跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[社区发布] [SchoolRumble 惡搞校園][DVDrip][MKV][[雙粵日三語][第01-11話]][更新至10-11集]

mcnynbajay 发布于2009-10-9 12:25 8086 次浏览 79 位用户参与讨论   [复制分享主题]
kwanyeung 发表于 2009-10-9 15:40:00 | 显示全部楼层
哩排成日困系屋企~暫時仲可以偷懶唔做野嘅~之后就……* U) I' G+ R4 M1 R. k* \
乜你見唔到我都只系合640*480等片源嘅都系DVD來~未能整到BD級的!
" I$ z& V$ m/ C6 N3 G仍要花一個鐘慢慢整到一集!
- M1 b8 Y' K1 e% z0 {- W0 T0 J; ]9 E2 o+ ~+ h
1 R1 W: X/ x3 z$ M: W3 A

2 T6 p4 O6 _2 m7 I2 \- ^, W唔系話你,你系“大老虎”
& K% w; y: U7 q, x) }7 p系指“ ...: e$ d; X( X8 b! R2 T
mcnynbajay 发表于 2009-10-9 15:08

2 Q3 y/ i& L. E& z咁就真係辛苦曬你啦。。。
9 c8 [1 m+ M" j一個鐘一集有時算好了。。有時TVB加速一啲唔加速一啲又陰陰濕濕刪0.x秒-1秒。。依D集數通常要2-3個鐘的=[. ^0 g# V) b/ h% D
其實我依家想睇下鋼鍊藍光版比較高清TV。不過搵唔到藍光版。。=[

183334257 发表于 2009-10-9 16:10:37 | 显示全部楼层
近排你真系好多作品,呵呵, X  k' R! u3 T: X, e9 M3 T
呢部野真系唔错,尤其中意TVB配的搞笑动漫

mcnynbajay 发表于 2009-10-9 16:25:18 | 显示全部楼层
咁就真係辛苦曬你啦。。。- u4 Q3 c; v: R& s: q
一個鐘一集有時算好了。。有時TVB加速一啲唔加速一啲又陰陰濕濕刪0.x秒-1秒。。依D集數通常要2-3個鐘的=[
, N% J) j$ P' e* f+ s6 S' e其實我依家想睇下鋼鍊藍光版比較高清TV。不過搵唔到藍光版。。=[  ]6 t% G$ Y8 T6 ]
kwanyeung 发表于 2009-10-9 15:40

" g4 g- z9 W- L0 q+ b1 `4 P( S% \4 @/ X$ u2 r
能親自合自己中意的動畫,辛苦都值得的!(仲有好多想合的……)" q( s% V) F9 J" a) y8 q8 }
我要系凈運行繪聲繪影的情況下,先能流暢甘對片嘅,順便放上網盤~可以話合完一集剛傳好一集!哈哈( ]% z( n- J. `; X
而家d動畫越來越H了~~~cut片亦越來越嚴重~d舊片就較少d~都系cut一兩三處的!2 G" p. @; v& t
; Z2 \/ ~4 K: N3 b5 [' T: u' H, `
高清與BD的畫質都系甘上下的!無乜分別的!只系較完整同無廣告等水印!

mcnynbajay 发表于 2009-10-9 16:30:08 | 显示全部楼层
这个是第一部吗/ n: c5 O, p+ G5 W% V7 j2 j* g
ruiqukq 发表于 2009-10-9 15:30
$ S0 g! g( N( B
無錯,系第一學期!3 b' W5 t# F% p6 ?9 R
& n) E9 K/ ?! _# I
TVB有删减内容吗! C' Z. y9 I4 K3 @: g8 J
ruiqukq 发表于 2009-10-9 15:32

) {; a1 f  H9 D- u! r暫時第一集無乜刪剪內容,只系過渡一個單元后無意cut走佐一句對白而已!

ykcheung 发表于 2009-10-9 16:50:57 | 显示全部楼层
建議樓主使用月光版(X264,在VC上有下載),容量更細,畫質更佳!!!!

KO999 发表于 2009-10-9 17:59:25 | 显示全部楼层
听讲好搅笑~~~支持一下~~

wjr5200 发表于 2009-10-9 19:23:14 | 显示全部楼层
哩排成日困系屋企~暫時仲可以偷懶唔做野嘅~之后就……! P+ m2 J" o/ B3 C, _, ?
乜你見唔到我都只系合640*480等片源嘅都系DVD來~未能整到BD級的!8 |. ]! v8 R% H6 y+ ~# m
仍要花一個鐘慢慢整到一集!
2 d2 ^- I! N7 \& d6 \$ B/ X: w' L1 V+ t
% C+ r. A3 b$ P) M/ G5 V. a2 G8 u

+ b' Q% _- t* V# A* Y唔系話你,你系“大老虎”0 b  I9 i. G$ g. V" A
系指“ ...
, v  L7 A( `$ x* R: O/ Mmcnynbajay 发表于 2009-10-9 15:08
8 Z2 o  i+ `; G+ U- }% W% ]/ t
原来系话我 失礼晒 我自己都合左10集就无心机合了 ,今次有你的版本真系正了 ,唔知TVB会唔会播埋第三季呢

chris420 发表于 2009-10-9 20:02:18 | 显示全部楼层
有三語合成
  h  b9 Z% O1 ?- w太好了9 @" _$ X5 J6 Y. Y0 U
多謝

kental 发表于 2009-10-9 21:46:39 | 显示全部楼层
好似系搞笑风格喔!同旋风管家一样偷左好多也过来!

Xoun 发表于 2009-10-9 21:49:00 | 显示全部楼层
终于等到喧嚣学院的tvb版了...

kwanyeung 发表于 2009-10-9 22:23:38 | 显示全部楼层
能親自合自己中意的動畫,辛苦都值得的!(仲有好多想合的……)3 {; h7 n, g2 N: Y
我要系凈運行繪聲繪影的情況下,先能流暢甘對片嘅,順便放上網盤~可以話合完一集剛傳好一集!哈哈
7 S5 L$ @& m+ D6 Y) h/ t8 V 而家d動畫越來越H了~ ...) H' S9 T, S$ j2 b+ z0 ~
mcnynbajay 发表于 2009-10-9 16:25

! i) S& d/ g+ r7 v6 jBD同HDTV都有一段距離。就等於標清同DVD。。。

kevinchan 发表于 2009-10-9 22:37:15 | 显示全部楼层
我要系凈運行繪聲繪影的情況下,先能流暢甘對片嘅,順便放上網盤~可以話合完一集剛傳好一集!哈哈' J9 @5 q" E6 p( o  [& `9 J. p
/ `% t: K4 D8 x, j
mcnynbajay 发表于 2009-10-9 16:25
你上传咁快嘅?我之前都安装咗会声会影,但係觉得无乜必要用到。所以后来删左啦!个iso安装文件都仲keep住,成1.5GB