[动漫周边] 唔知中意金田一嘅各位知唔知

东方快意 发布于2009-10-22 12:27 5227 次浏览 47 位用户参与讨论   [复制分享主题]
netasa 发表于 2009-10-23 07:24:24 | 显示全部楼层
NDS上嘅果只GAME已经汉化出嚟嗱! 咁就要下嚟玩下咯! 
" z& o8 w) c# R$ |
) R+ S+ v) p2 e; V0 Z9 E2 m! X一仔一直有出依个早就知啦。不过以咁样嘅速度追到无晒引!之前睇晒动画霖住跟进漫画嘅更新的,点知出得咁慢,等以后一次过睇算了。

sakura3 发表于 2009-10-25 10:18:20 | 显示全部楼层
我都有一直追着看,柯南就不想再看啦

hanky 发表于 2009-10-26 20:21:49 | 显示全部楼层
觉得真人版比较好~~~~

vickygz 发表于 2009-10-26 23:48:34 | 显示全部楼层
捧金田一场!!!

edwinzeng 发表于 2009-10-27 15:32:52 | 显示全部楼层
【杀必死】是什么意思????

的屎仔 发表于 2009-10-28 10:58:22 | 显示全部楼层
都系钟意金田一多过柯南。。。

东方快意 发表于 2009-10-30 11:40:19 | 显示全部楼层
前几日终于爆机啦,框架故事都几好,当中涉及8件案,但系觉得案件提示太多,无嗮推理嘅趣味。8 y' [% y) r4 }: S. ~- Q
PS:柯南嘅案件每件都有自动发生装置。。。

toueikin 发表于 2009-11-4 19:45:05 | 显示全部楼层
0係GZ嘅越富 金田一漫画都只係有9 s: L1 G# T, ]. F+ H
吸血鬼传说杀人事件 8 ?4 u6 C3 i6 F6 v6 G6 H8 `
歌剧院第三度杀人8 P% B" f8 `/ h; u. U
狱门塾杀人事件 
* L: i9 O+ [8 b! W雪灵传说杀人事件
6 m, g7 T& J4 s# Q3 Y( p2 ~+ C+ B; ?  W! i* \: _% x) ]1 e
不动高校学园祭杀人事件-7 T4 m! u' w) \" @' `. J. Q
血溜之间杀人事件# e# }6 n8 e) ~
* D1 R. T9 ^- M2 @% U* d
真希望出快d

东方快意 发表于 2009-11-4 23:58:52 | 显示全部楼层
0係GZ嘅越富 金田一漫画都只係有
# o5 S4 b6 R- y/ K' l. u) r吸血鬼传说杀人事件
$ u( h- I* |% d- R歌剧院第三度杀人
+ }' k5 Q0 }5 z' e' m狱门塾杀人事件 
! k+ F" G1 ]  z雪灵传说杀人事件
3 w( v/ x; l. [6 q; _( `7 p5 \/ n4 O/ a; T% }7 k* X1 I6 l
不动高校学园祭杀人事件-% c- V1 \- ~; ^% X9 E
血溜之间杀人事件
" h* S- Q$ ~* |  n. n  {$ n
7 P0 N0 ]2 d0 {; f  w: J1 H8 `真希望出快d3 c* P, X$ ?8 I
toueikin 发表于 2009-11-4 19:45
7 x( b  ]! M2 X5 T4 ]1 J7 K; R/ Z

# p- P/ u4 C9 H' Y9 Z# T又唔系咁讲,如果出度好似柯南甘,我就宁愿佢唔出(虽然话宜家的新作唔算出色)
* t: ~" t5 h/ ^
4 B) X! W, c; r8 D) D& }* i$ U9 G0 C! l仲有,你第一句系咩意思,睇唔明

toueikin 发表于 2009-11-5 16:59:02 | 显示全部楼层
头一句?!GZ有间 叫做 越富广场 好多嘢买 我多数去那里看有无新书的

东方快意 发表于 2009-11-5 23:55:11 | 显示全部楼层
头一句?!GZ有间 叫做 越富广场 好多嘢买 我多数去那里看有无新书的6 c' Y4 u% I6 |6 K* }
toueikin 发表于 2009-11-5 16:59
- g$ W7 t' T, T5 |+ G- s

* ]3 A3 d6 Y7 ^8 E怪唔之得点读都唔通。。。我都唔知GZ同越富广场。。。GZ系广州挂,好似好少见人用呢个简称

xiaoxue 发表于 2009-11-6 12:16:45 | 显示全部楼层
各有各的T法着你5中意,但是人地中意嘛~起码做出啦都可以播出街