[其它更多] GIGABYTE GA-G33-S2H LGA775配高清

abc-like 发布于2010-1-29 20:25 2078 次浏览 20 位用户参与讨论   [复制分享主题]
abc-like 发表于 2010-1-31 07:40:53 | 显示全部楼层
謝謝大大
3 C* g) t, \& q5 U0 E好深的學問{:5_333:}
录TV嘅话,建议配个好D嘅高清视频录制卡最好带HDMI口噶啦,当然如果在HK可以直接买只带录制嘅接收手指就得啦。录嘢对台机要求唔会太过高,不过有几点要注意,1.硬盘转速要快缓存大最好 2.CPU最好选带超线程嘅多核心 ...
4 X! M2 G3 o9 n6 I+ ^% f& Q' Znetasa 发表于 2010-1-31 05:43

kevinchan 发表于 2010-1-31 08:24:52 | 显示全部楼层
謝謝大大: y' X2 g- c7 a7 R( z- v
好深的學問{:5_333:}   ~* d4 q. D! z
abc-like 发表于 2010-1-31 07:40
不如问问dotbt录影组佢哋,经验都好丰富啊

cimmy210 发表于 2010-2-2 17:37:04 | 显示全部楼层
几年前嘅CPU睇高清都无问题啦,而家嘅CPU更加无问题~

abc-like 发表于 2010-2-3 16:56:45 | 显示全部楼层
點解又會有人話
8 Z( ^* z8 b* i! n* V用硬解祇得p45; V/ Y" p# _1 H( C0 v
而p45既板子亦很少, 有錢都買唔到心頭型號
4 [, J% g: P7 m( h% f- m
9 d& h' s2 ^% {. T) Y3 S頭都大埋!

ttsti 发表于 2010-2-3 19:40:37 | 显示全部楼层
點解又會有人話# |# l+ U; ^/ L- ]- Z
用硬解祇得p45
9 M% a1 K. e& Q( ~3 M& O* \& j而p45既板子亦很少, 有錢都買唔到心頭型號
3 k9 `2 }  m9 f  b6 h4 D- O% f; A3 j
# {7 B% i* _8 M$ K( i7 M頭都大埋!
: z7 h. P' B; B; F3 _& @$ U' Nabc-like 发表于 2010-2-3 16:56

; x# ~$ e7 R* ~1 Y7 c5 O" UP45都吾带显卡点样硬解啊,买得P45肯定买独显肯定可以硬解啦,想一想就知道了!!
3 t7 a8 r/ t9 N. r0 e0 K- B) ?P45嘅板少? LGA775的CPU一日吾停产一日都有得买!!

abc-like 发表于 2010-2-3 21:56:38 | 显示全部楼层
就是被佢這一句, 搞到我好唔開心
1 i' w, Q/ f7 Q  ^" }+ T4 sMB既野真係好煩!" [1 G4 z, o9 E$ l0 w+ w; v/ y
" C) Q. h# Q0 y  e  c$ u
佢所指既應該係p45含dvi的
. w; }: H& h0 D又真又假硬解又半硬解...我實在唔明白。
P45都吾带显卡点样硬解啊,买得P45肯定买独显肯定可以硬解啦,想一想就知道了!!
( v! h& P! M/ l5 T  {; YP45嘅板少? LGA775的CPU一日吾停产一日都有得买!!
+ h( F, `5 o1 A# F) |. S0 wttsti 发表于 2010-2-3 19:40

ttsti 发表于 2010-2-3 23:01:57 | 显示全部楼层
P45同G45吾同的,带DVI应该是G45
3 F+ p& _0 H8 u  c# v  O/ h* M再烦就直接买张独显就肯定可以睇高清了!!!

wjr5200 发表于 2010-2-4 22:58:36 | 显示全部楼层
( f, b* u  \; |
纯看的话搞个HD4650足矣,要搞埋录的话得配个好U  主板要求不大,p45,p43都得啦,内存嘛都白菜价了随你中意,一般2G足矣   I版P开头同G开头的分别就系一个无集显一个有
/ l% j( M/ P5 x& @3 P: r
# J) S6 x2 @, CPS:如果系打算博落电视睇的话,还不如搞个高清硬盘播放机实际
/ n" N8 w* K0 ePS2:唔知点解总觉得楼上的复贴很喜欢加孖感叹号的

ttsti 发表于 2010-2-5 01:01:55 | 显示全部楼层
纯看的话搞个HD4650足矣,要搞埋录的话得配个好U  主板要求不大,p45,p43都得啦,内存嘛都白菜价了随你中意,一般2G足矣   I版P开头同G开头的分别就系一个无集显一个有
- Q6 E* V6 l' U# W9 R+ ~9 X
- F, B; X8 N% `8 D5 Z4 z( LPS:如果系打算博落电视睇的话,还不如搞个 ...
# C* T) L/ W& N; D" Y& fwjr5200 发表于 2010-2-4 22:58
6 a  a( }: L& @  k
内存以加好贵吾是白菜价,双叹号惯佐手势吾打吾舒服!!又来