,片源都有齐的

freedom246 发表于 2010-2-24 21:46:14 | 显示全部楼层
录影版我还是保存得比较好的,无理由无人有噶,甘多年都唔见有人发去视频网站!!

mcnynbajay 发表于 2010-2-24 23:54:59 | 显示全部楼层
录影版我还是保存得比较好的,无理由无人有噶,甘多年都唔见有人发去视频网站!!
& `4 C5 {- Y) S8 m# A4 Ufreedom246 发表于 2010-2-24 21:46
, v8 d1 K9 K% U* U, h
根據google緩存的記錄~某論壇系放過全集的錄影的?( u% ]2 O  L  p2 U3 X, A
: l7 T- K5 F4 b: @4 G7 W
你系咪真的有齊全集了?甘望你高抬貴手補檔下~真的唔想設2000分甘高~
7 r% q# T7 g3 ?8 q" l9 F; D, {" v) j0 p! p% l* K
PS:有個疑問,最后一集唔系成粒鐘嘅咩?TVB點安排法了?

Ace0210 发表于 2010-2-25 07:16:23 | 显示全部楼层
可惜配音呢~無果種feel~可能大部分的換曬人 8 W) c' y6 C- n+ w7 f( c* n

- k% y  q" m: }4 d# o" X咩換哂人呀; s, ~+ Z, }: o4 O1 J, A) U6 |
呢套野好舊7 Z& _& J& Z- j3 F0 C0 `
應該有以前D人配

freedom246 发表于 2010-2-25 08:30:59 | 显示全部楼层
根據google緩存的記錄~某論壇系放過全集的錄影的?* C( U$ x: M1 s. A5 n7 [) Z

# J" E4 X/ a0 p  ~- i: D# ^你系咪真的有齊全集了?甘望你高抬貴手補檔下~真的唔想設2000分甘高~
' O! F6 [3 k- {' m/ k7 U; D5 s0 t+ W! y% z/ f# Y
PS:有個疑問,最后一集唔系成粒鐘嘅咩?TVB點安排法了?0 @3 I) l% q" h& F
mcnynbajay 发表于 2010-2-24 23:54

& q8 x) y5 B& V' _最好唔好低过800啦,我比你原始音频我先设2000姐,有D权限先显得有价值嘛!!" V6 s7 K! B: Y8 g$ @, v
当时TVB系放左6日,6日将8集放晒!!

Ace0210 发表于 2010-2-25 09:50:51 | 显示全部楼层
咩Rave有人錄過ATV版本咩?